Tavsiye - Yeni araç


Lycian

Üye
Katılım
16 Ara 2016
Mesajlar
381
Tepkime puanı
263
Konum
Ankara
İsim
Ages
Arkadaşlar merhaba,

Şu 16 Ocağa kadar olan kampanya kapsamında bir golf alabilirmiyiz diye uğraşıyorum. Ailemizde bir Golf 6 1.6 tdi dsg araç var. Onun dışında elimizdeki hafif ticari araç yerine (sadece binek olarak kullanılıyor) yeni golf alalım diyoruz. Başta düşüncem en ucuz golfü almaktı malum ekonomik durumlar vs. Öte yandan döviz kurlarının kısa bir süre içinde fiyatları dramatik olarak etkileyecek olması..

Yaşadığımız yerde oldukça fazla rampa var. Ancak trafiğin az olduğu yerler. Bu durumda TSI'ın çok yakma durumu nasıl olur bilemiyorum. Malum TSI motorlar rampaları çok sevmiyor. Muhtemelen şehir dışı bile olsa 7 hatta 8 litre olabilir diye öngörüyorum.

Öte yandan 1.6 tdi midline plus var 90 lık. Bunla 1.2 tsi midline plus arasında 15.000 fark oluyor. Veya 1.2 tsi comfortline'da ise 6.000 fark var.

Sonuç olarak kafa bayağı karıştı..bir yardım s=alsaa

 
Hocam yaşadığınız şehir neresi bilmiyorum ama yılda 15.000 üzerine çıkmam diyorsanız 1.2 TSI sizin için biçilmiş kaftan. Rampalarda 1.6 TDI'dan bi tık aşağıda performans alırsınız, hele ki kısa mesafelerde kullanılacaksa o kadar dizel farkı vermeye gerek yok diye düşünüyorum. 1.2 Comfortline eğer trafik yoksa TDI kadar ekonomik olabiliyor ( Harcadığı litre bazında söylüyorum ) 

 
@Lycian Hocam Golf 6 TDI manuel 68.000 km.kullandım.Golf 1.2 TSI DSG'yi de 3000 km'dir kullanıyorum.Rampa dediğiniz yakıtınızı ortalamada en fazla 1 lt/100 km.etkileyebilir diye düşünüyorum.

@ravendi hocamın dediği gibi rampada 1.6 TDI belki 1,5 tık daha iyidir.Ama 1.2 sizi üzmez.Ben 1.2 yi inanın denemeden/test etmeden aldım.

 
@Lycian Hocam şöyle bir şey var, 1.6 TDI 2 açıdan keyiflidir; 1.si gazladığınız hızlanmayı göz ardı ederseniz sizi koltuğa yapıştırır 2.si bunu az yakıt tüketerek yapar. Rampa, yokuş, ağırlık, sıkışık trafikte o şeritten o şeride geçme gibi konuları aklınıza takmazsınız. Dezavantajları ise yıllık gidilen yol 25.000 seviyelerinde değilse ilk alımda verdiğiniz yüklü para, motor sesi, bakım fiyatının biraz daha pahalı olması ve vergisidir. 1.2 TSI ise hızlanma konusunda sizi bir TDI kadar koltuğa yapıştırmasa da hızlanma olarak TDI'ın gerisinde kalmaz. Eğer yıllık yapacağınız kilometre 15.000-20.000 dolaylarında, genelde kullanacağınız güzergah 3-5 kilometre ve normal trafikli hatta düz ise sizi kâra geçirir. İlk başta yüklü dizel farkını ödemezsiniz, vergiden avantaj sağlarsınız, bakımları nispeten daha ucuza hallolur. Yokuşlar konusunda da baya baya dik yerlerde denemelerimde yüzümü ağarttı diyebilirim. Ayrıca ben aracımı almadan 1.2 TSI'a şöyle güvenmiştim; yakın bir arkadaşım 1.2 Qashqai DIG-T manuel almıştı, aracı 2-3 kilometre kadar kullandım çok afedersiniz ulan nissan bu ağırlıktaki arabayı 1.2 turbo beslemeli motor ile yürütebiliyorsa VW bunu çoktan halletmiştir dedim ve 1 kere bile sürmeden aldım.   :)  

Edit :  1.6 TDI ve 1.2 TSI ile yaptığım farklı yolculukları da yazayım. 

1.6 TDI Midline Plus filo aracı ile araçta 4 kişi ve her kişinin normal ağırlıkta birer valizi var iken Antalya-İstanbul güzergahında ortalama 95 km/saat hız ile yaklaşık 4.2 lt/100km gördüm. Klima açık.

1.2 TSI Comfortline kendi aracım ile araçta 3 kişi ve ağzına kadar dolu halde ( kız kardeşimi Edirne'ye üniversiteye bırakmaya gidiyorduk varın siz düşünün eşyaların çokluğunu ) Aydın-Edirne güzergahında 80 km/saat hız ile 5.1 lt/100km ile tamamladım. Klima açık.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam yaşadığınız şehir neresi bilmiyorum ama yılda 15.000 üzerine çıkmam diyorsanız 1.2 TSI sizin için biçilmiş kaftan. Rampalarda 1.6 TDI'dan bi tık aşağıda performans alırsınız, hele ki kısa mesafelerde kullanılacaksa o kadar dizel farkı vermeye gerek yok diye düşünüyorum. 1.2 Comfortline eğer trafik yoksa TDI kadar ekonomik olabiliyor ( Harcadığı litre bazında söylüyorum ) 
Mugla hocam. Sik kullandigimiz guzegahlarda oldukca rampali. O yuzden 1.2 TSI biraz dusundurdu. Yoksa ekonomi/performans olarak biliyorum bicilmis kaftan.

Bu arada sanirim sizde manuel kullaniyorsunuz..memnun musunuz?

 
Her zaman söylüyorum, 1.2 harikalar yaratmıyor ama daha alıp da gitmiyor bu, diye üzülen de duymadım. alırken ve kullanırken ödenen düşük mtv ile avantajları da bulunmakta. Bu nedenle imkan varsa dizel, yoksa kredi vb. gerekiyorsa benzinli 1.2 çok iyi olacaktır.

Ülkemizde mazot 3 ay önceki benzin fiyatını aştı. Değerli @fcsrn hocam gibi bende bu rakamları kınıyorum.  :-

 
Hocam manuel konusunda bir problem yasamadim sadece 1. Vitesten R ye alırken dikkat edilmesi gerekiyor -daha onceki golf lerde rastlanan 1. Vites dişlisi sorunu yasayan kuzenimi gördükten sonra st ye sormamla ogrendigim bu olayi disli ayni parcada hidrolik sivi yardimiyla calistigindan gecisler arasi 1 sn gibi beklemek zarar vermiyor imis- onun dışında endiselenmeniz gereken bisey yok debriyaji otomatik konforunda

 

Geri
Üst Alt