Kaliper Kapağı Taktırmak Hakkındaki Düşünceleriniz?


eakdal

Üye
Katılım
4 Ocak 2017
Mesajlar
86
Tepkime puanı
1
İsim
Esat
Arkadaşlar selam, Uzun zamandır elimde bulunan kırmızı renkli brembo kaliper kapaklarını taktirmayı düşünüyorum. Fakat bu kondu bazı şüphelerim var. Montajda vida kullanıldığı, silikonun sağlam olmadığı,zararlı olabileceği vs. yazılar okudum. Tecrübeli olan arkadaşlarımızın desteğini bekliyorum :)

 
ben vidalaman taraftarı değilim açıkcası silikonla yapsan yeterlidir diye düşünüyorum B8 kasa Passata yaptık ve silikonla yapıştırdık şuan 2. yıla girdi hala bir sorun ve atma yok araç yüksek hızlarda da kullanılıyor hani ısınınca atar falan demişlerdi bize ama dediğim gibi şuana kadar bir sıkıntımız olmadı

 
Hocam yazınızı yeni görüyorum umarım geç kalmadan tecrubelerimi aktarabilirim..

1-) @sevenal hocam silikondan sorun yaşamamış ama ben taktırırken bir hocamın tecrübesi üzerine vida işlemi yaptırmıştım .. silikon uygulayan hocamın kaliperi çıkmış janta zarar vermişti bende korktum vida işlemi yaptırdım..

2-) vida işlemi sağlam ama ara sıra vidalarda gevşeme olabiliyor ara sıra sıktırırım gevşediğini nereden anlıyorsunuz diyorsanız çukura tümsekten geçerken ses yapıyor sıktırınca ses 0 oluyor ordan anlıyorum..

ara sıra sıktırma işlemi harici sorun yaşamıyorum değer mi diye sorarsanız değer duruşu yeter bence ara sıra sıktırmak bana koymuyor ancak alırken su önemli boyası dayanıklı mı boyası dayanıksızsa pişman eder ben özel olarak bir daha boyatıp almıştım güvendiğim bir boyacıda yaptırmıştım işlemi  her hafta yıkadan yeri gelince hızlı kullanan biriyim hiç deforme olmadı 1-2 taş izi var okadar ..

 
Hocam kalipere keskinlikle derdirmeyin ilerki zamanlarda çatlama yaparsa sıkıntı sonuçta kaliper ısınıyor olur onun yerine yine vidalama işlemi yapın ama farkı bir şekilde aşagıda iki fotoğraf atıyorum
26b7a0898d12e1f39a10df8818019afe.jpg
yapıştırma işlemi ben tavsiye etmiyorum balatalar değişirken tamirci tanıdık olmazsa kırar geçer zor çıkar çünkü

 

Geri
Üst Alt