Bir 116d Hikayesi


gokberks

Üye
Katılım
28 Eyl 2015
Mesajlar
462
Tepkime puanı
82
Konum
İstanbul
İsim
Gökberk
İçerik düzenlenmiştir

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
İçerik düzenlenmiştir

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Hocam hayırlı olsun . Kazasız belasız güzel günlerde kullanın .

 
Aracınız hayırlı uğurlu olsun hocam, bmw ne de olsa bir premium otomobil golften sonra dizel ve otomatik bir araç bu yakıt pahalılığında doğru tercih. [emoji106]

 
Hocam hayırlı uğurlu olsun aracınız. Biraz daha foto bekliyoruz.

Fiyatı gerçekten merak ettim aklımda bulunması adına ;)

 
@yusuf hocam gibi bende fiyatı merak ettim [emoji857]

 
Hocam hayırlı olsun aracınız güzel günlerde kullanın. Bir dönem benim de yoğun olarak ilgilendiğim bir araçtı. Test sürüşünde performans olarak 1.2 motordan iyi 1.4 le benzer olduğunu gözlemledim. Ayrıca sizin de söylediğiniz gibi şanzıman seriliği bağlamında dsg den bir farkı yok. Muhtemelen uzun dönemde belki daha dayanıklıdır onu bilemiyorum. En ilgimi çeken özellik ise olası bir acil durumda tek tuşla araçtaki dahili sim kart aracılığıyla Almanya'daki yetkililerle görüşebiliyor olmaktı tabii ki Türkçe :)

Bizde çocuk da olduğu için arka taraf bana çok hitap etmedi. O nedenle vazgeçmiştim ama halen trafikte görünce dönüp bir bakarım. Özellikle led konusunda hakkını yememek lazım. Gönül bu aracı M paket ve 1.20 olarak satın almak ister o ayrı. Ancak performanslı araçların en tehlikeli yanı sakin kullanılamıyor olmaları dolayısıyla bunun da yakıta yansıması. O nedenle dizel güzel bir tercih olmuş. Tekrar güzel günlerde kullanmanız dileğiyle.     

 
@gokberks ALLAH Kazasız belasız kullanmayı nasip etsin İNŞAALLAH.

 
@gokberks hayırlı olsun, güle güle kullanın. İlerleyen zamanlarda da yorumlarınızı en azından kendi adıma beklerim :)

 
Geçtiğimiz perşembe günü yeni aracım 116d'yi teslim aldım. Daha önce golfüm için açtığım konuya buradan ulaşabilirsiniz. Aracım katlanır ayna ve sunroof bulunan joy plus paket.
Tercih aşaması
Golfü alırken hazırda bulunan aracı aldığım için olmazsa olmaz dediğim ve olsa iyi olur dediğim opsiyonların çoğu yoktu. Bunun yanında istanbul gibi bir şehirde manuel vites kullanmak gerçekten eziyete dönüşüyor. Bu yüzden Golften soğumuştum. Eylül ayında borusana giderek test sürüşü yaptım. Mercedes A serisi için teklif aldım. Aynı zamanlarda audi makyajsız a3ler için 0 faiz kampanyası yapıyordu. Fiyat almak için Esenyurt Doğuş'a gittiğimde 1.0 TFSI makyajlı A3'ler 84000 tl gibi kampanyalı bir fiyat etiketine sahiptiı. Yaklaşık 10 günlük düşünme sürecinin ardından 5 Kasımda gelecek a3 1.0 tfsi basic için kapora verdim. Fiyatın kesin olmadığı, araç geldiğindeki kur geçerli olacağını söylediler. Araç geldiğinde 84000 tl yerine 89800 tl istedikleri için vazgeçtim ve kaporamı iade ettiler. Araba alma defterini kapatmıştım. Yıl sonunda ÖTV bizden ve 0 faiz kampanyasını görünce Borusan Oto Avcılara pazarlık yapmaya gittim. İyi bir fiyat vermeleri halinde aracı oradan alacaktım ancak söyledikleri rakamdan bir lira dahi inmediler. Kosiflerle görüştüm ve Borusana nazaran daha iyi fiyat verdikleri için aracı Kosiflerden aldım. Aracın yanında anahtarlık, kauçuk paspas, şemsiye gibi hediyeler de verdiler. Fiyatı paylaşmıyorum, sizlerin alacağı fiyat da aşağı yukarı aynıdır.
Neden 116d'yi seçtim?
Babamda A3 sedan olduğu için A3'e karşı hep mesafeliydim. Mercedes A serisine ise iç tasarımdan dolayı hiç ısınamadım. Severek kullanacağım kombinasyondaki Golf'ün fiyatı çok uçuk olacağı ve makyajlı kasa geleceği için Golf'e bakmadım bile. 1 serisini tercih etmemdeki en önemli neden sınıfındaki tek arkadan itiş araç olması ve yeni kasayla birlikte önden çekişe geçecek olması. 116 hplik motor arkadan itiş için çok keyif verecek bir makina olmasa bile a serisi, a3 ve golften daha çok keyif vereceği kesin.
İlk izlenimler
Aracı yarım depo mazotla teslim ettiler ki insanı gerçekten şaşırtan ve ince bir davranış. Şu an rodaj aşamasında olduğum için motor ve performans hakkında bir şey söyleyemiyorum. ZF şanzıman s-tronice çok benziyor. İnternette okuduğum kadarıyla ZF'in DSG/Stronicten daha iyi olmasını bekliyordum ama çok ahım şahım bir fark göremedim. Araç Pirelli Cinturato P7 lastiklerle geldi. Eksikliklerden bahsedecek olursam kabine çok fazla yol sesi alıyor. Başta runflat lastiklerden diye düşündüm ama rft olmayan kışlık lastikleri taktırdığımda bile beklediğimden fazla ses geliyor. Bunun yanında ses sistemi berbat. Yüksek sesli müzik dinlemeyi seven birisi olarak hayal kırıklığına uğradım. Gösterge ve klima butonları aydınlatmaları aydınlıkta beyaz renkli, karanlık ortama geçiş yapınca turuncu renge dönüyor.
Golfle karşılaştırma
Golfüm herhangi bir pakete sahip olmayan standart comfortline bir araç olduğu için çok adil bir karşılaştırma olmayacak açıkçası ama 1 serisi düşünenler için faydalı olacaktır. İlk olarak koltuk döşemesinden bahsetmeliyim. Golfün standart alkantara/kumaş koltukları görünüş olarak daha kaliteli. 1 serisi ile uzun yolculuk yapmadım ama koltuk konforu olarak bir fark hissedemedim. İkinci olarak Golfün ses sistemi kesinlikle çok daha iyi. Üçüncü olarak golfün kabine aldığı yol sesi daha az. 
Araç henüz 150 kmde olduğu için çok detaylı bir yazı ve karşılaştırma olmadı ama kullandıkça içeriği güncelleyeceğim. Okuduğunuz için teşekkür ederim. 
 
Hocam hayırlı olsun.

İy günlerde kullanmanız dileğiyle.
BMW 1 serisi arkadan itişin keyfini yaşarım.
Sürüş dinamikleri benim için herşeydir diyenlerin aracı.
Ses sistemi dediğiniz gibi eski kasetçalarlardan hallice 1 serisinde.
1 de yalıtımda biraz kötüdür fakat 3 silindirli motorun sesini çok beğenenler var. Bu konudaki tecrübelerinizi merak ediyor olacağım.
Motoru premiumlar arasında performans olarak önde.
Zf ye zaten söylenecek söz yok.


Bakım paketi alabiliyorsanız bakım paketi alın derim. Daha ucuza geliyor hatta hediye olarak da alanlar var.
3 yıl 60.000 yada 4 yıl 80.000
Biraz geç olmuş ama st niz ile irtibata geçip,
iyi bir indirimle almaya çalışın, eğer almamış iseniz.

Hayırlı olsun tekrardan.
Bmw ciler artıyor.
[emoji3]


 
@gokberks hocam hayırlı olsun  arka itiş yol tutuşta artı dır konforda artıdır ama kar kış yola sarılması zorlaşıyor .. dünyanın en iyisi SF dir kendini kanıtlamıştır .. kazasız tüm sevdiklerinlerinizle gelmeniz dileğiyle 

 
Hayirli olsun guzel gunlerde kazasiz belasiz kullanin.

 
@gokberks
Değerli Hocam
Hayırlı olsun
Güzel günlerde sevdiklerinizle birlikte kullanmanızı dilerim.
Bekar veya evli ancak çocuksuz aileler için ideal bir araç.
Premium ve ara sıra eğlence isteyenler için de ideal.
ZF 8 şanzıman, diğer şanzimanlar ve ZF şanzıman olarak ayıriyorum. Hatta digerleri düz yazı formuna benzetilirse onu şiire benzetiyorum. O kadar uyumlu, hızlı geçişli ve doğru hız ve devire uygun olarak sessiz sedasız vitesleri milisaniyeler içerisinde değiştiren bir makine ki sanırsınız araç bir vitesli

Dilerim gönlünüze göre bir araç olur ve dilerim havale düzelince daha fazla pozlarıyala bize de tanıtırsınız.
Maşallah

 

@gokberks Hayırlı uğurlu olsun hocam, kazasız belasız güzel günlerde kullanın. Kuzenimin F30 unu cok kullandım, onda bile ses sistemi berbattı, BMW opsiyonel ses sistemleri almayanlara hayal kırıklığı yaşatıyor.

 

Geri
Üst Alt