SANKİ FAZLA TÜKETİYORUZ !!!


arfkync

Katılımcı Üye
 
Katılım
9 Ara 2015
Mesajlar
515
Tepkime puanı
69
İsim
aRif
Selam arkadaşlar; (araç 1,6 tdi-dsg hig.)uzun süredir 6,4-6,6 civarlarında gezen ortalama tüketimim yaklaşık 10-15 gündür 7,3 den düşmüyor. anlıyorum hava soğuk anlıyorum kısa mesafe kullanıyorum (10 km) anlıyorum istanbul trafiği, araç 13,600 km de anlıyorum servis bakımı geldi.... AMA anlamadıklarım.tek kişi kullanıyorum çok zorlamıyorum.aşırı performanslı değil. en son S modunda ya da manuel modda ne zaman kullandığımı da hatırlamıyorum.depoyu fullediğim de dahi 660 dan yukarıda göstermiyor. SİZCE bir anormallik mi var yoksa ben mi kuruntu yapıyorum ???

 
Hocam bende 1.2 tdi Polo var, eskiye göre fazla tuketiyorum bende sanki, zamların hesaba katiyorum tabi ama litre olarak da artış var. Kıştan olsa gerek...

 
1.2 tsi  aldığım günden beri ortalama 6 Lt tüketiyorum. Fakat kıs geldi. Tüketim ortalama 6.5 -7 ye çıktı.

 
Kış olması etkiliyor sanırım bende aynı durumdan muzdaribim bir de benzin aşırının aşırısı pahalı olunca insan garip oluyor, umarım ülkemiz bu zor günleri atlatır ve tekrar benzin uygun olur.

 
Şimdi bu aracın karma yakıt tüketimi 3,9/4,0 değil mi ? hadi kış olsun hadi trafik olsun hadi en fazla 5,9/6,0 yaksın 7,3 nedir ALLAH aşkına... şuan istanbul'da olup da benim aracın aynısından olan ve kısa mesafe kullanan arakdaşların ekranda ki ortalama tüketimleri nedir acaba ??

 
@arfkync hocam katalog verileri ne yazık ki hayali kalıyor [emoji52]

 
Şimdi bu aracın karma yakıt tüketimi 3,9/4,0 değil mi ? hadi kış olsun hadi trafik olsun hadi en fazla 5,9/6,0 yaksın 7,3 nedir ALLAH aşkına... şuan istanbul'da olup da benim aracın aynısından olan ve kısa mesafe kullanan arakdaşların ekranda ki ortalama tüketimleri nedir acaba ??
Aracım 6500 km'de, 1.6 tdi dsg. Yakıt ortalamam 7.8, öğrenim dolayısıyla KKTC'deyim buranın mazotu ve benzini ciddi anlamda kötü, çekişinden hissediyorum, yakıt yüksekliğini biraz ona bağlıyorum, biraz kışa. Bir de sürekli olarak 5 km okula git-gel, yani sürekli kısa mesafe kullanmama. Motor ısınmadan hareket edip ısınana kadar okula varmış oluyorum çünkü. Son 500-600 km'dir, "başlangıçtan itibaren yakıt tüketimi" bölümünü daha dikkatli takip ediyorum, 5 km'lik mesafede 6.5-7 civarı yakıyor sürekli düşük devir şehir içi dur kalk olmasına rağmen, ortalamanın daha da düşeceğine inanıyorum. Kaldı ki ilk bakımdan sonra yakıt ortalamasının bariz bir şekilde düştüğünü çok kişiden duydum. 

Sizin de sebeplerinizi sıralayacak olursak sürekli kısa mesafe kullanmanızdan, soğuk hava şartlarından olduğunu düşünüyorum. Bakımdan sonra daha da düşecektir bence

Ayrıca karma yakıt tüketimi 4.0 olabileceğine asla inanmıyorum. o yakıt tüketimi anca 80-90 km hızla uzun yolda belki yakalanabilir.

 
Ben artık ortalama tüketime çok bakmıyorum 3-5 krş az tüketecem diye uğraşırken zamlar sağ olmasın beni 10-15 krş içeri sokuyor . Tüketiminize gelirsek kısa mesafe ve soğuk hava şartlarında normal özellikle dpf temizlik zamanı da gelmişse az bile . 

 
Hava soğuk, trafik sıkışık olduğu için normalden fazla yakıyoruz.İstanbula iki damla yağmur düştümü trafik kilit zaten.

 
2013 1.6 TDI 90 MidlinePlus 6.5 - 7.0 l/100 km şu sıralarda. Günde 2 km git-gel 4 km kullanılıyor.

 
sağolun arkadaşlar anladığım kadarıla normal denilebilir.bakalım yarı servise giricek 15 000 bakıma bırde ondan sonra bakalım.inşallah siz haklı çıkarsınız..

 
Bakımdan sonra ciddi olarak düşecek yakıtınız. Araç 3.000 km ıken Uşak - Çorlu arası dönüş yalnızca yağmur altında Nisan sonu son derece sakin hali ile 4.6 id 07.01.2017 tarihinde Uşak - pamukova arası 3.4 sonrası malum kış ve 650 km lik yolu 15.5 saatte gelmeme (FSM giriş 20.36 - Bahçeşehir 03:30) rağmen 4.7 total ortalama. Yakıtınızın yüksekliği aracınızın soğuk oluşu ve gittiğiniz mesafede optimal ısıya ulaşmamasından kaynaklanıyor.  

 
Serkan hocam hiç olmadı bu bende 14 falan gördüm kızdım arabaya otobüsle gidip geliyorum artık


 

Bende de tdi dsg 110 hp golf var. Benim tüketimim de 6.5 seviyesinde. Günlük 10 gidiş 10 geliş 20 km şehir içi trafik. Ortalama hız 25 km/h civarında. Fabrika verileri tamamen yalan dolan. Arkadaşımda 1.4 tsi manuel jetta var. Onun tüketimi 8.5-9 litre arasıydı benzer güzergahta. Fabrika verisine güvenipte araç alinmaz bu ülkede. Vw'in Abd'deki favrika tüketim verilerine bakın onlar daha gerçeğe yakın. Çünkü orada bu müşteriyi aldatmaya giriyor ve cezai yaptırımı var firmalara. Tdi dsg 120 hp Passat larında 7 litre civarında yaktığını okudum bir kaç yerde. 

 

Geri
Üst Alt