Kalorifer ısıtmıyor


Gökhan

Üye
Katılım
11 May 2015
Mesajlar
225
Tepkime puanı
19
İsim
gökhan
Dün akşam Bahçelievler den kartal tarafına gittim ısıtmayı açtım hep serin üfledi anca 29 derecelere getirdiğimde biraz ısıttı ama o bile yeterli gelmedi . Acaba yanlış yaptığım birşey mi var.. Bu sorunu yaşayan oldu mu hiç

 
Daha 2-3 haftalık kullaniciyim golfte ama bende aynı dertten muzdaribim. Önceki aracım Verso idi. Maksimum iki dakika sonra ısıtmaya başlardı, şimdi en az 15-20 dakika bekliyorum. Dizel olduğu için böyledir diye düşünüyorum ama emin degilim

 
Bende böyle bir sorun yok, araç benzinli. Sizin araçlar dizel sanırım, dizel motorlar benzinliye göre geç ısınır, motor ısınmadan sıcak hava vermesini beklememeli.

 
Alakasız gelebilir ama, sonbaharda dikkatimi çekmişti. Örnek veriyorum 24 dereceye alıyordum, serin sayılabilecek sıcaklıkta üflüyordu. Havalar artık iyice bozdu malumunuz, şimdi 24 derecede içerisi saunaya dönüyor. Ben de sonbaharda falan acaba bozuk mu diye düşünüyordum, şimdi de acaba dış ısıya göre termostat mı var da ona göre üflüyor diye saçma bir düşünce geliyor aklıma :D

 
1.6 tdi midline kullanıcısıyım. Bizde dereceli değil kalorifer 6 üzerinden 2 ye alınca bile arabada ceketle daha durulmuyor. Motor çalışma sıcaklığına bakın eğer motor yeterli ısıya sahip olduğu halde halaa ısıtma işlemi gerçekleşmiyorsa büyük ihtimalle tesisatda problem vardır.

 
Auto'da çalıştırırsanız havalandırma ortamı ısıtmaya/soğutmaya çalışır normalde çok sürmez, direk gelmiyor diyorsanız auto dan çıkarıp üstteki havalandırmaları açın tuşla hala daha olmuyorsa sorun vardır.

 
Merhabalar,

Hava akisini goguslukteki hava kanallarindan verip deneyin, eger oradn da hava soguk geliyorsa servise ugramak lazim gibi.

Bende de disaridan hava almayi kapatinca uflenen havanin kalitesi cok kotu oluyor. Rutubet kokusu yok ama hava agirlasiyor, acaba filtrelerin mi degismesi gerekir, bir bilen var midir?

Selamlar

 
Merhabalar,

Hava akisini goguslukteki hava kanallarindan verip deneyin, eger oradn da hava soguk geliyorsa servise ugramak lazim gibi.

Bende de disaridan hava almayi kapatinca uflenen havanin kalitesi cok kotu oluyor. Rutubet kokusu yok ama hava agirlasiyor, acaba filtrelerin mi degismesi gerekir, bir bilen var midir?

Selamlar
Hocam dışarıdan hava alımı sağlık açısından da önemli bence. Mümkün mertebe açık olmasında fayda var.

 
Isıtma için klimayı açacak mıyız yoksa klima kapalıyken sıcaklığı set ettikten sonra   pencere ön ayak kısımlarına üfleme düğmelerine mi basalım ? Bir de klima off sıcaklık auto da mı kalmalı? Ben de golf ün hızlı ısınmadığını düşünüyorum oysa yazın soğutma harikaydı  

 
kalorifer yok bence golfte ac'yi kapayınca bile konfor tükecilerinde  klima gözüküyo. Kalorifere inanmayın klima o klima :D

Benim işyerim 10dk gidene kadar ısınmıyo valla...

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Eralp Efe @EMİR @ladinkayin @baris

Dizel araçlar yapısı gereği benzinli araçlara göre daha geç ısınırlar hatta benzinliye göre baya bi geç ısınırlar., Bir motor yapısı gereği çalıştıkça ısınır ve ideal sıcaklığa ulaşır ama bu kalorifer/klima da daha farklı işler siz motor ısınmadan havalandırma ünitesini açtığınızda soğuk hava ile karşılaşırsınız., bu süreçte motor ısınır ama siz motor ısın dı ama neden hala sıcak hava üflemiyor diye düşünebilirsiniiz bunu engellemenin 2 yolu vardır., öncelikle gösterge panelinden motorun tam olarak ideal sıcaklığa ulaşmasını beklemeniz gerekmekte ve ısınmadan kaloriferi açmamanız, yok ben bu kadar bekliyemem derseniz klimayı açmanız gerekmekte ama "yine bir miktar" motorun ısınmasını bekledikten sonra! klimayı açarak çok daha çabuk sıcak havaya ulaşabilirsiniz., Klima ile kalorifer sistemindeki fark şudur birisi işte bildiğimiz klima sistemi, diğer kalorifer sistemi ise motorun sıcaklığını iç kabine veren sistem.. Klima iç kabinde daha konforlu ve bir temiz bir hava sürkilasyonu sağlar., Ayrıca gerekmedikçe dışarısıyla hava akışını kesmeyi sağlayan tuşu kullanmamanız., bu tuş sadece egzoz dumanın çok olduğu yerlerde., tünellerde (4-5 dk.yı geçmemek kaydıyla) kullanmanız., Daha uzun süre dış hava sirkülasyonu kapatırsasnız bu çok tehlikeli sonuçlar doğmasını tetikliyebilmektedir., Oksijeni azalmış hava refleksinizi yavaşlatabilir, uykunuzu getirebilir vs.. Pek çok insan öndeki aracın egzos dumanını, LPG vs.. yememek için sürekli olarak kapatmata bu ufak gibi gözüken büyük hatalardan birisidir., Yaz-kış farketmeksizin arada sırada camlar hafif açılıp hava sürkilasyonu yapmak, uzun bir yolculuk söz konusuyla sürücü sürekli olrak ortam sıcaklığının yükseltmesini önlemek gibi diye koca bir listeden sadece kçük bir kısmı..,

 
Bakayım bu hafta kullanayım iyice test edeyim . Olmadı Cumartesi ye randevu alıcam servisten

 

benim biraz daha farklı bir problemim var, bilmiyorum aynı durumu yaşayan var mıdır. Genel olarak, motor ideal sıcaklığa ulaşınca 1. veya 2. kademede 28 derecede kaloriferi açıyorum. Araç içi yeterince ısındıktan sonra 1. kademeye düşürüyorum üfleme hızını. Bu arada her zaman dışarıdan gelen hava kanalı açık tutuyorum ve üfleme ön cama tuşu aktif sadece. Daha önce kullandığım araçlarım da sıcaklık derecesi neredeyse o derecede dışardan gelen havayı araç içine alıyordu sistem, fakat benim golfte araç içinde çelik gibi bir hava kol geziyor. Hem sıcak esiyor hem de arada buz gibi hava dizime vuruyor. Özellikle dönüşlerde bariz hissediliyor, bu gelen buz gibi havanın nereden geldiği onca denemelerim sonucunda tamamen muamma. Özellikle sağ dizimin altına fena şekilde vuruyor bu hava ne yazık ki 2 defa sağ bacağım tutuldu. 

@silvershadow hocam ın desteği ile birkaç değişik teknik yaptık ama sonuç aynı malesef. Gelen havayı kapattım olmadı, auto da bıraktım olmadı, bir türlü başaramadık. Araç içinde gövde boşluklarından bir yerlerden bu çelik gibi hava efil efil esiyor. Artık sorun haline geldi ve sanırım Murat abimin teşhis ettiği gibi hava yönlendirme damperi takılı kaldı belki de. Servise götüreceğim ilk fırsatta ama telefonda bile daha önce hiç karşılaşmadık dediler. Tedavi için tüm konsol sökülecek belki de. Tecrübesi olan var mıdır?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Geri
Üst Alt