Motorlu taşıtların ÖTV oranlarını yine büyük ZAM geldi :(((


ATANALİZ

Üye
Katılım
31 Eki 2016
Mesajlar
37
Tepkime puanı
4
İsim
ATANALİZ
Motorlu taşıtların ÖTV oranlarını %145'ten %168'e çıkaran kanun tasarısı az önce TBMM'de kabul edildi.

CxaLdFfUkAAuLdw.jpg

 
Daha neyin kabul edildiğine dair net birşey yok. Kabul edilen değiştirilme iznidir. 

 
Süper ya verginin vergisini ödeyen tek ülke Türkiye dir heralde.

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Daha neyin kabul edildiğine dair net birşey yok. Kabul edilen değiştirilme iznidir. 
bu tip hakları alıp kullanmadıkları bir durum oldugunu hiç hatırlamıyorum 40 yaşım itibarıyla.

 
Fiyatına göre vergi çok saçma bi düzenleme olur. Misal Golf 1.6 Tdi Higline yeni vergiye girer aynı aracın comfurtu girmez veya, manueli girmez dsg si girer, arada az bi fark vardır sunroof alınca yeni vergiye girer almazsan girmez artık bu hesaplar yapılmaya başlanır; Golf üzerinden örnek verdim çünkü sınıra yakın fiyatta aracımız tabiki mercedes c200d gibi araçlarda böyle bi durum söz konusu değil..

 
iyiki makyajı beklememişim 1.6 tdı dsg highline aldım 1.5 ay önce kesin girecek o zaman gücümüz yetmezmiş Allah elimizdekileri almasın bundan sonra opsiyon felan hayal olacak 

 
Vergiye zam geleceği yetmiyormuş gibi sıfır araçlar da zamlanmış yine....

Saygılarımla...

 
Durgunlasan satislari arttirmak icin bir algi yonetimi bence. Otv dedikodusu olmasa doviz kuru bu seviyedeyken kimsenin gidip arac alacagini sanmiyorum. Insanimiz tepki gostermek yerine ek vergi gelmeden arac alayim dedigi icin satislar artti. Kur dusmez ve otv artarsa arac fiyatlari durdurulamaz. Otv devletin en onemli gelir kaynaklarindan biri, otvyi ucuk derecede arttirirsa satislari dusurerek kendi topuguna sikar devlet.


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Kabul edilen tasarının detaylarını bilmiyoruz. Resmi gazetede yayınlanmadan sağlıklı bir yorum yapmak doğru olmaz sanırım.

 
Araçalara dün zam gelmişti bugün yine gelmiş galiba araç bekleyen arkadaşlara sabırlar diliyorum  :000049-medium:

 
bence yılsonu geldiği için daha fazla indirim yapmış gibi gözükmek için uçuruyolar fiyatları :)  başka marka olsa yeni kasa çıkarttım die fiyat düşürür vw de tam tersi :D

 
Dun aksam Fenerbahce universitesinin onayindan sonraki oturumda  yasa meclisten gecmis

 
şaka gibi 2 hafta önce arabayı aldığımda liste fiyatı 71.100 liraydı şuan 73.900. yeni kasa çıktı diye üzüldüm ama zaten gücüm yetmezmiş heralde.

 

   Bizdeki bu golf tutkusu olduktan sonra bir şekilde alınır zamlar şunlar bunlar olan şeyler zaten normal yani :) ,değiştirdiler hemde herşeyi ama düzelen pek bişey yok bu yüzden başbakanında dediği gibi çok kafa yormamak lazım,açıklanır yakında göreceksiniz ki yeni oranlardan sonra fiyatlarda artış olmama gibi bir durum söz konusu değil,yani bu işin doğası  fıtratı bu :)

 

Geri
Üst Alt