hoparlörlerden gelen cızırtı


Zafer

Üye
Katılım
30 May 2016
Mesajlar
349
Tepkime puanı
271
Konum
İstanbul
İsim
Zafer
Araç
T-ROC R Line
Merhabalar,

Bu gün araca bindiğimde radyonun sesinin çok cızırtılı olduğunu fark ettim, ses sanki hoparlörler patlamış gibi cızırtılı çıkıyordu. Belki ilgili istasyondandır diye kanal değiştirdim fakat baktığım farklı kanallarda da belirgin cızırtılar vardı.

ilk etapta radyo çekmiyor diye düşündüm fakat istanbul'un göbeğinde problemin radyo yayınından değilde medya cihazının anteninden kaynaklanabileceği düşüncesi beni birden korkuttu.

Sonra USB'den müzik açtım ve sesin halen cızırtılı geldiğini duyunca acaba hoparlörlermi patladı diye düşündüm. hatta ses ayarlarından ön arka sağ sol hoparlörlere ayrı ayrı sesi aktararak denedim ama durum değişmedi.

Servis yolu göründü diyerek aracımı park edip işimi halletmeye gittim. Yaklaşık 1 saat sonra geri geldim ve direk olarak radyoya tekrar baktım ve durum normale dönmüş ve sesler gayet net olmuş.

Şimdilik sorun olmadığı için servise gitmeyeceğim, tekrar aynı şey olacak mı ona bakacağım. Hayırlısı bakalım.

Böyle birşey ile başka karşılaşan varmıdır acaba?

Saygılar,

 
Daha önce bir kez hoparlörü bozulup değişen gördüm hocam. 

Geçmiş olsun.

 
Konu hortlatıyorum ama aynı problemle bugün öğle saatlerinde bende karşılaştım. Radyodaki tüm kanallar da cızırtı çok fazlaydı. Telefondan çalınan şarkılarda da cızırtı vardı ama radyoya göre azdı. Akşam saatlerinde cızırtı problemi kendiliğinden ortadan kalkmıştı. Umarım tekrar olmaz.( garantim yok 🥺 )

 
@Zafer aynı şey bendede oldu bende araca tekrar geei döndüğümde düzelmişti anlamadım sizin nezaman oldu böyle bişey ve bir daha oldumu acaba

 
@SERHAT9 çok zaman geçti üzerinden, açıkçası bir daha rastlamadım bu duruma.

 
Aynı sorunu  audi aracımda yasamıstım. İlk baslarda azdı ancak daha sonra ses kulagımı tırmalamaya basladı. Dedim ki su kapagı cıkarayım neden geliyor ses. Bass arttıgında cızırtı artıyordu cünkü. Sonra hoparlore 1 2 kez dokundugumda cızırtı gitti ancak yine başlıyordu belli zaman sonra, böyle böyle derken golfe  gectik ☺

 
dün bu konuyu okuyup şaşırmıştım ..şimdide benim arabada oldu ..hayret bişey ..bakalım geçecek mi?

 
Aynı sorunu yaşadım. İşten çıkınca aracımı çalıştırdığımda başladı. Arada stop ettim tekrar çalıştırdım devam etti. Eve geldim. Forumda bu konuyu okudum indim baktım düzelmiş :)

 
konuyu okuduğuma pişman olmam umarım[emoji23]
Ne yaziyor okuyamadim
 
Bende okudum. Şimdi korkmaya başladım. Kehanet tutar mı bize ? :)

 
Hocam aracım 2018 golf, dediğiniz sorunu ara sıra bende yaşıyorum. Sağ ön kapıdaki hoparlörden geldiğini düşündüğüm biz cızırtı oluyor. Media dan müzik dinlerden bir iki kere radyoya geçiş yapıyorum düzeliyor ya da aracı stop edip elektiriği kestiğimde düzeliyor. Ancak neyden kaynaklandığını ya da kesin çözümünü bulamadım
 

Geri
Üst Alt