SerkanG

Üye
Katılım
13 Ağu 2015
Mesajlar
204
Tepkime puanı
46
İsim
Serkan
Hocalarım selamlar yeni görevim dolayısı ile foruma çok bakamadım.. Aracım siyah highline+ uled + madridli ( Murat hocamın tavsiyeleriyle) Bir golf.

1 yılda yaklaşık 33 bin km yol yaptım. Uzun yol+ şehir içi karışık.. son uzun yolculuğum Mersin- Kahramanmaraşa oldu.. klima açık ortalama 6 litre tüketti aracım 130km sabit hızda.. ilk aldığım sıralar benzin 4.20 seviyelerindeydi ve yakıtı gayet iyi geliyordu.. ama günümüz koşullarında benzin tam 4.86 oldu ve uzun yolda bile fazla yakar oldu kara fırtınam.. Şimdi burada 30 kuruş yakan bir araç denmiş evet 30 kuruş ama uzun yolda. peki ya şehir içi? 

Maalesef bütün bu etkenler beni lpg ye itti. bir Arkadaşım 160 ps tsi tiguan (2014) aracına lpg taktırmıştı ondan duymuştum.. aracının yakıtının epeyce düştüğünü performansını çok etkilemediğini söyledi( gerçi ne kadar etkileyebilir ki?)

Şimdi burada neden dizel almadın da lpg taktırdın diyen arkadaşlarım golftaşlarım olabilir. Bu tamamen tercih meselesi. Şunu da söylemeliyim dizel bir golf şu anda benim aracımdan fazla yakıyor.. Motoru falan yıprattığı da yok 3 yıl kasko yapıyor lpg firması zaten..(Bu arada lpdi sistem değil %90lpg %10 benzin beslemeli çalışıyor benim kit şimdilik marka ismi vermiyorum) Aracım 40bin km de

Gelelim benim durumuma.. Ben de artık dayanamayıp lpg taktırdım. Muayene + kasko+ ruhsata işleme vs 4.500tl ye geldi. Hesabı burada yapmayacağım ama 1 yıla yakın bir sürede kendini amorti ediyor çünkü çok km yapmaktayım..

Neyse aracı verdim ertesi gün gel abi dediler sabah sogukta da denemek lazımmış. ertesi gün aracı aldım. Bindim en büyük endişem performans kaybıydı. Ufak çaplı bir kayıp söz konusuydu ve araç lpgsi bir hata verdi biraz kilometre yaptıktan sonra. Geri götürdüm ve bir parça değiştiler bu arada kiti görseniz gerçekten kaliteli.. Daha sonra bindim tekrar araca.. Neredeyse eski performansını yakalamıştı. eskiden 9.3 sn de 0-100 çıkabiliyordu şu anda ise 9.9

Gelelim yakıt olayına .. uzun yolda 19-20 krş. Şehir içi 25 krş yakıyor golftaşlarım. 1.4 tsi 125ps konforlugunda bu veriler bana göre muhteşem.. Tabiki lpg motor ömrünü kısaltır alıs veris merkezlerine giremezsin diyenler cıkacaktır saygı duyarım. 5 defa avm ye girdim sorun olmadı ve lpgden motoru biten araba da duymadım..Minimum 4 yıl daha binmeyi düşünüyorum.. işte durum bunlardan ibaret  Sayın Golftaşlarım. Dizel konusundaki fikirlerim değişmedi ama yakıt fiyatları çok fazla değişti efendim  konuyu açan sevgili @silvershadow Murat hocama teşekkürü borç Bilirim..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Değerli Hocam.

Sanırım ilgi çekecek bir konu ve size özel konu açtım. 

İlk kez duyduğum için  şaşırmadım desem yalan olur. Bizim motor enjeksiyon sistemi alüminyumdan imal edildiği için işlem görmeye müsait değil diye biliyorum.

İlk sorular benden gelsin.

Aracınızı tanıtır mısınız? Model, donanım,motor, ekstra donanım.

İlk sahibi misiniz? Şu an kaç kilometrede? Kaç yıl kullanmayı düşünüyorsunuz?

Nerde nasıl kaça yaptırdınız? Performans konusunda fikirleriniz?

 
Merakla bekliyorum , lpg nedir ?  yüksek yanma oranının Al ve Almg3 malzemelere etkisinden çok çektim , kullanıcı olarak arac Golf 7 diye düşündüğümden turbo şarj'a olan kullanım etkilerini paylaşırsanız bizde diğer etkilerinden buradaki hocalarımla bahsedebiliriz.

 
Beklemedeyiz Serkan hocam

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
golf7 sahibi kendisi.Hevesimiz kursağımızda kalmaz umarım.İki seneye kadar çokça araştırmışlığım var lpdi sistemi randıman alan birine denk gelmemiştim.

 
Bence "ama Golf 5ime" gibi bir şaka geliyor gibi...
Değerli Hocam ;

Soner Hocam Sanırım Ağustos ayından bu yana fikrini değiştirmiş.... Nasıl ve hangi konuda derseniz işte size mesajından alıntı. 

Hocam selamlar. Tabi her iki motor da harika olunca epey hararetli bir sohbet olmuş. :) Benim oyum da 150 act den yana. Hocam yakıt hesaplarıyla falan ömür geçmiyor ya. Benim araç 125hp dsg bu bile bu kadar güzelse sürüş olarak acaba 150act nasıldır diyorum. Son sınıra ulasmasaydim act alacaktım zaten. Tdi mükemmel az yakan bir motor ama benim aracimla arasında tam 13.100tl fark var. İkinci elde dizel daha iyi gidiyor denmiş.  Peki malum sitede örneğin 60bin kmde highline 1.4 125 ile 1.6 tdi highline arasındaki fiyat farkına bakın.  Neredeyse aynı, ama yakıt olarak yalnızca 3-3.5bintl fark edebilmiş.  Ben 1 yılda 25bin km yaptım ve hiç pişman değilim saygılar:)

 
Yılda 25bin km yapsam yakıt hesabından aklımı anlık tüketimden gözümü alamam :)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

35 krştan 22 krş a düşmüş. Zamanında araştırdığıma göre lpdi %40 tasarruf sağlıyordu.Hocamızda %40 tasarrufu yakalamış.Demekki lpdi sistem takılmış :)
 

 

Geri
Üst Alt