Composition Media 6.5 uniteyi bir baska araca takmak ve "Component Protection" hatasi


camelius

Yeni Üye
Katılım
14 Eyl 2016
Mesajlar
19
Tepkime puanı
0
İsim
Ozgur
2016 Passat'dan cikan bir Composition Media ekrani ve ana uniteyi orjinalinde daha eski bir model 5.8 Composition Media bulunan kendi aracim 2013 Golf Highline'a taktim.
Fakat ekranda "Component Protection Active" uyarisi var ve ses yok. Anladigim kadariyla calinmaya karsi bir koruma sistemi. Bunu nasil kaldirabiliriz? Ayrica arac bilgileri menusunde bir Passat resmi var. Yetkili servis bu konuda yardimci olabilir mi dersiniz?

Tesekkurler...

 
Kod gerekli passatın sahibi halleder. Onda teslim edilen evraklarda vardır

 
Component Protection cozumlendikten sonra, yetkili servisten bu uniteyi araca tanimlamasini istedim. Yaptiklarini soylediler. Ardindan da App Connect'i aktiflestirmek istedigimi ilettim. Bu hizmeti bana satmamak icin ellerinden gelenin tamamini yaptilar. Fiyat en 800 TL'den baslayip 1300'e kadar cikti. Bu ilgi cekici fiyatlandirmalara ragmen soyledikleri herseyi kabul ettim. Sonra "bu kod tek kullanimlik, calismayabilir, paraniz bosa gidebilir" diye soylendi. Ben "o riski de aliyorum, kabul" dedim. Bunun uzerine servis ana uniteyi sokerek fotolari cekip merkezlerine gonderdi. En son Dogus'tan gelen cevap ise beni hic sasirtmadi "Tavsiye etmiyoruz"

Baska aractan cikan uniteyi satin alacak arkadaslara referans olsun...

 
VAG grubu araclarda retrofit, programlama ve kodlama yapan enderelektronik benzeri bir yerde yaptirdim. Ama bu component protection'i tekrardan aktif hale getirip yetkili servisin yapip yapamaycagini da gormek istiyorum.

"Adana Aykan Teknik" mukemmel bir yetkili servis ama is elektrik/elektronik konularina gelince bazi calisanlari is yapmamak icin oyle cabalar sarfediyorlar ki isi yapsalar daha az yorulacaklar. Bir keresinde yakin arkadasim, ilk alindigi gunden beri yetkili servis disinda dokunulmamis olan Golf IV TDI aracinin bagaj aydinlatmasi calismiyor diye servise goturdugunde, bu bahsi gecen ayni sahis "bagajda zaten isiga pek gerek yok ki" bile dedigini duymustur bu kulaklar... Gerisini siz tahmin edin...

 
Herkese merhaba,

Bende aracımdaki 5" composition touch sistemin yerine 6.5" comp.media ünite taktırmak istiyorum. Ender Elk ile görüştüm. Onlarda app-connect için benzeri bir şey söylediler. Aracın orijinal cihazı olmadığından, app-connect de şasi numarası ile ilişkilendirildiğinden uyumsuz olabilirmiş. Forumda sonradan ünite alıp, app-connect uygulamasını kullanan var mı?

 

 
@mtyk ne yazıkki daha yapan olmadı. Ünite takan var ama devamı yok.

 
Ülkeyi geçin, dünyada daha bu cihada app-connect in olup olmayacağını kesin bir iddia eden bir kurum görmedim. En sancısız yoldan carplay gibi özellikleri elde etmek için sanırım tek yol başka bir üreticinin medya ünitesini almak

 
Yurtdışı forumları biraz araştırdım, cihaz menüsünde app connect seçeneği varsa ve sol altta voice tuşu da mevcutsa olur denmiş. Ender'le cihaz konusunda anlaştım, haftaya Cumartesi taktırıyorum, gözümü kararttım bakalım ne olacak.

 
Bekliyoruz... Umarim hersey yolunda gider ve calisir...

 
Herkese merhaba,

Bende aracımdaki 5" composition touch sistemin yerine 6.5" comp.media ünite taktırmak istiyorum. Ender Elk ile görüştüm. Onlarda app-connect için benzeri bir şey söylediler. Aracın orijinal cihazı olmadığından, app-connect de şasi numarası ile ilişkilendirildiğinden uyumsuz olabilirmiş. Forumda sonradan ünite alıp, app-connect uygulamasını kullanan var mı?

 
Sonradan takilan 6.5" Composition Media ekraninda halihazirda takili bulundugu aracin sasi numarasi dogru olarak gorunuyor. Acaba farkli bir kodlama da mi gerekli?
 

 
Cumartesi büyük bir hevesle montaj için gittim, ama ellerindeki üniteyi takınca gördük ki menüde sadece mirrolink özelliği var. Ben app-connect'li cihaz istediğimi özellikle belirtmiştim. Ellerinde app-connect cihaz yokmuş, Erzurum'dan bir cihaz bulundu. Onu getirtiyoruz bakalım bu hafta sonu onu takacaklar. Şimdilik geçici olarak mirrorlink'li üniteyi taktılar. Cihazda bluetooth çalışmıyor ama. Cihaz değişeceği için çok uğraşmadılar.

 


Geri
Üst Alt