İlk 1000 km İzlenimlerim/Deneyimlerim


Katılım
30 Eyl 2016
Mesajlar
203
Tepkime puanı
14
İsim
Serhat
Arkadaşlar herkese merhaba;

Uzun yıllardır hayalini kurduğum Gol’üme yaklaşık 20 gün önce kavuştuk. Araba bir nevi eşim tarafından doğum günü hediyem olarak geldi J

Bundan önceki aracımız yine VW olup Polo 1.4 TDI DSG idi. O aracı da sıfır almış olmamıza rağmen bana yakışmayacak şekilde yaptığım hata ile geçirmiş olduğum kazadan dolayı araç perte çıktı. Başka bir araba olsaydı sonuçları çok daha vahim olabilirdi. Allah şükürler olsun başkasının canına zarar vermediğim gibi büyük bir sıkıntı yaşamadan atlattım

Golf’ümüz ile  1000 km devirmiş bulunmaktayız. Araçla ilgili nacizane görüşlerimi paylaşmak istiyorum sizlerle.

Araç 1.2 TSI DSG Comfortline olup, Sürüş ve Işık konfor paketleri bulunmaktadır. Aracı ilk aldığım andan itibaren en çok dikkatimi çeken, arabanın oturduğunuzda sizi tamamen sarması oldu.

Aracın benzinli olması sebebiyle de çalışma sesi neredeyse hiç yok. Özellikle sürüş esnasında izolasyonun iyi olması gayet keyifli bir sürüş veriyor. Yol tutuşunda ise arabayı çok zorlamadığımdan dolayı çok net bir şey diyemeyeceğim fakat uzun süreli kullanan arkadaşlardan da dinlediğim üzere herhangi bir sıkıntı yaşayacağımı da sanmıyorum.

Arabanın iç mekânı bizi ilk cezbeden şeylerden biri oldu. Gerek iç mekanda kullanılan plastik, gerek ambiyans aydınlatması gayet başarılı ve çekici. Gece kullanımlarında arka kısımda ki tavan aydınlatması açıldığı zaman, şoförü rahatsız etmemekte.

Kararan iç dikiz aynasının bu kadar işe yarayacağını tahmin etmemiştim.

Ses sistemi Polo’ya nazaran çok daha başarılı. Ön hoparlörleri kapatıp sesi arkaya vermeme rağmen sanki ses önlerden geliyormuş gibi hissettiriyor. Vites geçişleri olağan üstü yumuşak ve sakin. Özellikle direksiyondaki kulakçıklardan vites geçişleri çok iyi ve hiçbir şekilde hissettirmiyor. (Daha önce kullanmış olduğum Fluence, Toyota 1.4 dizel, Peugeot 2008 1.6 dizel gibi araçlarda vites geçişlerinde inanılmaz kasılmalar var).

Start-Stop ile ilgili olarak ta bazı arabalarda ki buna Polo da dahil, ayak frenden çekildi anda arabayı çalıştırmakta. Gol’te ise Start-Stop sistemi, siz ayağınızı frenden kaldırsanız bile gaza basmadan çalışmıyor. Start-Stop sistemi olmazsa olmazlardan biridir bence. Start-Stop sistemi bir çok kişi için bir çeşit kabus gibi. Ne hikmetse bu özelliği araçta gereksiz bulan, arabaya zarar verdiğini ve hatta yakıt sarfiyatını arttırdığını düşünen bir çok kişi mevcut. Arkadaşlar eğer ki start-stop araca zarar verse veya yakıtı arttırsa sizce VW mühendisleri her araca bu özelliği koyar mıydı? J

Bir çok yerde DSG şanzımanın sürekli sıkıntı çıkardığı, hiç kullanışlı olmadığı şeklinde bir çok paylaşımlar yapılmakta. Arkadaşlar DSG şanzımanda sıkıntı çıkmaz (tabi ki en nihayetinde kul yapısı illa sıkıntı çıkabilir J) DSG şanzımanda sıkıntı yaşamamak için Start-Stop sisteminin mutlaka devrede olması gerekmektedir. Eğer ki Start-Stop devrede değilse şanzıman bir süre sonra ısınacak (özellikle çok dik rampalarda uzun süre dur-kalk yapılırsa) araç uyarı verecektir. Bu esnada yapılmaıs gerekn aracı kenara çekip soğumasını beklemek olacaktır. Eğer zorlanırsa tabiki DSG şanzıman arızaya geçecek ve ciddi masraflara yol açacaktır.

Bir diğer konu ise yakıt sarfiyatı. Forumlarda, gruplarda çok araştırdım. Kimine göre TSI motor sakin kullanımda az yakarken (6-7 lt civarı) kimine göre ise 9 lt altına asla düşmüyor. Sanırım insanların es geçtiği konu araç kullanımındaki kriterlere ve DSG şanzıman kullanımına dikkat etmemesi. Çünkü araç yeni olmasına ve İstanbul içinde trafikte kullanmama rağmen ortalama en fazla 6.8 lt gördüm. Kaldı ki sakin kullanımda uzun yolda (42 km’de fotoğrafta görüldüğü üzere ve İstanbul'u bilen arkadaşlar için İstikamet Dudullu-Güneşli arası) yakıt tüketimi 4.3 lt kaldı. İlk andan itibaren toplamda 350 TL’lik benzin aldım, 1060 km ve yol bilgisayarı 490 km daha menzil veriyor (sanırım en fazla 400 km daha yapar.) evet TDI dan sonra fazla ama TSI’dan korktuğumdan daha az. Tabi ki bu yakıt sarfiyatlarında sakin kullanım, sürekli fren kullanmama vb konular çok önemli.

Araç gayet oturaklı, sürüş esnasında güvenliğini size hissettirmekte. 1.2 TSI olmasına rağmen 110 ps lik güç gerçekten çok iyi. Sanırım TDI’dan geçtiğim için gaza yüklendiğimde ilk andaki o sesi duymadığımdan hantal gibi geliyor. Fakat turba çok çabuk devreye girip vitesi düşürerek aracın ok gibi fırlamasını sağlıyor. Aynı anda ağırlaşan direksiyon, aracın hâkimiyetinin sizde olduğunu hissettirmekte.

Şimdi gelelim bu kadar çok övdüğüm aracın bana göre olan eksik/kusurlu kısımlarına. Donanım olarak neredeyse Full olan arabada aynaların otomatik kapanmaması sanırım benim için ilk eksik. Arkada diz ve baş mesafesi çok iyi ve iki kişi çok rahat otururken, arka orta altta bulunan çıkıntı üçüncü kişi için biraz sıkıntılı durum oluşturuyor. Sanırım 4x4 araçlar için olan o çıkıntı yer, normal araçlarda olmasa tadından yenmeyecek.

Aracın iç hacmi geniş iken bir diğer sıkıntılı nokta bagaj konusu. Orijinal ebatlarda yedek lastik olduğundan dolayı, bagajın bir kısmı bu sebeple yok oluyor.

Dilim döndüğünce gözlemlerimi/deneyimlerimi sizinle paylaşmak istedim. Herkese kazasız, keyifli sürüşler dilerim.

Sürç-i lisan ettiysek affola.

Saygılarımla

14657519_196472994120159_8024660728306496043_n.jpg

14671145_196472990786826_8967294022126698962_n.jpg

 
@serhat_VwGolf

Hocam aracınız hayırlı olsun size ve ailenizi keyifli sürüşler dilerim. Allah kaza bela vermesin.

Benimde 1.2 tsi DSG Comfortline MK7'm mevcut. Aracınızı sahiplenmeniz normal fakat Dsg kesinlikle sürdürülebilir bir şanzıman değil. 17.000'de kavraması değişen çok dsg gördüm hem forumda hem yakın çevremde. Vites geçişleri dışında DQ200'ün pek övülebileceğini düşünmüyorum. Kuru tip olması bile başlı başına bir eksi.

Saygılarımla

 
@Mete45 Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Rab'bim cümlemizi korusun. 

dediğim gibi DSG şanzımanı kullanmak için öncelikle neler gerektiğini bilmek lazım diye düşünüyorum. Çok iyi biliyorum diyemem evet :)  fakat hem uzun süredir dsg kullanıyorum hemde hemen her gün dsg yi daha iyi ve verimli nasıl kullanıyorum diye araştırma yapıyorum. Dediğim gibi en nihayetinde kul yapısı. bir gün bir bakmışım elime alıp geziyorum dsg'yi :)  bu da olabilir. dediğim gibi gerek kendi kullanımlarımda gerekse çevremdeki dsg kullanıcılarında (seat grubu da dahil olmak üzere) herhangi bir sıkıntıya rast gelmedim. ve az evvel de dediğim gibi sıkıntı yaşamayacağım anlamına gelmez :)

Rab'bim hiç birimize en ufak bir sıkıntı yaşatmasın inşallah.

Saygılarımla...

 
@serhat_VwGolf hocam yazdıklarınızı okuyunca bir kez daha mutlu oldum golf sahibi olduğuma :)  

Allah kazasız belasız kullanmanızı nasip etsin.Güle güle kullanın aracınızı hayırlısı olsun :)

 
@AykutenginSağolun hocam. Allah cümlemiz en ufak bir sıkıntı göstermesin inşallah :)

Saygılarımla...

 
@serhat_VwGolf

Amin hocam bende dediğiniz gibi en az zararı vermek için yapılması gerekenleri yapmaktayım. En azından ömrünü kayda değer şekilde uzatmış oluyoruz bu şekilde.

 
@Mete45 Hocam öncelikle çok teşekkür ederim. Rab'bim cümlemizi korusun. 

dediğim gibi DSG şanzımanı kullanmak için öncelikle neler gerektiğini bilmek lazım diye düşünüyorum. Çok iyi biliyorum diyemem evet :)  fakat hem uzun süredir dsg kullanıyorum hemde hemen her gün dsg yi daha iyi ve verimli nasıl kullanıyorum diye araştırma yapıyorum. Dediğim gibi en nihayetinde kul yapısı. bir gün bir bakmışım elime alıp geziyorum dsg'yi :)  bu da olabilir. dediğim gibi gerek kendi kullanımlarımda gerekse çevremdeki dsg kullanıcılarında (seat grubu da dahil olmak üzere) herhangi bir sıkıntıya rast gelmedim. ve az evvel de dediğim gibi sıkıntı yaşamayacağım anlamına gelmez :)

Rab'bim hiç birimize en ufak bir sıkıntı yaşatmasın inşallah.

Saygılarımla...
Değerli Serhat Hocam

Akıcı ve güzel yazınızda artılarıyla ve eksileriyle hem eğlendirici hem de bilgilendirici bir yazı olmuş. 

Elleriniz dert, Golf'ünüz servis yüzü  görmesin..

 
@silvershadow

Murat Hocam;

Öncelikle nezaketiniz için teşekkür ederim. Nacizane dilim döndüğünce paylaşmak istedim :)

Saygılarımla...

 
@serhat_VwGolf Ellerinize sağlık , ne istediğini ve beklentilerini bilen biri olduğunuz güzel anlatmınızdan açıkça belli oluyor , comfortline araca sahip arkadaşların highline araçlarda olup kendilerinde bulunmayan bazı donanım eksikliklerini, dışarıda da sonradan uygulayabilmeleri biraz daha rahat oluyor , bu sebeple donanımı içinize dert etmeyin derim , tekrar hayırlı olsun, keyifli sürüşler... 

 
@DoğanARABACI teşekkür ederim sevgili hocam... ileriki zamanlarda donanım ilaveleri için sık sık rahatsız edeceğim inşallah :)

sevgiyle kalın

 

Geri
Üst Alt