Golf siparişim için fikirleriniz.


Özkan ışık

Yeni Üye
Katılım
26 Eyl 2016
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
İsim
Ozquan
Arkadaşlar selamlar

Öncelikle aranıza yeni katıldım.Antalyada yaşıyorum,evliyim,33 yaşındayım.Uçak teknisyeni olarak çalışıyorum.Uzun zamandır siteyi inceliyorum çok güzel yazılar ve paylaşımlar okudum ve golf hakkında sayenizde baya bilgi sahibi oldum.Teşekkür ederim 

Aracım 2013 clio 4 1.2 icon edc 120 hp.Ocak 2017 de garantisi bitecek ve çıkardığı sorunları düşününce aracı değiştirme kararı aldık.Daha sorunsuz kullanabileceğimiz ,üst segment, ikinci el piyasası iyi olan bir araç düşünüyoruz.Bunun içinde en uygun aday golf diye düşündüm.Çok fazla yol yapmadığımız için tsi ,eşimde kullanacağı için dsg bir araç düşünüyoruz.

Antalya ve çevresindeki (alanya,ısparta,fethiye) tek satıcı olan başaran'da malesef araç yok ve siparişde vermiyolar.İzmir ve denizliden 2 araç buldum.İzmirdeki 1.4 tsi 125 hp dsg higline opsiyon olarak cam tavan ve anahtarsız çalıştırma var.Denizlideki'de 1.4 tsi 125 hp dsg higline opsiyon olarak cam tavan ve uled far mevcut.ikiside fiyat olarak birbirine yakın.Sipariş verirsem en erken ocak'da teslim edebileceklerini söylediler.İstediğim opsiyonlar Cam tavan,Geri görüş kamerası,sürüş profili seçimi,U led farlar,Ergo active koltuk,anahtarsız giriş ve çalıştırma.

Sizce sipariş mi vereyim yoksa beklemeden diğer araçlara mı yöneleyim.Açıkcası kararsızım.Sonradan pişman olmak istemiyorum.İlk Sıfır arabamız olacak 4-5 sene binmeyi düşünüyoruz kısmet olursa.

Nacizane fikirleriniz benim için gerçeken değerli.Şimdiden teşekkür ederim.

donanım.jpg

 
@Özkan ışık

Değerli Hocam 

Naçizane tavsiyem 

Biliyorum bu zamanda para zor kazanılıyor ve her kuruşun hesabını yapmalıyız

Fakat Madem DSG var 6 bin lira daha fark vererek ACT motorlu alın.

Her kuruşuna değecegini her kullandığınız gün siz de kendinize tekrar edeceksiniz. 

Şimdiye kadar memnun olmayan olmadı diyebilirim. 

Ama biliyorum bu iş bütçe meselesi kimi zaman değil 6 bin lira 60 lira bile çok gelir.

Geri görüş kamerası aldığınız için sonradan yaptırmak isteseniz hem iki katı daha pahalıya almamak  hem de sıfır aracın orasını burasını sökmelerini önlemek için  App connect satın alın.

Act pahalı gelirse bile

Son olarak bu kadar güzel bir kombinasyona ACC almanızı öneriyorum. Değerli Ali Üstadımın alttaki alıntıladığım o mükemmel argümantasyonla ortaya koyarak belirttiği gibi.... @forzaGilles




 
Değerli Hocam

Bu arada mesajıniza gelecek yanıtları takip edebilmeniz için açtığım konuya mesajınızı taşıdım. 

Konuyu takip et butonuna basarak buraya eklenen tüm mesajları takip edebilirsiniz. 

:)

 
@silvershadow hocam öncelikle teşekkür ederim acemilik :)  tavsiyelerinizi dikkate alıcam.bende acc motor taraftarıyım ama bakalım bütçemize uyacakmı.yarın antalya alvin wolksvagen bayi'ye uğruycam ellerinde act motorlu bir araç varmış bakalım hayırlısı diyelim :)  

 
Hocam oncelikle hayirlisi olsun. Bende sahsen agustosta cok dolu bir golf siparisi verip bu makyaj konularinin uykumu kacirmasindan sonra baska araclara yonelmeye basladim tabi hicbiri golfun yerini tutmadi ve vw den de ayrilmamak adina biraz daha kasip tiguana gecis yaptim cunku benimde 1 atimlik mermim vardi uzun soluklu dusundugumuz icin siparisimi yarida iptal edip bole bir sonuca ulastim. Size tavsiyem siparis eger ocakta gelecekse kesinlikle aralik ocak gibi makyajli golf konusunun tam bir netlige ulasacagi zamani beklemeniz olacaktir. Diger yandan acelem var diorsaniz, onceliginiz 1.4tsi dsg highline, cam tavan ve uled, ardindan ergo, sirasiyla surus profili, acc, appconnect ve usb girisleri, tungste gri veya kursun gri renk, durban jant, spor suspansion veya dcc(tercih sizin), dla(lane assist ve sign assist icin), butceye bagli olarak act motor olmali:) bu kisaltmalardan bilmediginiz varsa veya daha detayli bilgi icin kopyalayip search ten aratabilirsiniz forum herseyle ilgili detayli aciklamalar mevcut. Diger yandan hem acelem var hemde yeni makyajli kasa istiorum derseniz 1.2 tsi dsg comfotline alip onumuzdeki sene deger kaybi olmadan satip yeni golfunuzun siparisini vermek mantikli olabilir  s=bigstar

 
@MaDOnion hocam araç için acelem yok aslında.dediğiniz donanımlar hakkında az çok bilgim var forumda incelemiştim.Şu an kullandığım araç iyi kötü işimi görüyor ama 4-5 ayda bir servise uğramak canımı sıkıyor.garantisinin biticek olmasıda gözümü korkutuyor.Uygun bir kampanya veya indirim yakalayabilirsem ki zor :)  beklemek mantıklı gibi

 
Düşündüğünüz opsiyonların aynısını kullanıyorum DSG hariç. Hepsi de çok yerinde opsiyonlar olur bence beklemek sıkıntı değilse istediğiniz donanımlarda bir aracı almak daha iyi olur. Bunlara ek olarak uzun yolda çok kullanıyorsanız ACC ekletilebilir, ya da App-Connect olabilir. 

 
@Özkan ışık bu arada yilbasinda %10 civari cilgin indirimler alanlar oldu tabi istanbul ve cevresinde daha cok yasanior bu durum bolluktan dolayi ama sizde en kotu buralardan sordurup gelir alirsiniz indirime degerse  :'(

 
@OnurD7 geri görüş ve app-connect bencede olmazsa olmaz acc de güzel bir donanım düşünülebilir çok uzun yol yapmıyorum ama keyifli olur diye düşünüyorum.

@MaDOnion inşallah öyle bir indirim yakalarım :)  tadından yenmez.Şehir farketmez uçakla heryer 1 saat :)

Antalyada 1 adet act motor higline buldum donanım olarak ekstra anahtarsız çalıştırma ve geri görüş var araştırmaya devam şimdilik olmadı özel sipariş yapacaz.St ekim 18 de %1 oranında bir zam geleceğini söyledi araç alacakların bilgisi olsun.Makyajlı kasa içinde 2017 ortasında bekliyoruz diyorlar.

 
@Özkan ışık Ben İzmir ve çevre illerde istediğimi bulamış olup İstanbuldan sipariş geçtim indirim oranı ve ilgi alaka İzmirden fazla. Şuan beklemedeyim. Ne olursa olsun U Led ve cam tavansız alma derim kolay gelsin umarım en kısa zamanda istediğin gibi bir araç bulursun

 
@OnurD7 geri görüş ve app-connect bencede olmazsa olmaz acc de güzel bir donanım düşünülebilir çok uzun yol yapmıyorum ama keyifli olur diye düşünüyorum.

@MaDOnion inşallah öyle bir indirim yakalarım :)  tadından yenmez.Şehir farketmez uçakla heryer 1 saat :)

Antalyada 1 adet act motor higline buldum donanım olarak ekstra anahtarsız çalıştırma ve geri görüş var araştırmaya devam şimdilik olmadı özel sipariş yapacaz.St ekim 18 de %1 oranında bir zam geleceğini söyledi araç alacakların bilgisi olsun.Makyajlı kasa içinde 2017 ortasında bekliyoruz diyorlar.
Değerli Hocam 

Sipariş konusunda yönlendirme yapmayı pek istemesem de İzmir'in diğer illere göre ilgi alakadar olmaması bir yana bir de bayi indirimini geçtik, kampanya indirimlerini dahi yapmadığına defalarca kere şahit oldum.

İzmir den uzak durmanızı öneririm.  Aradaki farkla uçağa binip İstanbul'dan aracınızı alıp getirmek bedavaya ve yolda yiyip içip güzel bir macera yaşamanız yani sıra 3  depo da bedavaya bilmenizi sağlayacak kadar indirim alırsınız.

ACC ile ilgili yanlış anlama olmuş olabilir.  Belirtme gereği duydum :

ACC şehir içi acil fren desteği ile birlikte gelmektedir ve dikkatsizlikten kaynaklanan ufak çaplı kazaları da engelleyip hem sinirlerinizi hem de bir dolu masraf sonrası kasko indirimi yerine bildirim olacağı için sizi masraftan korur.

Detaylar burada.






 
@tfk35 @silvershadow dediğiniz gibi izmir den aldığım fiyatlar diğerlerine göre yüksek.ankara ve istanbulda daha uygun fiyatlı ve istediğim özelliklere yakın araçlar var ama hepsi 125 hp. Siparişde olan ve donanım ekletebileceğim bir araç buldum yine 125 lik aralık ortasında teslim edebileceklerini söylediler.Tabi ozamanki fiyatlar geçerli olacak.

Bugün dizel otomatik 8000 kilometrede golf ile test sürüşüne çıktım.Aracın tepkilerini beğendim ama 100 km den sonra baya bir rüzgar sesi alıyordu.125 lik işimi görür diye düşünüyorum şimdi kullandığım araçda 120 hp 190 tork var sıkıntı yaşamadım.

acc mantıklı bir opsiyon listeme onuda ekledim teşekkürler @silvershadow

 
sipariş verin hocam sizin için daha iyi olur u led olupta sunroof olmaz keşke koydursaydım dersiniz yazık olur ha satarsınız golfun 2. elinde zarar da  etmezsiniz ama ugraşmaya degmez

 

e7d89b78a9f8f247204d4f708ac453b7.jpg


65a065107a3148b3cb7d90478605a951.jpg


Yakın zamanda bu dolulukta bir araç görülmedi. 

Altur'dan Umut bey ile irtibat kurup sorar mısınız?

Fikir olsun en azından...

Bakarsınız güzel bir fiyat alırsınız fikriniz değişir. :)

 

Geri
Üst Alt