İlk araba ilk heyecan


06MED

Yeni Üye
Katılım
23 Eyl 2016
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
İsim
Erkan
Öncelikle herkese merhabalar.

İsmim Erkan 29 yaşında Ankara lıyım.

Böylesi seviyeli ve bilgilendirici bir platform oluşturan ve gelişimine katılım sağlayan tüm kullanıcılara teşekkür ediyorum.

30 yıllık ford kullanıcısı olan babamın tüm ısrar ve baskılarını kırarak dün 1.2 camfortline manuel ve birdolu opsiyon ekletmek istediğim ilk şahsi aracım olacak golf siparişimi oluşturmak üzere eskihisar vw yolunu tuttuk. Çıkan rakamın 1.4 highline seviyelerinde olması, babamın önce vw sonra 1.2 önyargısı, bunu anlayan st nin 1.4 ü satmak için binbir çabası sonucu tüm baskılar karşısında ozaman u led siz olmasın diyerek, 

1.4 highline manuel pasifik mavi +cam tavan +u led +geri görüş kamerası opsiyonlu aracın kaporasını verip bir yola girdik hayırlısıyla.

Aracı kayınpederim adına ötv muafiyetli olarak edineceğiz. Bu özelliklerde hali hazırda bir araç bulabilirdim belki farklı il bayilerinde ancak Aralık ayında nakit tedariğini sağlayabileceğimiz için vw yolu gözleyenler furyasına katıldık bizde.

Şu an tek muallak konum ' App connect ' geri görüş opsiyonunu sırf voice ve sesli komut tuşlu geliyor dendiği için seçtim. st geri görüşe gerek yok ama ben yinede emin olmak için bir mail atıyorum pazartesi tekrar bilgilendiririm sizi dedi. Bunun harici app connect için herhangi birşey daha ekletmek gerekiyormu somut bilgisi olan bir arkadaşın tavsiyesine açığım.

Bir diğer konuda aracın Aralık 15-20 si gibi geleceği öngörülüyormuş. Babam illaa 2017 çıkışlı olsun ocakta tescili yapılsın diyor. Herhangi bir artısı olacağını sanmıyorum sonuçta 2016 model bir araç. Ayrıca st yılsonuna kadar muhtemelen bir zam daha görür aralıktada %5 veya 6 indirim olabilir dedi.

Bu arada hiç heyecanlı birisi değilimdir ancak sipariş akabinde sanki bir bıyık bükümü heyecan katsayım arttı gibime geldi.Hayırlara bakalım daha 3 ay var vuslata.

Herkese keyifli günler dilerim.

 
Hayırlısı olsun.

Ocak çıkışlı olmasının pratikte bir anlamı yok, model yılı yine 2016 olacak çünkü taşıtın "imal tarihi" model yılını belirliyor artık.

Geri görüş kamerasında ısrarcı olmalısınız gibi biliyorum bu konuda tecrübeli arkadaşlar yorumlarını yaptılar ilgili başlıklarda.

Golf ü beklemek de sahip olmak da güzel :)

 
@06MED

Değerli Hocam 

Golf tutkunu Dostlar arasına hoş geldiniz.

Eski sistem maalesef değişti. Yeni sisteme göre bir aracın 2017 model olabilmesi için 2017 yılında üretilmesi zorunlu.

Dolayısıyla 2017 model olabilmesi için Kasım ayında sipariş vermeniz ve şubat ayı içerisinde teslim almalısınız.  

Bana kalırsa App connect ı de fabrikasyon ekleyin. Fabrikasyon olanı hem ucuz (700 TL) hem de araç ellenmemiş olur.  Sonradan yaptırmanız halinde 1550 TL ye gelecek size.

Size bir tavsiyem daha olacak.

Sürüş profili seçme özelliği de alin ucuz ama eğlenceli bir özelliktir. 

 
@calik

Hocam 20 gün daha eziyet edemem kendime hele bi gelsin o gün Tescil tarihinin benim için bir ehemmiyeti yok babamın gönlü olsun diye bakalım demiştim zaten.

@silvershadow

Hocam hoş bulduk.

App connect fabrikasyon ekleme konusunda bir bilgim yoktu. St sistem için çalışmıyor dedi önce ben voice tuşlu gelsin geri görüşle öyle geliyormuş deyince sonradan 1000 lira aktivasyon ücreti flan var vs diye döküldü.fabrikasyon konusunda bişey demedi demekki bilgisi yok.herhangi bir kodu varmı bu opsiyonun fabrikasyon olması için st ye söylememiz gereken. Pazartesi ilk işim bu işi netliğe kavuşturmak olacak. Sürüş profili için açıklama yazınızda dsg için olmazsa olmaz, manuele oyuncak dediğiniz kalmış aklımda. Ekleyelim onuda tam olsun oyuncağımız

İlginiz için teşekkür ederim.

 
@06MED Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.., Bayilerdeki satış temsilcileri genelde çoğu bunu yaparlar, müşteri nekadar fazla opsiyon ekletirse ve ilerde almaktan vazgeçerse, aracı satmaları uzun sürecek diye böyle yollara başvuruyorlar., 

App connect opsiyon kodu 9WT ve fiyatıda size 484 liraya gelir ve fabrikadan yüklenmiş olarak gelir., Serviste yükletmek isteseniz 1200-1300 lira arasında hem boşuna cebinizden daha fazla ücret çıkacak hem de sipariş verilip 20-25 gün almanyadan gelmesini bekliyorsunuz., Ayrıca siz ötv indirimiyle araç alıcağınız nasıl aracın ötv'sini ödemiyorsanız., ekleteceğiniz opsiyonlara da %45 ötv ödemezsiniz, sadece baz fiyata %18 kdv eklenir :)  

Bu arada telefon olarak eğer ki iphone kullanıyorsanız mirror-link özelliğini yani telefonunuzun ekranını aracın ekranına yansıtabilmeniz için "apple uyumlu usb" opsiyonu nu ekletmeniz gerekli., yoksa telefonunuzu aracın ekranına yansıtamazsınız., bu sebebten de app connect 'in anlamı kalmamış olur., fiyatı da zaten oldukça ucuz kdv dahil 171 liradır., Eğer android telefon kullanıyorsanız almanıza gerek yoktur., sadece iphone için mecburidir!

opsiyon kodu: UI4 

Apple iphone uyumlu usb'nin opsiyon listesindeki tam adı da; electric interface for external use aux-in, usb (ipod capable)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles

Hocam çok teşekkür ederim ilginize.

Yahu ne iyi oldu bunu öğrendiğim. Sonradan uğraşacaktık okadar, fazladan ödenecek para da cabası. İphone kullanmıyorum Android auto yeterli olacak.

9WT ve PDA ekletilecek yarın ilk iş.

 
@forzaGilles

Değerli Ali Üstadım 

Gittikçe daha etkileyici yazıyorsunuz. 

Hayranlıkla takip ediyorum ortaya çıkan bu harikulade yeteneğin keskinleşerek gittikçe daha çok keyif verişini...

Katkınız için teşekkür ediyorum 

 
@06MED Öncelikle şimdiden hayırlı olsun.., Bayilerdeki satış temsilcileri genelde çoğu bunu yaparlar, müşteri nekadar fazla opsiyon ekletirse ve ilerde almaktan vazgeçerse, aracı satmaları uzun sürecek diye böyle yollara başvuruyorlar., App connect opsiyon kodu 9WT ve fiyatıda size 484 liraya gelir ve fabrikadan yüklenmiş olarak gelir., Serviste yükletmek isteseniz 1200-1300 lira arasında hem boşuna cebinizden daha fazla ücret çıkacak hem de sipariş verilip 20-25 gün almanyadan gelmesini bekliyorsunuz., Ayrıca siz ötv indirimiyle araç alıcağınız nasıl aracın ötv'sini ödemiyorsanız., ekleteceğiniz opsiyonlara da %45 ötv ödemezsiniz, sadece baz fiyata %18 kdv eklenir [emoji4] 

Bu arada telefon olarak eğer ki iphone kullanıyorsanız mirror-link özelliğini yani telefonunuzun ekranını aracın ekranına yansıtabilmeniz için "apple uyumlu usb" opsiyonu nu ekletmeniz gerekli., yoksa telefonunuzu aracın ekranına yansıtamazsınız., bu sebebten de app connect 'in anlamı kalmamış olur., fiyatı da zaten oldukça ucuz kdv dahil 171 liradır., Eğer android telefon kullanıyorsanız almanıza gerek yoktur., sadece iphone için mecburidir!

opsiyon kodu: UI4 

Apple iphone uyumlu usb'nin opsiyon listesindeki tam adı da; electric interface for external use aux-in, usb (ipod capable)
Çok faydalı bilgiler teşekkürler.

Bu dediklerinizi ifade eden bir ST var mı acaba?

İleride lazım olur ise bu opsiyon kodlarını hatırlarız inşallah.

Selamlar

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@silvershadow Kıymetli Murat Hocam, bir arkadaşımızın daha istediği özelliklerde bir aracı almasına vesile olacaksam ne mutlu., Arkadaşımız ülkemiz şartlarında bir araba alacak kolay değil binbir zahmet, alın teri ve emek var o parada siz bu konuyu benden çok daha iyi biliyorsunuz biliyorum., bizlerde siz, Yusuf hocam ve değerli arkadaşlarımızın kurduğu bu muazzam forumda elimizden geldiğince arkadaşımıza yardımcı olarak arabasını aldıktan sonra keşke şu özellikte olsaydı diyerek dert yanmasın keyifle binsin diye elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz., Bu güzel ortamı bize sağladığınız için asıl ben size teşekkür ederim, çok yaşayın..

@06MED Rica ederim., bu arada yarın 9WT ve PDA opsiyonunu eklettirdikten sonra satış temsilcinizden "eklettiğiniz tüm opsiyonlarla birlikte" teklif formunuzu da isteyin işinizi garantiye alın hata olmasın :) Ayrıca eğer imkanınız var ise size naçizane tavsiyem 6K2 opsiyon kodlu "Front Assist ve şehir içi acil fren desteği" diye geçen aslında tam adı; ön bölge asistanı (front assist) ve şehir içi acil fren desteği (city emergency brake assist) olan opsiyonu ekletmenizi tavsiye ederim çünkü malumunuz istanbul ve ankara gibi yoğun trafiği olan şehirlerimizde aniden yavaşlama yada durmalar yaşanmakta ve bu özeliği alınca Golf sizi önünüzdeki trafiğin ani yavaşlamalarında sesli uyarıyor eğer halaa tepki vermezseniz Golf hemen maksimum fren desteği ile aracı durduruyor..!! Diğer markalarda ki gibi sadece sesli uyarı yapmıyor., araca maksimum fren gücü vererek hem aracınızın hasarlanmasını hem de sizin yaralanmanızı önlüyor.. Fiyatı da siz ötv ödemiyeceğiniz için 620 lira + %18 kdv = 712 lira 'dır.,  Fakat bu konunun uzmanı @silvershadow Murat Üstadımıza sormamız lazım sayın hocam geçen de bu konu hakkında konuşmuştuk ve siz manuel vitesli araçlarda PF2 opsiyon kodlu adaptif cruise control ve şehir içi acil fren desteği "front assist" opsiyonu nun sadece DSG şanzıman ile eklenebileceğini söylemiştiniz.., Peki acaba manuel vites tercih eden müşteriler isterlerse 6K2 opsiyon kodlu "Front Assist ve şehir içi acil fren desteği" opsiyonunu ekletebilirler mi..? Aklıma takılan diğer konu ise opsiyon listesinde 6K2 opsiyonu için de karşısında yine sadece DSG şanzıman için fiyatların yazması manuel vitesli araç için hem PF2 hem de 6K2 için de fiyat yerinde --- yazmakta ve acaba yine liste hazırlanırken klasik doğuş'un hatası var diye düşünmekteyim...? 

@calik Ben bu konuştuklarımız hakkında bilgisi ve konuya hakim olan satış temsilcilerin az da olsa olduğuna inanıyorum fakat koca ülkede herhalde bir elin parmaklarından az sayıdalar malesef :( İstanbul Altur'da çok değerli ve bu konuların uzmanı Umut Hocamız var sağolsun çok yaşasın kendileri..

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bende ilk heyecanımı 1 yıl önce yaşamıştım ve şimdi askerlik sebebiyle satıyorum , golf başkadır u led ler ile bambaşka hayırlı olsun inşallah satmak zorunda kalmazsınız :)  

IMG-20161002-WA0031.jpg

IMG-20161002-WA0028.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@forzaGilles

Değerli Ali Üstadım;

Tespitinizde kesinlikle haklısınız.

Bu işte Doğuş'un bir hatası var. 

Yurtdışında bahsini ettiğiniz şehir içi acil fren desteği manuel şanzımanlı araçla da alınabiliyor ve saatte 15 km. hıza kadar görev yapıyor. 

Türkiye'de maalesef yalnızca DSG şanzımanı olan araçlarla alınabiliyor.

 
Değerli @silvershadow ve @forzaGilles üstad lar. Doğru yönlendirmelerinizle siparişin son şeklini verdik şükür. İlginiz ve desteğiniz için sağ olun.

@010salih hocam hayırlısıyla, sağlıkla vatani görevinizi yerine getirin önce. Daha iyilerine sahip olursunuz umarım ileride.

@forzaGilles Hocam çok yoğun trafiğe girmeyecek olsamda dsg düşünmüş olsaydım 6K2 de ekletirdim. 1 sefer dahi ihtiyaç dahilinde çalışmış olsa kendini fazlasıyla amorti ederdi. Opsiyonlara %45 muafiyetli sahip olunması insanın biraz olsun iştahını kabartmıyor değil oda olsun buda olsun dedirtiyor. Bu sebeple zaten limitleride epey zorladım açıkçası. St 9WT nin sistemde görünmediği dolayısıyla teklifte yer almadığı ama 410 tl vergisiz fiyatıyla siparişime dahil olacağı konusunda bilgi verdi. Telefonla üst üste sormam karşısında rahat olmam için telkinlerde bulundu :) bakalım umarım sorunsuz ve istediğimiz şekliyle gelir araç. 

http://

Golf ünü bekleyenlere sabırlar, tüm tutkunlara keyifli günler diliyorum.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@06MEDHayırlısı olsun.Opsiyonlar gayet yerinde. App coonect ekletmeniz iyi olmuş.Sonradan yaptırmak isterseniz 2 katı fiyat çekiyorlar.Ama teklif formunda çıkması lazımdı.Siz isterseniz St den teyit amaçlı araç detay bilgisinin ekran görüntüsünü isteyin.

 

Değerli @silvershadow ve @forzaGilles üstad lar. Doğru yönlendirmelerinizle siparişin son şeklini verdik şükür. İlginiz ve desteğiniz için sağ olun.

@010salih hocam hayırlısıyla, sağlıkla vatani görevinizi yerine getirin önce. Daha iyilerine sahip olursunuz umarım ileride.

@forzaGilles Hocam çok yoğun trafiğe girmeyecek olsamda dsg düşünmüş olsaydım 6K2 de ekletirdim. 1 sefer dahi ihtiyaç dahilinde çalışmış olsa kendini fazlasıyla amorti ederdi. Opsiyonlara %45 muafiyetli sahip olunması insanın biraz olsun iştahını kabartmıyor değil oda olsun buda olsun dedirtiyor. Bu sebeple zaten limitleride epey zorladım açıkçası. St 9WT nin sistemde görünmediği dolayısıyla teklifte yer almadığı ama 410 tl vergisiz fiyatıyla siparişime dahil olacağı konusunda bilgi verdi. Telefonla üst üste sormam karşısında rahat olmam için telkinlerde bulundu :) bakalım umarım sorunsuz ve istediğimiz şekliyle gelir araç. 

http://

Golf ünü bekleyenlere sabırlar, tüm tutkunlara keyifli günler diliyorum.
sağolun inşallah :)

 

Geri
Üst Alt