Multimedia/Navigasyon Interface Eklentileri


Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
İsim
Cemalettin Malgaç
Merhaba,

Forumda fazla konuşulmamış bir konu olduğunu fark edip, bu konuda detaylı bilgisi olanların bunları paylaşarak herkesin kendi adına en doğru kararı verebilmesini sağlayacak bir başlık açmaya karar verdim. Malumunuz Composition Media ile ilgili uğradığımız toplu bir mağduriyet söz konusu.  Büyük paralar ödeyerek aldığımız çok fazlaca insan için lüx sayılacak araçlara sahip olduk. Ama pek çok markanın aynı hatta alt segmentinde bile standart olan mirrorlink/carplay/appconnect özelliklerinin opsiyonel olarak bile eklenmesi başlı başına bir-iki orta/üst seviye opsiyonel donanım parası ettiği de ortada. Kaldı ki; geçtiğimiz dönemde Volkswagenin açıklamasından anlaşıldığı üzere bu özellikleri en azından teknik altyapı olarak barındıran 2. jenerasyon Composition Media cihazlar bir yıldır çıkan araçlarda standart olmalıydı. Fakat bazılarımızın çok yakın tarihlerde teslim aldığı araçlarımızda dahi gördüğümüz bundan çok farklıydı. Bir kaç ay geçmişe baktığımızda ise, Doğuş'a  VW'nin bu açıklamalarına rağmen halen gelen 1. jenerasyon cihazlar sebebiyle yapılan itiraz ve başvurular sonucunda, opsiyonel olarak geri görüş kamerası ekletilip donanımın jenerasyon 2 olarak hazır edilmesi ve sonrasında da serviste yine 1000 tlden fazla meblağlarla istenilen bu özelliklerin çalışır duruma getirilebilmesi yolu açılmıştır (Bu bile daha bir kaç ay önce kazanılabilmiş yarım değil çeyrek haktır ki, bunun öncesinde sipariş verenler hala mağdurdur). Bu durumu şuna benzettim; sevgilimizi biz sevdik, ilişkiyi biz olgunlaştırdık, evlilik aşamasına getirdik, ailelerle kaynaştık, kız istendi, nişan takıldı, kına yakıldı, tam düğün yapılıyor ki mutlu bir evliliğe hevesle adım atılacak iken, yok bıçak kesmiyo ver 100, yok sandık kalkmıyo ver 200, yok kapı sıkışmış saç 50likleri, yok fotoğraf makinesinin tuşu basmıyo bas 200 ! (Özellikle aylarca para biriktirip, araştırmalar yapıp, opsiyon ve donanımları tanıyıp değerlendirip, gerekirse borca girerek, zamı göze alarak bir süre de bekleme sabrını gösteren siparişle araç alan arkadaşlar bunu çok iyi anlayacaktır).

Özetle; 1. jenerasyon Comp. Media olan araçlar hala dış navigasyon çözümüne veya telefonun menfez üstüne takılmasına mahkumdur. 2. jenerasyonu olanlar ise en az 1000-1200 tl gibi bir para harcayarak mirrorlink açtırabilmekte, apple kullanıcıları ise buna ek olarak media girişi için de para harcamak zorundadır. Benim araştırmalarım da en azından 1. jenerasyon cihazlar için makus talihi kırmak için. Bulduğum bir kaç çözüm var ama forumun ve konunun tecrübelilerinin fikir ve tecrübeleri de altın değerinde. Cihazlar ve bu cihazlarla ilgili merak ettiğim sorular aşağıda. Sorular dışında da fikri olan yazabilir, bunlar veya buna benzer eklentileri takılı olan varsa tecrübe aktarabilir, mümkünse fotoğraf/video paylaşabilir.

Seçenek 1) Adaptiv-Multimedia Interface: Bu linkte göreceğiniz gibi Ender Elektroniğin bir uygulaması. Montajlaması ile 3300 tlyi bulan bir çözüm. Bu haliyle bence pahalı ama internette araştırdığıma göre muhtelif sitelerde 700 dolar civarına alınabilir/aldırılabilir. İngiltere menşeli bir ürün ve daha avrupada bile çok yaygın değil. Youtubeda araştırdığınızda çok az videosu var ama beni tatmin etti. Kurulum ve donanımsal olarak temiz ve sorunsuz göründü. Orijinal aletimize yeni bir giriş ekleyen bu aletle geri görüş kamerası da takılabiliyor.

Seçenek 2) VW Garmin Nav Upgrade For Composition Media:   Bu ise Garmin-Kenswood ortak ürünü bir eklenti. Biraz daha marka kokan ama temelde aynı görünen bir ürün. Detayını linkten inceleyip bir fark görürseniz paylaşabilirsiniz. Fiyat olarak bugünün kurlarıyla 750 dolar civarına geliyor. Navigasyon altyapısı ise Garmin.

Seçenek 3) Satelite Navigation System:  (link) Üstteki ikiliye çok benzer ama bulabilidiğim fiyatı 800 dolardan fazlaydı.

Merak Edilen Konular

1) iGo veya Garmin navigasyon randımanlı olarak çalışır mı, en azından bunlardan birini orjinal navigasyonla karşılaştıran oldu mu?

2) Bu ürünlerin Hdmi girişi, kazandırdığı mirrorlink özelliği sadece ekran yansıması mı olur(smart tvlerde olduğu gibi) yoksa ekrana yansıyan telefonun applerini ekran dokunmatiği ile seçip kullanabilir miyiz?

3) Dışarıdan kendimiz alıp getirsek ya da ebayden alsak gümrükte sorun çıkar mı?

4) Ürünü kendimiz montajlayabilir miyiz veya uygun fiyata montajlatabilirmiyiz?

5) Bu ürünler Composition Media 1. jenerasyon aletleri bir nevi 2. jenerasyona çıkarıyorsa(yani 2. jenerasyondaki fark bir görüntü -navigasyon ve kamera- işleyip aktarıcısı ise, bunun gibi bir kutuyu VW ileride ek bir küçük donanım gibi orjinal olarak serviste satabilir mi?

 
Bende sizin gibi araçımı aldıkdan sonra Multimedia/Navigasyon araştırmasına girdim.

link

Araştırmalarıma göre en iyi cihaz bu gibi herşeyiyle orjinala çok yakın. Hiç bir eksiği yok gibi ama fiyat olarak biraz tuzlu gözüküyor.Bu cihazi kullanan arkadaşlar var mi acaba ?

 
Aynı araştırmaları bende çok yaptım fakat bir deneyen veya bu konu hakkında bilgisi olana rastlamadım. Halen takipteyim.

One Life Live it.!!!

 
Linke koyduğum cihazi aldim bakalim gelisi nasil olacak. Takınca sizlere buradan bilgilendireceğim.

 
Bende sizin gibi araçımı aldıkdan sonra Multimedia/Navigasyon araştırmasına girdim.

link

Araştırmalarıma göre en iyi cihaz bu gibi herşeyiyle orjinala çok yakın. Hiç bir eksiği yok gibi ama fiyat olarak biraz tuzlu gözüküyor.Bu cihazi kullanan arkadaşlar var mi acaba ?
Memnun olup olmayacağınızı merakla bekliyorum.Birçok işe yaratan bir cihaz gördüğüm kadarıyla umarım memnun kalırsınız bizde düşünüp faydalanabiliriz sizden aldığımız yorumlara göre.

 
Konu ağustosta açılmış Ben ekim sonu üretimi tiguanı 24 kasım da teslim aldım hemen hemen 6 ay gecti yani konuyla ilgili tek gelişme @yusuf hocamın kendi kişisel becerisiyle menüye app-connect ekleyebildik.

Donanim kodu 19A dan 19B ye geçti ama cihazların tüm işlevleri aynı kaldı.

Yarın doğuş arayıp 3000 tl ye açıyoruz dersede hiç şaşırmam.

Volkswageni ne kadar seviyorsam doğuşada bi o kadar sinir oluyorum ?

 
Evet ürün elime geçti montajını yaptırdım. Güzel bir cihaz hatta yeni modelide cıktı ama gelirken baya bi bekledim gumrukte takıldı. Sonra gumruk vergısını odedim. Normalde 60 usd fatura kestiememe ragmen 400 usd den vergisini aldılar. Geri görüş kamerası vs gayet başarılı. Ama ürün türkce olarak gelmedi ingilizce olarak geldi.Tek kusuru bu.

 
Evet ürün elime geçti montajını yaptırdım. Güzel bir cihaz hatta yeni modelide cıktı ama gelirken baya bi bekledim gumrukte takıldı. Sonra gumruk vergısını odedim. Normalde 60 usd fatura kestiememe ragmen 400 usd den vergisini aldılar. Geri görüş kamerası vs gayet başarılı. Ama ürün türkce olarak gelmedi ingilizce olarak geldi.Tek kusuru bu.
Öncelikle hayırlı olsun. cihazın görsellerini ve takma konusunda detaylı teknik bilgilerinizden faydalanmak isteriz.Malum konuyu takip eden ve bu konuda düşüncesi olanlar için ışık tutacaktır. Teşekkürler.

 
Hayırlı olsun.Ürün resimlerinizi ve tecrübelerinizi paylaşmanızı bekliyoruz

 


Geri
Üst Alt