Spacer Ölçü


Mete45

Üye
Katılım
27 Tem 2016
Mesajlar
362
Tepkime puanı
51
Konum
İstanbul
İsim
Galip Metehan
Değerli hocalarım,

Eylül-ekim ayları gibi aldığım 18' jantlarımı taktıracağım. Bu işlemi yaparkende halihazırda tekerlerin biraz içeride durmasından kaynaklı hoşnutsuzluğumu gidermek amacıyla spacer taktırmayı düşünüyorum jantlarla beraber. 

Yanlış hatırlamıyorsam h&r spacerlar powershoptan temin ediliyordu. Bende oradan ön 12mm, arka 15mm olarak almayı düşünüyorum.

Siz hocalarımdan ricam ön ve arkaya farklı ölçüler almam sıkıntı doğurur mu ? Yazmış bulunduğum ölçüler kararında bir spacer modifikasyonu için ideal midir ? Değilse hangi ölçüleri önerebilirsiniz ?

Saygılarımla

 
Hocam sorun olmaz on/arka farkli spacer kullanmaniz ama alacaginiz jantinda et degeri onemli.Ben sm spacer kullanmistim on/arka 12mm hicbir balans sorunu veya baska birsey yasamadim ama her virajda bijon kirilicakmi birsey olucakmi siye dusunmekten sokup satmistim.

on/arka 12mm spacer-2.5cm mubea yaylar+17" dijon boyle oluyor

image.jpeg

 
@silvershadow @fcsrn çok sağolun hocalarım. Benim gibi motordan ziyade dış görünüşü öncelik olarak modifiye etmeyi tercih edenler için spacer'ın, diğer modifikasyonlara ziyade biraz daha geri planda kalmasına rağmen yinede önemli olduğunu düşünmekteyim. O yüzden bu başlığın şahsım ve ilgili forumdaşlara faydası dokunacağını düşündüğüm için açtım. Dün çok arada kaldı konu çok şey konuşuluyordu. Bugünki yardımlarınız için teşekkür ediyorum.

@mehmetmert Değerli hocam o zaman benim jantın et değerlerini nasıl öğrenebilirim herhangi bir bilgim yok çünkü ? Bijon olayı şahsen gözümü korkuttu diyebilirim tam emin olmadan yaptırmam o zaman. Sizin araçta iyi tok bir görünüm sağlamış zaten daha önce aracınızı beğendiğimi belirtmiştim Maşallah hocam.

Saygılarımla

 
Hocam dijonlar Et49 olmasi lazim,et degeri ne kadar fazla olursa jant o kadar iceride kalir.

Mesela et49 janta 12mm spacer taktigimda hemen hemen et35 gibi olur jant,15mm biraz bana fazla geliyor cok disarida gibi kaliyor.

Jantin icinde yazar bu degerler,hangi janti alacaginizi bilemedigim icin pek yorum yapamayacagim o yuzden.

Orjinel Mk7 jantlari ise et49/51 arasinda gidip geliyor

 
@mehmetmert Tamamdır hocam. 18' oz superturismo almıştım duruyor. Bir bakarım ona göre ölçümü seçerim o zaman. Dediğiniz gibi 12 mmler ideal duruyor.

 
@mehmetmert

Bir soruda ben sormuş olayım: Yani et32-35 bir jant aldığımızda belki de spacer a gerek kalmayacak, öyle midir?

 
Golf 7 ler için sağlıklı et değerleri : 8 ofset et35 max   8,5 ofset et 45 max  bunlardan fazlası çamurluk çizgisinin dışına çıkar, süspansiyonda oynama varsa sürtme yapar. 

Spacer içinse oem jantlara arka 15mm ön 12mm ideal değerlerdir. Diğer aftermarket yada replika jantlar için et ve ofset değerlerine göre hesaplama yapmak gerekir. 

Sadece et ile hesap yapılmaz. Et jant gobegının poryadan uzaklıgını, ofset ise jant genişliğidir. Örneğin 8 ofset ile 8.5 ofset arasındaki 0.5 inchlik değer 1.27 cm dir. Bunun yarısı içeri yarısı dışarı gider. Buda 6,3mm jantın dışarı çıkması demek. ET 45 se aracınız üzerine 6,3mm daha eklemeniz gerekir.

ET Yükseldikçe jant içeri poryaya doğru yaklaşır azaldıkça dışarı çıkar. 

Önemli olan spacer konusunda spacerdan ziyade bijon uzunluğu ve kalitesidir. Birde spacerın göbeğinin oem ölçüde olması gerekirki oda 57.1mm dir. 

Bunların haricindeki olasılık ve denemelerde tehlike ve risk yüksektir. 

@silvershadow

 
Örnek olması açısından benim araç Oz larla görünüm.  8ofset et35  Golflerde de çamurluk hizası aynıdır.

D3kqgl.jpg


mE8ZAP.jpg


 


Geri
Üst Alt