Bir (başka) ilanın paranoyakça derinlemesine incelemesi. 2


silvershadow

Emekli
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,996
Tepkime puanı
1,332
İsim
Murat İNCİ
Bir başka ilanın paranoyakça derinlemesine incelemesi.

Değerli Serdar Hocamın teşvik ve tahrikiyle uzak kalmaya çalıştığım ilan aleminde cümle aleme ilan edilen saflık görüntüsündeki uyanıklıkları, kuzu postundaki kurtları ifşa etmeye kendimi mecbur hissettim.

İşte bahse konu malumun İlanı bu...

İLAN.PNG





RESİM3.PNG

Fotoğraflara ve ilana dikkatlice bakın...

Neler gördüğünüzü bana söyleyin lütfen...

Ya bende bir anormallik var ya da bu ve benzeri ilanı verenlerde..

"Özel Tunsten grisi" ne demek? Özelliği nereden geliyor? herkes alamıyor mu? Yoksa özel sipariş Almanya'dan mı alınabiliyor sadece?

Durban'a çelik jant muamelesi yapan ve hatta sonradan takıldığı ve replika olduğu spor yay kullanmadığı için "Leylek" tabir edilen duruma dönüşmüş olmasını da fark etmeyeceğimizi sanan

Yetmezmiş gibi bir de bu jantlara "standart Highline lastikleri" diye iddia etmek suretiyle bizi keriz yerine koymalarına dayanamıyorum..

Hadi oldu bir hata diyelim ve ben art niyetli yorumluyorum..

Allah aşkına 2015 model sadece  1.4 Manuel Comfortline araca 89.700 TL'yi kim niye verir?

Vukuatı da var.. biraz soruştursak sanayide yapılmış kısımları da çıkar mı?

cam tavanı var diye  bunca para verilir mi?

Sürüş konfor paketi bile yok diye mi?

İlanı veren "Feyza" isimli bayan diye mi?

Temiz kullanıldığı imajı yaratmak kadar ve insanların hormonları devreye girince mantığının devreden çıkmasını mı fırsat bilmekteler? yoksa "bir bağyan (bayan demek istiyor) sesi duyalım bari" diyen magandaları tuzağa çekmek için yem mi?

İlana konan aracın  fıstık yeşiline boyanmış kaliperleri alelade bir araç sahibi olmadığını gizleme gereği duymadığını gösterir mi?

Garantisi ya bitmek üzeredir ya da bitmiştir. hadi bunu anladım diyelim peki "Kasko"lu ne demek? Kaskosuyla beraber satar mı istesek?

Şimdi 12 bini devirmiş kazalı aracı sıfırından 73.600 lira olan sıfır kilometresine cam tavan ve metalik boyayı ekleyelim.. Ki metalik boya farkı asla eklenmez ama, verilecek rakam: 77.800 

Buna aldığı replika Durban ve Michelin jantları da eklesek ne kadar fark eder ki? Maksimum 1500 lira.. hadi iki bin lira olsun..

Benim fikrimin sınırlarına ulaşıldı.  aklım almadı...

Aradaki on bin liralık farkı neden vermemiz gerektiğiyle ilgili fikri olan var mıdır?

 
Trolleme amaçlı bir ilan olduğunu düşünüyorum abi.

Yanlış görmüyorsam ikinci resim mezarlıkta çekilmiş, bu da manidar  :)

Ciddi alıcılar arasın demiş üstelik

 
:) çok güldüm...

bu ilana atlayıp, highline aldığını hatta highline'dan bile ekstraları olduğunu zanneden epey insan çıkar;

ben senin yerinde olsam arar bunları sorardım bu bağyana @silvershadow, ararsan benim için "özel renk koruyucu kaplama"yı sorabilir misin neymiş o dediği ve ayrı olarak alabiliyor muyuz acaba?

 
"Sol tarafta temizlik boyası vardır"  :000296-medium:  gibi 

yüzlerce binlerce yalan ve dolandırıcılık ilanı icat etmiş bir milletiz.

Ben bu sebeple ilk arabamı 6 ayda ancak alabildim. 6 ay boyunca baktığım yüzlerce araçtan sadece 3 tanesine gidip baktım çünkü diğerlerinin söylediklerinin hemen hepsi yalan ve uydurma idi.

Milletimiz de bunlara kanıp alıp sonra mahkemelik oluyor. 2. el araç için çok dikkatli olmak gerek, bir ara bir kılavuz yazarım :)

 
@calik

Aslında haklısınız..

İkinci el kılavuzu forumuzda bulunmayan bir kısım...

Güzel bir fikir ..

Vaktiniz olursa yavaş yavaş yazsanız biz de sindire sindire okusak.

 
Adam oltayı atmış ya tutarsa diye memlekette profu adınız terör örgütünce kullanılmış ver 300 bin diye kandırabiliyorsa , bu haydi haydi iş yapar , aslında faydası çokmuş gibi gözüken bu satış siteleri , hem dürüst satıcıyı mağdur etmekte hemde dolandırıcılara resmiyet kazandırmış oluyorlar . 2-3 bin fazladan verip dod dan araba alanları anlar gibiyim (onlar çokmu iyi tartışılır)

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
ben de aracımı neden satamıyorum diye düşünüyordum?

 
Başımdan geleni kısaca yazayım arkadaşımın vectra için rica etti ilan yazdım sarı siteye 1 ay arayan olmadı sonra bu galericilerin sarıya boyanmış reklamın aynısını copy paste yaptım sonuç araba 2 saatte satıldı hemde istanbuldan gelip zonguldaktaki arabayı arkadaşın düşündüğünden 2 bin yukarı ya , yok artık dedimiştim , bu sarı fonlu reklamların mantığını anlayamadım reklamlardaki gibi giZli mesajmı barındırıyor acaba :)

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
İşte bu ve benzeri sahtekarlar yüzünden 2. el araç almıyorum. Hiç bakmıyorum bile belki çok az kmde aradığım arabanın sıfırın 4-5 bin altına bulabileceğim. Ama yok arkadaş temizlik boyası yapılmış tertemiz 3 parça sı değişmiş :) ilk günkü gibi ağır hasar kaydı olan :)  aslında hasar yok ama ''salak'' sigorta şirketlerinden fazla para almak için kandırdıkları 40-50 bin hasar kayıtlı araç istemiyorum.   :)  

 
1 aydır malum sitede golf ilanlarına bakıyorum. neler var neler... yalan dolanın haddi hesabı yok. kimisi sattığı aracın özelliklerini ve donanımını bilmiyor, kimiside bilerek yanlış ilan veriyor. çoğu ilanlar %5-10 şişme fiyatlı, gerçek piyasa fiyatlı araçlar şayet temiz ve sorunsuzsa kısa sürede satılıyor.  çoğuda öylesine ilan vermiş, gerçek satıcı değil. belki birisi oltaya düşerse... bu arada sıfırından fazla fiyat isteyenlerde yok değil.

nasreddin hocanın göle yoğurt çalması gibi; ''ya tutarsa''

veya 

''arsen lüpen yersen lüpen'' misali

öyleya onlar tok satıcıysa bizde tok alıcıyız. para kimdeyse pazarlık gücü ondadır, acelemiz yok. (yanlış anlaşılmasın, sözüm meclisten dışarı)

 
Çok ilginçtir geçen ben 2015 model polo 1.6 tdi gördüm üstelikte galeriydi ne acı ki galeri bile yaptığı işin inceliğini bilmiyor 2015 te polo 1.6 tdi değil 1.4 tdi motor ile üretilmiştir diye mesaj atacaktım vazgeçtim.

 
"Özel Renk" ifadesine ifrit oluyorum. Sanırsın ki bi tek o almış o rengi. Fabrikada özel karışım yapmışlar onun için. Bir de başlıkta eşşek kadar yazıyorlar bunu. Örnek: 323316725

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt