Çıkmayan benek benek lekeler


ZaGani

Katılımcı Üye
 
Katılım
2 Mar 2016
Mesajlar
1,493
Tepkime puanı
2,125
Konum
ankara
İsim
oguz
Arkadaşlar merhaba 20 gün önce arabamı güzelce yıkayıp üstüne chemical guys wax uygulamıştım. Sonra yağmur vs yağdı üzerine uzun bi süre araç kirli kaldı. boncuk boncuk yağmur taneleri araç üzerinde kurudu. Arabam hep güneşte bekledi. Aracımı bugün tekrardan güzelce yıkadım. Birde ne göreyim kaputta tavanda her yerde yağmur tanelerinin yerleri belli oluyor. dikkatli bakınca benek benek her yerde lekeler kaldı ve ne yaptıysam çıkaramadım. (wax,kil, 3d leke sökücü vs.) bu lekeleri nasıl çıkarabilirim? elimi yüzeye sürdüğümde yüzeyin pürüzsüz olduğu anlaşılıyor.

 
@ZaGani hocam yağmur değilde fıskiyelerden gelen şebeke suyu olabilir mi? Tarifiniz kireç lekesi gibi geldi bana. Sirke, beyaz sirke temizlik sirkesi de denir, bir deneyin elinizde varsa. Kireç için başka ürünler de mevcut piyasada.

Birde yakından fotoğraf çekerseniz daha kolay anlayabiliriz.

 
@nartal

hocam öncelikle yanıtınız için çok teşekkür ederim. aracım garajda epey bi bekledi. arada yağmur yağdı üzerinde kurudu. Fıskiye suyunun pek geldiğini düşünmüyorum. benim korkum bu kullandığım chemical guys  sıvı waxsın boyaya zarar vermiş olabileceği. Ama görüntü şöyle sanki o kirli halinde üzerinde kuruyan yağmur tanelerinin yerleri belli oluyor gibi. Bunuda normal baktığımızda anlaşılması çok zor.  Biraz açılı bakıp görmek gerekiyor o sebepten resimlerde belli olmuyor. Banada dediğiniz gibi kireç lekesi gibi geldi ama 3d eraser gibi güçlü bir ürün bile çıkaramayınca biraz tedirgin oldum açıkcası. Aracıma pasta cila vs de uygulamak istemiyorum. daha üzerinde kılcal çizik bile yok. Sirke deneyebilirim ancak boyaya zarar vermez değil mi? bu arada kil denedim yüzey pürüzsüzleşti ancak o lekeler aynen duruyor.

 
@ZaGani selamlar saygılar . Aynı sorun bende de oldu. Kaldığım şehrin suları kireçli. Her yıkamadan sonra silsemde özellikle camlarda (hele karartılmışlarda) bariz kireç izleri kalıyordu.Geçenlerde aracı yıkarken şampuanlama aşamasına geçemeden bir işim çıktı ve yıkama yarım kaldı. Tabi sonrası facia. Yıkayıp silmeme rağmen çıkmadı. sonra araba yıkamacıya götürdüm o da çıkaramadı . Elma sirkesi önerdi . Camları direkt sirke ile silip duruladım, aracı ise 1 kova suya (10-15lt) 1-2 su bardağı sirkeIİ su ile silip(microfiber bezle)  3-5 Dakka bekletip durulayıp arkadan normal şekilde şampuan ile yıkayıp (meguaris sarı şampuan)  kuruladım. Sonuç 3 ay kireçli camlarla boşa gezdiğim gibi boşuna kendimi yorup 20 tl boşa yıkamacıya para vermişim . Hepsini Cıkardı. Hatta aracı parlattı:) Tabi bu sirke olayı sürekli değil yılda 3-5 kereyi geçmeyecek  şekilde genel(ihtiyaç yoksa hiç gerek yok sonuçta asit  ) camları ise kireçlendikçe silmede bir zararın olmadığını söylüyorlarlar. Hatta Antalya'da bir oto-yıkamacı aracı parlattığı için üzüm sirkesi kullanıyormuş her yıkamada. Bir arkadaşımın  A3 'ü var sürekli oraya yıkatıyorum 2 yıldır memnunum dedi . Ben denedim faydasını gördüm. zaten bir sürü kimyasal denemişiniz birde bunu deneyin. İyi günler dilerim . Kolay gelsin.

 
@neokaos 

hocam saygılar. evde şuanda üzüm sirkesi var bölgesel olarak bi deneyeyim onu o zaman teşekkürler cevabınız için

 
@ZaGani hocam ekteki fotoğrafda yakından çekilmiş bir kireç lekesi görünüyor. Dediğiniz gibi belli bir açıdan bakınca görünür.  Buna benziyor ise kireç lekesidir. Waxın boyaya zarar vermesi doğru kullanıldığı sürece mümkün değil, zaten kil ile temizlemişsiniz o wax çıkmıştır. Bölgesel bir noktada sirkeyi deneyin sulandırarak. 3d eraser güçlü evet ama kireç kendi şahsına münhasır lekeler bırakır malesef. Esasen verniği boyayı yaktığı için çıkarmak çok zordur. Eğer sirke başarılı olmaz ise gyeon water spot remover ürünü beğenilen bir üründür. Sonuç başarılı olursa mutlaka cila ve wax gibi ürünler ile boyanızı koruma altına alın. Daha kalıcı waxlar yada nano ürünler denemenizi de tavsiye ederim. 

image.jpeg

 
@ZaGani hocam sirke uyguladıktan sonrası su ile durulamayı ihmal etmeyin, hatırlatayım istedim :)  Saygılar

 
@nartal

hocam malesef sirkede işe yaramadı lekeler beyaz leke değil şeffaf renkteler. bahsettiğiniz ürünü temin edeyim haftaya da onu denerim artık. Çok teşekkürler.

 
@ZaGani Hocam acımasızca olabilir ama, benzinlikte ki ilaçları denediniz mi? Ben kalitesiz bir sıvı cilayı süren arkadaşımı durduramayıp sonrasında tek seferde onunla çıkarmıştım yeni uygulanmış sıvı cilayı. Hatta altta ki normal cilayı bile biraz almıştı su iticiliği felan kaybolmuştu.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ZaGani hocam sirkeyi tek geçişle mi yoksa birkaç geçişle mi denediniz? Üzüldüm işe yaramamasına. Ankara da dby detailing var Berkay Bey işletir, detay işleri konusunda iyidirler. Benzeri konular ile karşılaşmışlardır illaki. Belki onlara gösterip çözüm konusunda profosyonel yardım alabilirsiniz. Gyeon ürünleri kullanıyorlar, belki satış da yapıyorlardır.

 
lekeler seffaf ise cila tabakası uv isinlarindan zarar gormus olabilir. Su taneciklerinin güneş ışığını belli bir noktaya toplaması sebebiyle. Ama bu kısa surede olmaz taneciğin uzun süre yüzeyde buharlaşmadan kalması lazım. Cilanın uv dayanımı araç orjinal verniği gibi değildir (daha düşük). Bence dert etmeyin araç yıkandıkça cila tabakası aşınacak ve lekeler kalmayacaktır. Haftada 1 aracınızı yıkatın ve her yıkama sonrası lekeleri kontrol edin azalacağını düşünüyorum . Başka kimyasal vd denemeyin hem zamanınıza hem paranıza yazık. Çekebilirseniz birkaç foto yollayın ayrıca değerlendiririz. :)

 
@ZaGani

Merhaba, ben de aracıma boya koruma uygulaması yaptırdığımda, işlemi yapan yer "ilk 1 ay yağmur yağdığında vs. benekler oluşabilir, bu normaldir. Birkaç yıkamadan sonra bu lekeler tamamen kaybolur" demişti. Gerçekten de yaklaşık 1 ay içinde bu lekeler gitmişti. Belki fikir verebilir diye düşündüm.

 
Arkadaşlar bu durum için aracıma gyeon water spot aldım haftasonu uygulayacağım. Bu ürünü kullanan oldu mu?

 

Bende de aynı şekilde sırf yağmur suyu ve sabahları oluşan yoğuşma yüzünden lekeler var. Bu lekeler camlarda çok daha belirgin tabi.

Daha önceki aracımda da fıskıye yağmurlamsına uzun süre maruz kaldığı için ön taraf nerdeyse su izi/kireç lekesinden görünmüyodu, elma sirkesi ile silerek tamamen temizlemiştim. Ama şimdiki aracımda seramik kaplama olduğu için sirke ya da sirkeli su ile silmeye cesaret edemiyorum, bugün yıkattım yeniden yıkamacı da aynı şeyi söyledi, elma sirkesi ile temizleyebilirmişim... Aracımı benzinlikte ya da kendi imkanlarımla hiç yıkatmadım/yıkamadım. Aldığımdan beri aynı yerde yıkatıyorum (Ankara/Hammam). Boyayay zarar vermeyen ancak özellikle koyu renk araçlarda belli açılardan bakılınca hoş durmayan bir  durum bu, korumak engellemek nerdeyse imkansız. Bugün elma sirkesi ile temizlesem pırıl pırıl yapsam 1 ay ay sonra yine aynı şeyler olucak.... 

 

Geri
Üst Alt