Seat Ateca


snoppy

Katılımcı Üye
 
Katılım
14 May 2015
Mesajlar
902
Tepkime puanı
323
İsim
Erhan
2017'de satışa sunulacak olan Sear Ateca'nın led farları dikkat çekiyor. Başka marka/modellerde var mıydı daha önceden bilmiyorum ama sinyal ışıklarının aydınlatma ışıkları ile bütünleştirilmesi güzel olmuş.

 
Yeni Tiguan' den 10-15 bin daha uygun fiyatlı olacağı varsayımı altında F/P oranı değerlendirmeye alındığında kendisine bir alıcı kitlesi bulacaktır.

Ancak bizim gibi Golf'e tutku derecesinde bağlı olan tüketiciler nezdinde, ilgili segmente geçiş yine Tiguan ile olacaktır :)

Ateca merak uyandırmıyor değil, geldiğinde bol bol incelenecektir pek tabi.

 
Merhabalar,

Dün(Ctesi) seat bayiine gidip atecaya baktım 1.4 tsi 150 Hp ACT xcellence donanım + lansman paketi(panaromik cam tavan,full link, seat sound,kış paketi(ısıtmalı koltuklar vs..)) vardı. 114 bin indirimli fiyat olarak verdiler. Nevada beyazdı araç, beyaz hiç sevmeme rağmen çok güzel görünüyordu ve led farlar ile muhteşemdi, sinyallerin de ledlerden olması en sevdiğim nokta zaten. elektrik bagaj bu donanımda standart olması ve lansman paketinin içeriği çok iyi olmuş.

Atecaya baktığımda, golf almadan önce leona baktığımdaki gibi farklar gördüm aslında ama fiyat,donanım ve tiguanla karşılaştırınca bana yine de tiguan alınır dedirtmedi. Leon, golf alınır kesinlikle dedirtmişti.

Bugün de yeni tiguan kiraladım araç bir kaç ay önce alınmış. Ateca test araçları gelmemişti ama motor aynı olduğu için tiguan i bir görmek istedim. Bir golf değil ama çok keyifli bir araç gibi geldi bana. Araç confortlinedı yani hiç bir şey yok gibi bir şey :)  Ateca ile karşılaştırınca kapılarda eşya gözlerinde,torpido ve kolçaktaki alanların keçe ile kaplı olması dışında kalite algısını artıran çok fazla şey yakalayamadım açıkçası. Fiyatına göre atecayı tercih ederdim kesinlikle. Full link ve elektrikli bagaj kapağı benim için çok büyük artılardan ikisi. cam tavanın da lasman paketi ile birlikte çok daha ucuza alınabilecek olması da cabası. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@golfiano

Değerli Hocam 

İnceleme ve kıymetli fikirlerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim 

 
rica ederim hocam. Bu arada bir şeyi unutmuşum şimdi farkettim, bu fiyata adaptif hız sabitleyici de dahil, aldığım teklifte acc de vardı, sanırım en önemli ayrıntılardan birini unutmuşum  :)  

 
rica ederim hocam. Bu arada bir şeyi unutmuşum şimdi farkettim, bu fiyata adaptif hız sabitleyici de dahil, aldığım teklifte acc de vardı, sanırım en önemli ayrıntılardan birini unutmuşum [emoji4] 
İç alan hacmi sizce tiguanla karşılaştırma yaparsak nasıl?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
İç alan hacmi sizce tiguanla karşılaştırma yaparsak nasıl?

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
Valla hocam ben 1.92 boyundayım koltuğu ikisinde de kendime göre ayarlayıp (biraz dik ve alçak kullanmayı tercih ediyorum) arkaya oturdum ikisinde de benzer hacimler var gibi arkada. diz mesafesinde 3-4 parmak kaldı rahat rahat oturdum, baş mesafesi de gayet iyi atecada cam tavan olmasına rağmen başım tavana değmiyordu. Genellikle kendimi ölçü olarak kullanırım bu konuda :)  

İkisinde de arka kol dayama ve bagaja açılan kapak vardı, tiguanın bagajı bariz daha geniş. Teknik verilerde 100lt ama ona bakmadan gözle görülür şekilde farklı hissettim ama her ikisi de benim için fazla :)

Bir de golfte dizlerim direksiyona değer, her ikisinde de diz ve direksiyon arasında mesafe kaldı bende onu çok beğendim :)  Teknik ölçülerini de kontrol etmekte fayda var tabi ben gözle gördüğüm ve algı bakımından her ikisini de eşit gibi gördüm. Yerden yükseklik olarak da diğer rakiplerine göre baya farklı şekilde yüksek hissettirdi örnek olarak qashqai diyebilirim. Tiguan bu konuda daha iyi.

Ateca, tiguana göre biraz daha kompakt gibi geldi bana biraz daha şehirli gibi tabiri caizse :)  

Son olarak bende alacak olsam diye düşününce şu fikir oluştu : tiguanı comfortline alacaksam kesinlikle atecayı tercih ederim. Çünkü 100bin tl üzerine çıkınca biraz da uzun süreli kullanım ve yolculukta eğlence bekliyor insan. Tiguan biraz daha sıkıcı geldi, composit media yı açmak bile çok içimden gelmedi(biraz abartıyorum) atecada full link vs var ekranda kurcalanacak bir şey buldum, ambians aydınlatması muhteşem ayrıca belirtmek isterim. 

 
Tiguanı heyecanla beklemiş biri olarak, beklentimi o arkadan görüntüsü ile boşa çıkarmıştı ama sürüş olarak tatmin etti açıkçası. Ateca da aynı şekilde olur mu onu test araçları geldiğinde görebiliriz ama en azından 15hp lik tsi motorun bu araçlara çok yakıştırdığımı söylemeliyim. Atecada bu motor seçeneğinde 4x4 de mevcut 8 bin tl fark ile. Ancak bagaj hacmi 510dan 485 e düşüyormuş o nedenle eksi bir değer olarak gelse de 8bin e değer mi ? (değer gibi de gelmiyor değil hani). Ne derece gerekli onu düşünmek gerek, yakıt da biraz daha artıyor tabi  :)  

Bu arada tiguanda ortalama yakıt tüketimi 9-10 arasında idi.Kiralık araç olduğu için normal gibi, ben de biraz performansını merak ettiğim için ara ara gazladım 10lt civarında gezdim.7 ltler falan hayal gibi geldi bana.

 
Valla hocam ben 1.92 boyundayım koltuğu ikisinde de kendime göre ayarlayıp (biraz dik ve alçak kullanmayı tercih ediyorum) arkaya oturdum ikisinde de benzer hacimler var gibi arkada. diz mesafesinde 3-4 parmak kaldı rahat rahat oturdum, baş mesafesi de gayet iyi atecada cam tavan olmasına rağmen başım tavana değmiyordu. Genellikle kendimi ölçü olarak kullanırım bu konuda [emoji4] İkisinde de arka kol dayama ve bagaja açılan kapak vardı, tiguanın bagajı bariz daha geniş. Teknik verilerde 100lt ama ona bakmadan gözle görülür şekilde farklı hissettim ama her ikisi de benim için fazla [emoji4]

Bir de golfte dizlerim direksiyona değer, her ikisinde de diz ve direksiyon arasında mesafe kaldı bende onu çok beğendim [emoji4] Teknik ölçülerini de kontrol etmekte fayda var tabi ben gözle gördüğüm ve algı bakımından her ikisini de eşit gibi gördüm. Yerden yükseklik olarak da diğer rakiplerine göre baya farklı şekilde yüksek hissettirdi örnek olarak qashqai diyebilirim. Tiguan bu konuda daha iyi.

Ateca, tiguana göre biraz daha kompakt gibi geldi bana biraz daha şehirli gibi tabiri caizse [emoji4] 

Son olarak bende alacak olsam diye düşününce şu fikir oluştu : tiguanı comfortline alacaksam kesinlikle atecayı tercih ederim. Çünkü 100bin tl üzerine çıkınca biraz da uzun süreli kullanım ve yolculukta eğlence bekliyor insan. Tiguan biraz daha sıkıcı geldi, composit media yı açmak bile çok içimden gelmedi(biraz abartıyorum) atecada full link vs var ekranda kurcalanacak bir şey buldum, ambians aydınlatması muhteşem ayrıca belirtmek isterim. 
Hocam çok sağol cevap için

Tiguan çok pahalı benim için

Elde

nissan qq

Seat ateca

Skoda kodiaq ( büyük merakla bekliyorum)

Kalıyor

Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
@Beşiktaş1903 hocam kodiaq tuareg ayarında olacakmış, o nedenle fiyatı çok daha yüksek olacaktır. Seat bayisi aynı zamanda skoda bayisi de kodiaq ı sorduğumda forumda da bahsedildiği gibi üst segment olacak dedi tuareg ayarında diye. Konu bütçeye gelince bir şey diyemem hocam ama qashqaiye göre daha iyi bir kalite algısı oluşturdu ateca bende. Şu anki fiyatlara bakınca Tiguan tercih etmezdim heralde ben de. Söz konusu Qashqai olunca aklıma dizel konusu geliyor, çok uzun yol kateden biri iseniz yakıt olayını düşünüyorsanız qashqai zaten ilk tercihiniz olabilir gibi geliyor bana, atecada dsg ile sunulan dizel versiyonu  dsg ile birlikte gelen 2.0 190 hp olan versiyon. 1.6 manual var 115 hp lik motor ama tork değeri 250 nm olması lazım biraz düşük gibi geldi bana dizel için 320-350 falan beklerdim. Ama dizele çok yakın olmayan biri olarak benzinlide vag grubu motorları çok beğeniyorum ve vazgeçemiyorum :)

 
Araç görünüş olarak güzel ama belirtilen fiyatları bence çok yüksek, başlangıcı 84.000 ve 1.0 motor çok kişinin çekincede kalacağı bir motor. Leon gibi tiguan dan 10 bin ucuz olsa tercih sebebi olabilirdi ama marka algısı önemli, her zaman tiguan ile karşılaştırılacak bir araç. 

 
@enpisagor hocam zaten tiguandan en az 10bin daha ucuz :)   cam tavan,ses sistemi,full link, ısıtmalı koltuklar, ısıtmalı silecek suyu, elektrikli bagaj, adaptif hız sabitleyici, alcantara koltuklar bu ekstralarla 114bin fiyat verildi ki pazarlık yapılmadı. muadili tiguan highline 125bin liste fiyatı ve bu opsiyonların çoğu yok. Bence fiyat olarak tiguan ile karşılaştırınca baya avantajlı, bu kadar dolu olmasın diyenler için de çok avantajlı fiyatlar sunuyor tiguan 150hp dsg trendline 106 bin tl iken ateca 150 dsg style 102 bin ve confortline ile karşılaştırılabilir aslında reference donanım değil :)  ona rağmen daha uygun. yoksa tiguan confortline 114 bin tl  arada 12bin tl fark var yine. Bence çok tercih edilecektir, tiguana neden bu kadar iyi bir alternatif getirdiler onu düşününce de kıllanmıyor değilim tabi :)

 
@golfiano ben sadece baz fiyat için çok fark yokmuş gibi algıladım, donanım karşılığına bakarsak leon da da katlanır ayna dahi var highline araca yakın seviyede.

dediklerinize göre fark atecayı ciddi bir alternatif yapıyor, satmaması için bir sebep yok.

 

@Beşiktaş1903 hocam kodiaq tuareg ayarında olacakmış, o nedenle fiyatı çok daha yüksek olacaktır. Seat bayisi aynı zamanda skoda bayisi de kodiaq ı sorduğumda forumda da bahsedildiği gibi üst segment olacak dedi tuareg ayarında diye. Konu bütçeye gelince bir şey diyemem hocam ama qashqaiye göre daha iyi bir kalite algısı oluşturdu ateca bende. Şu anki fiyatlara bakınca Tiguan tercih etmezdim heralde ben de. Söz konusu Qashqai olunca aklıma dizel konusu geliyor, çok uzun yol kateden biri iseniz yakıt olayını düşünüyorsanız qashqai zaten ilk tercihiniz olabilir gibi geliyor bana, atecada dsg ile sunulan dizel versiyonu  dsg ile birlikte gelen 2.0 190 hp olan versiyon. 1.6 manual var 115 hp lik motor ama tork değeri 250 nm olması lazım biraz düşük gibi geldi bana dizel için 320-350 falan beklerdim. Ama dizele çok yakın olmayan biri olarak benzinlide vag grubu motorları çok beğeniyorum ve vazgeçemiyorum :)
hocam ben kodiaq ayarında olacağına dair bir bilgiye ulaşamadım henüz internet sitelerinde tiguanla ay nı veya 3-5 ucuz olacağına dair bilgi çok bende bu yönde düşünüyorum nedeni bu iki iç mekan bir birine denk olamaz veya 5-10 ucuzuna kodiq tercih sebebi olamaz düşüncesindeyim dünyalar kadar fark var , yani golf leon arasındaki farkdanda büyük 

Touareg V6 BMT 3.0 TDI SCR 262 PS Tiptronik Premium130.500,00 € 388.403,50 TL lik bir araca nasıl rakip olacak ?

ayrıca 1.0 ve 1.4dgs ve. 1.6 tdi man 2.0 tdi+dgs motorla piyasaya çıkacak araba v6 3.0 tdi motor bir araca muadil olacağını düşünmüyorum.

tabi bu benim araştırmam ve düşüncem

2015-Volkswagen-Touareg-cockpit.jpg

maxresdefault.jpg

 

Geri
Üst Alt