Golf 2016 1.2 TSI DSG ALLSTAR


Katılım
28 Haz 2016
Mesajlar
35
Tepkime puanı
0
İsim
Cemalettin Malgaç
Merhaba, öncelikle şunu belirteyim, araba tutkunu, modifiye ve sürat bağımlısı değilim. Arabanın içindeyken hissettiğim, dışından bakarken hissettiğimin her zaman üstünde. Bir önceki arabam o 3 yıl önceki ekonomik şarlarımla ve gerekliliklerimle aldığım Ford Fiesta 2007 1.4 Tdci Comfort idi. Çok ekmeğini yediğim harika bir araçtı, ekonomiyse ekonomi, sorunsuzluksa sorunsuzlukla beni hiç üzmedi. Ekonomimi toparlayıp, daha güvenli, daha sağlam ve tok, basınca giden, basmayinca ekonomisinde kararlı, bir tık daha ferah iç mekanlı ve güzel/yeterli teknolojik donanımlara sahip araba araştırmam, golften başka bir araçla sonuçlanmadı. 

Geçtiğimiz hafta, elimde highline üzerine renk koltuk media ve bir takım sürüş konfor ve emniyeti ile ilgili paketlerle doldurulmuş bir golf sipariş ön hazırlığıyla bayiye gittim. Konfigurasyonumu gören ST, sürat gereksinimi sıklığımı sordu, onun üzerine konfigurasyonumdaki fiyatı çok yukarı çeken opsiyonların tarafımca kullanılabilirliğini bana sorgulattı. Bunların sonucunda bana 1.2 tsi motorlu orta opsiyonlu bir golfün fazlasiyla yeteceğini belirtti. Bayinin ikinci el danışmanı ile de konfigurasyonumu konuştuğumda 'Ne koydurursan koydur 1.2 al, sadece yerinde sürat arıyorsan kullanmayacağın beygiri hem alırken hem binerken kendine maddi yük etme' dedi. Bayide sadece bir Allstar vardı. Ne rengi benim internetten bakarak seçtiğim tungsten gri idi, ne de motoru 1.4. Temmuzda gelecek yeni zam, mevcut kampanyaların sona erme ihtimali ve siparisin eylul ekimde geldiginde olabilecek yeni zamla çok daha fazla rakamları bulacak konfigurasyonumdan iyice uzaklaştım ve kafa karışıklığıyla ikna olma arası bir hissiyatla eve geldim. Bu forumu baştan sona okudum diyebilirim, youtubeda yerli yabancı pek çok inceleme videosu izleyip, pek çok kullanicıyla mesajlaştım. 2 gün sonra 1.2 Tsi Allstar parasını %1 şupheyle bayiye iletip fatura kestirdim. 

Dün aracı, çok mübarek bir günde, kadir gecesi ve cuma gününde, yanımda sevdiğim insanlarla teslim aldım. İlk 150 kmlik yolculuğumu tam dolu 5 kişi olarak ve bayırlı duzlüklu bir yolda yaptım. İlçemde en sert yokuşlara çıktım gezdim dolaştım, horozumu da kesip eve girip huzurla uyudum. Sözüm vardi, arabayı alınca foruma kesin yazacağım diye, sabah gözümü açmamla bu yazıyı yazmaya başlamam bir oldu. (Bu arada bir araba forumuna ilk mesajım bu ?)

Arabam;

Golf 7 Allstar 1.2 Tsi Dsg Kurşun Gri Panaromik Cam Tavan

Bana maliyeti 85000 tl oldu, pazarlık dahil. 

Sahip olduğu comfortline donanım üstüne Allstara özgü standart donanımlarla(bunlarla ilgili detay kendi sitesinde var, comfortline 1.2 dsgyi Allstar yapmaya çalistim. Renk ve opsiyonlari ekleyip aynı araba olunca pazarlikli fiyat 89000 oldu), highlinedan sadece ambiyans aydınlatma, far ve yagmur sensoru bir de otomatik kararan dikizle otomatik kapanan yan aynaları eksik kalıyor. Bu özelliklere lafım yok, elbette cok seveni ve var olunca rutin kullanimda keyif alanı vardir ama sirf bunlardan eksik kaliyorum diye 1.2 motorlusunu alamadığım highline paketten 1.4 siparis verip ustune benim vazgecilmezim sunroof ve metalik renklerden birini ekleyince rakam 100000i aşiyordu, o da en iyi ihtimalle(guncel fiyat ve indirimlerle). Ben ise bu kar payımin kucuk bir kismiyla motor garantimi uzattim, seramik kaplama, kaporta koruma, önlere film ve motor koltuk koruma yaptirdim.

Arac ile ilgili yorumum net; 

Kafamdaki %1 şüphe gitmiştir. Bu arabanın gidemeyeceği yol, sizin işinizi görecek çıkamayacağı performans seviyesi yok. Arabadan neredeyse hiç ses almadan bu performans ve kalite beni çok şaşırttı. Rengini hem teslimatta hem de hava kararınca gören her tanıdığım çok beğendi. internetteki üst sınır performans ve 180 üstü hız tutkunları yüzünden oluşan şüphe o kadar yersizmiş ki, vergisinden yakıtına, alırken ki fiyat avantajından sahip olduğu highline da bile opsiyon olan madrid jant ve bixenon plus standart donanımıyla, parasını %100 hak eden bir araba sahibi oldum. Satış temsilcisinden, forumda mesajlarıma cevap verip beni aydınlatan arkadaşlardan Allah razı olsun.

Herkes gönlündekine sahip olsun, mutluluk ve sağlıkla binsin.

Saygılar.

20160701_154108.jpg

 
Hocam hayırlı olsun. Allah kaza bela vermesin. Keyifli sürüşler dilerim. 

 
@fcsrn çok teşekkür ederim. Mesaj ve yorumların çok yardımcı oldu, onlar için de ayrıca teşekkürler. 

 
Hayırlı olsun hocam..Allah kazasız,belasız kullanmayı nasip eder inşallah.Çok doğru bir tercih yaptınız bence.Bende 1.4 highline parasına cam tavan,u led ve durban keyfini yaşıyorum..benim araçta da highline da standart olan katlanır ayna,renkli ekran ve media yok..bu donanımlardan sadece media için keşke dedim ama yine de doğru bir tercih yaptığımı düşünüyorum..

 
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim.Kazasız belasız ağız tadıyla binmek nasip olsun.Renk içinde yorumum gayet yakışan ve ağır başlı duran bir renk o yönden şüpheniz varsa içiniz rahat olsun.Tek gözüme takılan kısım ön plakadaki karakterler orta harfler ve sondaki rakamlar birbirine çok yakın duruyor böyle şık bir araca plakalıksız beşiktaş baskı app yakışır o da tamamlanırsa daha güzel gözükecektir:)

 
Hayırlı olsun güle güle kullanın bende geçen yıl 1.2 tsi comfortline alacakken donanım ekletip highline parasına gelince highline alanlardanım :)

Aracınızın rengi çok güzel seramik kaplama yaptırarakta en doğru kararı vermişiniz.

 
Hayırlı olsun, güzel günlerde kazasız belasız sürüşler.

Araç ateş ediyor maşallah.  :'(

 
Hayirli olsun, cok guzel bir anlatim yapmissiniz zevkle okudum :)  

 
Hayırlı olsun Allah kaza bela vermesin...

 
Hayırlı olsun, güzel günlerde kazasız belasız hayırlı yolculuklar.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

 
Hepinizin iyi dilekleri için teşekkürler, duaları için amin. 

 
Daha ayrıntılı resimleri hakediyor aracınız bence oyüzden birkaç resim eklemelisiniz:)

 

Değerli Hocam 

Güzel günlerde ve sevdiklerinizle beraber kullanmanızı dilerim.

Hayırlı olsun 

 

Geri
Üst Alt