🤔 QR Kare Kodlu Plaka


metinkar

Uzman Üye
 
Katılım
13 Ara 2016
Mesajlar
5,422
Tepkime puanı
6,654
Konum
İstanbul
İsim
Metin
Araç
Golf8 Life
Merhaba arkadaşlar internette denk geldim dediğine göre aracı yeni almış ve araca takılan plaka daha önce gören duyan varmı nasıl bir amacı olabilir...


IMG_0023.jpeg
IMG_0025.jpeg
 

Kısa bir araştırma yaptım bu bilgiye göre;


Taşıt plakalarında yeni dönem başlıyor. Motorlu taşıt satışından, devir ve tescilinden sonra yeni bastırılacak plakalarda 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren yürürlüğe giren 'barkod/karekod' uygulaması ile sahte plakaların önüne geçilmesi hedefleniyor.

Ulaştırma Hizmetleri Esnaf Odası Başkanı Bayram İğneli, yaptığı açıklamada, "Noterden, TÜVTÜRK'ten ve bayilerden gelen basım talebine istinaden 1 Ocak'tan itibaren yeni barkodlu/karekodlu plaka basımına geçilecek" dedi.

İğneli, yeni uygulama ile plakaların hangi seri numarası ile ne zaman ve nerede üretildiği gibi bilgilerin elektronik ortamda kayıt altına alınarak otomatik olarak ilgililerin kullanımına sunulacağını belirterek, "Bu uygulama ile sahte plakanın önüne geçilecektir" diye konuştu.
 
Bunların hepsi araç sahiplerinden plaka degsımı için para toplama ıslemi
Avrupa birliğine girmeden plakalarımız degıstı ya
Araç başı 10 ytl bile alsa toplam tutarı hesaplayın
 
Bunların hepsi araç sahiplerinden plaka degsımı için para toplama ıslemi
Avrupa birliğine girmeden plakalarımız degıstı ya
Araç başı 10 ytl bile alsa toplam tutarı hesaplayın
Katılıyorum, öyle birşey çıkarsa curcunayı seyret randevu al git gel bekle para yatır bir sürü angarya
 
Ben zaten anlamadım bu işi bence bu dönemde bunlar tüm plakaları böyle isteyip para çevirmeye başlayabilirler...


https://www.instagram.com/reel/C1o7rawow8j/?igsh=Y3MzajdvOThpMjRw
Evet aynen öyle, Eğer yönetmelik 1 ocakta başlayacak diyorsa ben 2 ocakta plaka bastırdım demek ki yönetmeliği takan yok, o zaman bu keyfi uygulamadan dolayı bizim alacak hakkımız olmuş oluyor. Ama burası Türkiye "kör tuttuğunu, topal de yetiştiğini" misali bir uygulama cennetiyiz maalesef.
 
"Bu uygulama ile sahte plakanın önüne geçilecektir" kısmına gelene kadar ciddi ciddi okudum ama sonra bastım kahkahayı. Umarım dolandırıcıların karekod üretip plakaya basamayacağını filan düşünmüyorlardır. Uzmanı değilim, yanlış biliyorsam düzeltin ama plaka kopyalanırken aracın marka/model ve renk uyumuna zaten dikkat ediliyor diye biliyorum. Bir plaka hakkında bu kadar bilgi sahibi olan kişiler aracın yanına gidip plakadaki karekodun fotoğrafını çekemiyorlarsa gidip asgari ücret ile çalışsınlar zaten.
 
Kare koduda kopyalarlar turkıye
kopyalama ızerıne cini geçti sayılır hemde birebir orjinal gıbı yaparlar
 
App plakalar şu an için muayeneden geçiyor. Bu uygulama app plakaları yasaklattırmaz umarım. Ya da App basan yerler QR kodlu da basabilir nasıl olsa emniyet mühürü onlarda da var basıyorlar :) :)
 

Geri
Üst Alt