Direksiyon Titremesi


Kemal Can

Yeni Üye
Katılım
19 Haz 2018
Mesajlar
14
Tepkime puanı
0
İsim
...
Merhaba,

Aracımda aşağıda anlattığım şekilde direksiyon titremesi mevcut. Epeydir var, tam olarak ne zaman başladı hatırlamıyorum. O yüzden önceden titremiyordu da titremeye mi başladı yoksa ben mi daha hassaslaştım bu duruma emin değilim.

1- Araçta sağa sola çekme yok, direksyonu bıraksam bile dümdüz gidiyor.
2- Titremenin şiddeti hızdan ve zeminden pek etkilenmiyor. Çok düşük hızda bile var ve 20 ile giderken ki titreme miktarıyla 120 ile giderken ki arasında fark var ama dağlar kadar değil.
3- Hareket yokken yok.
4- Direksiyonda gözle görülen bir hareket yok sadece hissedilen birşey. Hissiyat olarak düşük kuvvette playstation kumandası titremesi gibi.

Özellikle 2. maddeden dolayı balansa yada lastikte bir problemden dolayı olduğunu düşünmüyorum. Zaten lastik değiştirmiştim bir ara bu konuda bir değişiklik olmadı. Sizin araçlarınızda da benzer seviyede bir titreme mevcut mu? Takıntı mı yapıyorum yoksa bir sorun mu var onu anlamaya çalışıyorum.

Teşekkürler.
 
Ben de direksiyon ile lastikler arasındaki parçalardan birinden kaynaklandığını düşünüyorum sonuçta o kadar düşük hızlarda sorun lastik veya jant olamaz.

Ancak "Rölantide Titreme" konusunda olduğu gibi servis, kaynağından emin olmadan deneme yanılma yoluna girip boş yere masraf yaptıracak diye çekiniyorum. Ama öyle ya da böyle bakıma gittiğimde söyleyeceğim bir baksınlar.

Kardeşim bunu hissetmiyor, daha doğrusu "bu kadar olur sonuçta kaymak zeminde gitmiyoruz" diyor. O yüzden "sordum başkalarında yokmuş" diyince onlar da benim gibi algılıyor olabilir dedi.

Bu sınıf araçlarda hiç yol yüzeyi direksiyona yansımaz mı?
 
Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt