Aracı ilk çalıştırdığımızda yapılması gerekenler


Katılım
20 Kas 2023
Mesajlar
209
Tepkime puanı
139
Konum
Ankara
İsim
Deniz
Araç
Polo Life
Herkese merhabalar, sizlere kafama takılan bir konuyu danışmak istedim. Bildiğiniz gibi golf 8 lerde hem soğutma sıvısı sıcaklığı hemde yağ sıcaklığı göstergeleri var, önceki aracımda motor soğukken bir ışık yanardı ve motor ısındığında ışık sönerdi. Ben şuan da aracı ilk çalıştırdığımda rölantide 10-15 saniye bekleyip aracı hareket ettiriyorum fakat soğutma sıvısı sıcaklığı 90 derece olana kadar aracı sıkıştırmıyorum, yağ sıcaklığında ise yağ sıcaklığı çizgi halinden çıkıp normal. ısıyı göstermeye başlayınca normal kullanımıma devam ediyorum, aracı sıkıştırmak ve biraz tempolu kullanmak için ne kadar beklenmeli.
 
Hocam ben 1.0 Impression kullanıyorum. İlk çalıştırmada rolanti devri 1300 oluyor. Yaklaşık 30 saniye içerisinde 1100'e düşüyor. Ondan sonra hareket ediyorum.
Genelde 2000-3000 devir aralığında yağ sıcaklığı 60'a gelene kadar sakin gidiyorum.
 
Merhaba, araç ilk çalıştırıldığında ‘cold-start’ olarak bilinen, kısa süreliğine rölanti devrinden fazla bir devirde dönüp, normal rolanti devrine düştüğünden kısa süre sonra hareket etmeniz sağlıklıdır. Araç yağ sıcaklığı optimum seviyeye (75 derece civarı) gelene kadar aracı sıkıştırmamak lazım. Optimum sıcaklığa gelene kadar da, yağ sıcaklığı arttıkça devirimizi biraz daha arttırabiliriz. Benim kullanımım 50-60 dreceye kadar 3000i geçmemeye çalışır, sonrasında 75 e kadar da 3000 etrafında takılırım.
 

Geri
Üst Alt