App-Connect


silvershadow

Emekli
Katılım
6 May 2015
Mesajlar
8,996
Tepkime puanı
1,331
İsim
Murat İNCİ
App-Connect

Opsiyonel donanım kodu: 9WT

Tutarı: 710 TL. (Vergiler dahil)

Muafiyet ve Zorunluluklar: Highline donanım seviyesindeki araçlarda alınabilir.

App-Connect

Vw Golf 2017 şasi yılında opsiyonel donanım anlamında ilk değişikliğini yaptı ve App Connect'i donanımlar arasına ekledi.

Özet olarak Cep telefonunuzda bulunan ve üreticinin onayladığı kimi uygulamaları cep telefonuyla farklı bir arayüzde kullanmanıza imkan veren bağlantı ve yazılımdan oluşan sistemdir. Telefonunuzu özel bir kablo ile araca bağlayıp (Android için standart olup ios yazılımlı Iphone lar için ekstra ücret ödemek suretiyle) şarj derdi olmadan bluetooth ile yaşanan sorunları yaşamadan telefon görüşmeleri yapmak yanı sıra müzik dinlemek veya en önemlisi navigasyon özelliğini kullanmak anlamına geliyor. 

Bu özelliği sonradan isteseniz de yükletemeyebiliyorsunuz. Yüklemeye uygun olması için Dynaudio veya Geri görüş kamerası veya Discover media veya Pro ile sipariş vermek gerekiyor. ve size ne yazık ki 1500 liradan aşağı mâl olmuyor.

İşte detaylar:

APP Connect aslında Car-net adı verilen etkinliklerden sadece bir kısımını oluşturur.

* E-Remote service  (Uzaktan kumanda hizmeti)

Bu servis adı altında uzaktan telefonunuzla aracınızın bazı özellikleri kontrol edebilmek mümkündür. Dolayısıyla nette gördüğümüz videolar gerçekmiş onu da öğrendim.

Standart özellikler:

1. Klimayı kontrol etmeyi

2. Aracınızın o anki park pozisyonunu

3. Sürüş bilgilerini

4. Kapıları açmak veya kilitlemek

5. Işıkları açmak veya kapatmayı 

6. Pil bilgileri ve yönetimini (Elektrikli modellerde)

mümkün kılar.

*Guide&Inform (Harita üzerinde yol gösterme ve bilgi verme)

1. Haritada Şarj istasyonlarını gösterme (Elektrikli modellerde)

2. Anlık trafik yoğunluğunu gösterme 

3. Google Earth kullanma

4. Google street view ile gerçek sokak görüntülerini kullanma.

5. Haberler

6. Hava durumu

7. Araç arıza/kontrol  durumu

8. Yakıt istasyonlarını

9. Park yerlerindeki boş park pozisyonlarını 

10. PersonalPOI ile Radar noktalarını, kırmızı ışık ve güvenlik şeridi ihlalleri kameralarını

11. fast food restoranları, dinlenme yerleri, oteller ve benzeri kişisel kayıtlarınızı

12. Sesli komutla tüm bunları arama

Bizim en çok tanıdığımız kısmı ise App Connect:

MirrorLink™ ile veya Google play üzerinden android cihazınıza indireceğiniz programlar sayesinde App Connect:

1. Think blue antrenörü

2. Shared Audio  akıllı telefonundaki en sevdiği parçaları gerçek zamanlı veri akışıyla paylaşabilir.  

3. Drive &Track programı  ile güzergahınızdaki sürüş özelliklerini görebilirsiniz.

4. Sound Journey programı ile sürüş stilinize göre müzik türü değişmesi

5. MyGuide ile Navigasyon cihazı, hedefinize varmanız için size yardımcı olmakla kalmayıp akıllı telefonunuzda yaya navigasyonu ile, gideceğiniz yere güvenli olarak ulaşıncaya kadar size eşlik eder; özellikle şehir içinde hız sınırı olan bölgeler için pratik olabilir.

6. My Rules; Örneğin hedefinize ulaştığınızda My Rules evinize bir mesaj gönderir. Veya belli bir hıza ulaştığınızda otomatik olarak en sevdiğiniz şarkıyı dinleyin. Kuralları, akıllı telefonunuzdan veya bilgi ve eğlence sisteminden kolayca ve rahat bir şekilde belirleyebilirsiniz.

7. MirrorLink™ özelliği sesli mesaj okuma özelliği sağlamakta 

* CarPlay ile İos yüklü cihazlarla bağlayabilirsiniz.

http://volkswagen-carnet.com/int/en/start/availability.html

(ÖNEMLİ NOT: şimdilik sadece highline donanımı ile alınabileceğini bildiğimiz bu opsiyon ileride diğer donanım seviyelerine de uygulanabilir.)

IMG-20160623-WA0003.jpg

Bunlar da kullandığı arayüzler ve uygulama örnekleri

de6093d44d394defea7c87f289d07510.jpg


f83fd4f0cbf44ad205cb94d48d8f7676.jpg


87cb2c6eea0257c9f2fee785fc12021c.jpg


a10d13ff6f095e5695edbb010e0419f7.jpg


 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow Paylasiminiz icin tesekkurler. Benim siparis ettigim arac 1.4 TSI Highline, Dynaudio ve Geri Gorus Kamerasi opsiyonlarinin her ikisi de var. Forumdaki eski konulardan bildigim kadari ile bu ozellik ile aracin gelmesi icin geri gorus kamerasini kesinlikle ekletmek gerekiyordu. App Connect diye ayri bir opsiyon yoktu. Ben apple carplay i kullanmayi dusunuyordum, her ikisi de ayni sey mi?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@silvershadow Paylasiminiz icin tesekkurler. Benim siparis ettigim arac 1.4 TSI Highline, Dynaudio ve Geri Gorus Kamerasi opsiyonlarinin her ikisi de var. Forumdaki eski konulardan bildigim kadari ile bu ozellik ile aracin gelmesi icin geri gorus kamerasini kesinlikle ekletmek gerekiyordu. App Connect diye ayri bir opsiyon yoktu. Ben apple carplay i kullanmayi dusunuyordum, her ikisi de ayni sey mi?
Değerli Hocam;

Apple Car Play bunun bir kısmı sadece.

Sizin aracınız hazırlığa sahip olarak gelecek ve sonradan yüklenecek çünkü TDI değil maalesef.

 
Değerli Hocam;

Apple Car Play bunun bir kısmı sadece.

Sizin aracınız hazırlığa sahip olarak gelecek ve sonradan yüklenecek çünkü TDI değil maalesef.
Bu opsiyonun TDI ile ve Highline ile alakalı olduğunu hiç zannetmiyorum.

Alman konfigüratöründe bu opsiyonu ekleyebilmek için minimum sahip olmanız gerekenler.

1) Composition media

2) USB interface for iPod / iPhone, incl. Multimedia socket AUX-IN

Composition media Highline donanımda standart. İkinci donanımdan emin değilim. Eğer ikinci olan da standart ise Highline donanım hazır demektir. Diğer yandan motor ile uzaktan yakından alakası olmayan bir donanım.

Bu da açıklaması:

"Car-Net App Connect allows you to easily connect your smartphone to the radio system Composition Media or the navigation systems Discover Media and Discover Pro. In this way, selected apps from your phone using the touch screen can be operated. But the advantage is not only in the more simple handling: Numerous applications can process provided by the vehicle information to provide you with additional useful or entertaining features.

Volkswagen offers three interfaces for connecting smartphones with very many options: Mirror Link ™, Android ™ car of Google and Apple carplay ™. Underwww.volkswagen.de/mobiltelefon you can check with which the technologies mentioned your phone is compatible. Please note also that some apps are not offered for each of the three technologies and can vary the availability of these technologies depends on the country differently. For more information about Car-Net App Connect, please visit: http://volkswagen-carnet.com/de/de/start/online-devices.html#tab/open/app-connect "

 
@umermer

@Barış26

Değerli Hocalarım  

Bilgiyi aldığım değerli dostumdan öğrendiğim kadarıyla TDI highline için  geri görüş kamerası veya Dynaudio eklemek zorunda olmadan sipariş verebiliyorsunuz demek istemiş de olabilir.

Satış temsilcileri kimi zaman sipariş geçerken basit kimi kuralları bilmedikleri için yine basit hatalar yapabiliyor. Hatta sipariş formu dahi düzenleyebiliyorlar. Ancak Onların bu ve benzeri  hataları  yanlış hesabın Bağdat'tan dönmesi misali Fabrika sipariş onayından sonra üretim öncesinde ortaya çıkabiliyor. Uyanık olanları bazı donanımları fabrikanın güvenlik gerekçesiyle eklediği gibi Veya siparişte hata olduğu gibi orijinal yanıtlarla şimşekleri üzerlerinden uzaklaştırabiliyorlar.  Oysaki gerçekler çok farklı... Ya bu sipariş onaydan geçememiş; Sipariş süreci olması gerektiği gibi takip edilmemiş veya yeni bir standart donanım eklenmiş veya iptal edilen en yakın sipariş size pas edilmiş olabilir...

Diyeceğim o ki sonunda ancak görebiliriz  doğru bilgiyi ne yazık ki. 

Dilerim siz Haklısınızdır ve TDI Highline gibi bir saçma gerekçe gerçekten de yoktur.

Hatada ısrar etmek ve söyleyenle kavga etmek yerine düzeltmeye vesile olan söyleyene minnettar olurum...

Saygılarımla 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
1.4 TSİ Highline siparişimde app-connect ve usb interface gör iPhone eklettim. geri görüş zaten ekliydi. Bakalım ne olacak ?

 
Sonunda bende appconnect yüklemesi yaptırdım, servisle sipariş geçmeden ön konuşmamda, apple ile çalışıyor artık dendiğinden ben de rahatlıkla siparişi geçtim. Tabiki yüklendikten sonra benim için sürpriz olmadı, apple ile çalışmıyor. Sorunu da çözemediler, ilk aklıma gelen usb interface değiştirsek ne olur dedim? 300 küsür TL. Şimdi yazışacaklar bakalım ne cevap gelecek? Bayram öncesi olduğu için fazla zorlamadım, bayram dönüşü gelişmeleri paylaşmaya çalışırım, bu arada android telefonlarda sıkıntı yok, çalışıyor [emoji4] benim derdim Apple [emoji28][emoji28]

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Sonunda bende appconnect yüklemesi yaptırdım, servisle sipariş geçmeden ön konuşmamda, apple ile çalışıyor artık dendiğinden ben de rahatlıkla siparişi geçtim. Tabiki yüklendikten sonra benim için sürpriz olmadı, apple ile çalışmıyor. Sorunu da çözemediler, ilk aklıma gelen usb interface değiştirsek ne olur dedim? 300 küsür TL. Şimdi yazışacaklar bakalım ne cevap gelecek? Bayram öncesi olduğu için fazla zorlamadım, bayram dönüşü gelişmeleri paylaşmaya çalışırım, bu arada android telefonlarda sıkıntı yok, çalışıyor [emoji4] benim derdim Apple [emoji28][emoji28]Sent from my iPhone using Tapatalk
Hocam usb degisecek ve artik apple da kullanılabilecek. Rahat olun ilk gelen bülten o yondeydi.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
Bugün Doğuş'a mail attım. Burdakilerin haberi yok diye aradılar beni bilgilendirme yaptı bir bayan sonra ST aradı tamam kod isteyerek yapılabiliyormuş dedi.

1100 fiyat verdi sadece kod için, bir de bildiğiniz üzere soket işi var ona da bakılıp uyumlu olup olmadığı kontrol edilecekmiş ona göre de bir fiyat verebileceklerini söyledi ST bana, yaptıran değerli hocalarıma bir kaç sorum olacak?

Soket değişme işi var sonuçta yeni araba farklı bir şekilde sorun teşkil eder mi? Değişiyorken sağına soluna aracın zarar verirler mi?

Bir de iPhone'lar daki harita ya da nav. özelliği aktif olarak tam anlamıyla kullanılabiliyor mu?

 
@melih_61usb değişecek bir zarar gelmez sanırım ama herzaman bir risk var. 300 -400 tl gibi Usb değişim ücreti var.Videolardan izlediğim kadarıyla kullanılıyor

 


Geri
Üst Alt