17" En konforlu Lastik Öneriniz


Redline

Katılımcı Üye
 
Katılım
18 May 2015
Mesajlar
585
Tepkime puanı
13
İsim
Serkan
Merhaba arkadaşlar fanibrikasyon olarak gelen bridgestone turanza er300 lastiklerimi konforsuz ve çok pati çektiğinden dolayı rahatsızım değiştirmek istiyorum kullandığınız ve önerebileceğiniz 17" dijon için en konforlu yumuşak hamurlu lastik önerilerinizi bekliyorum tabiki ıslak zemindede etkili olsun   Aracımı hafta sonları kullanıyorum çabuk bitmesi vs önemli değil. 

 
@Redline

Değerli Hocam

 Goodyear Eagle asmtrc 3 F1.

Her kullanan hayran kaldı....

Yoksa

Michelin Pilot sport 3 XL Veya Michelin  225/45 R17 94Y XL Pilot sport  PS4 



XL yanak olması önemli çünkü yumuşak hamurlu olduğundan çukur veya kaldırımla temas eden yanaklar balon yapabilir ve hatta yarılabilme olasılığı düşmekte.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yukardakiler kadar pahalı olmasın ama aynı özelliklere sahip olsun derseniz. Hankook Ventus s1 yada  Hankook Ventus evo k120

 
@Redline murat hocamın pilot sport önerilerine ufak bir kullanıcı deneyimi ekleyeyim. bu lastiğin 225 45 17 ebatını kullanan arkadaşımın lastikler ısınmadan yapılan fazla güç taleplerinde ciddi torque steera ve patinaja düştüğü şeklinde şikayeti vardı.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Redline hocam biraz tuzlu ama Y serisi dunlop sportmaxx'ı tavsiye ederim.Hem konforlu hem sessiz.

 
turanza gerçekten çok konforsuz

 
@OnurD7 hocam vw sitesinde bulunan fiyat listeleri kısmından, benim araca fazla benziyordu :)

 
continental sport contatc yerine premium contact, pirelli p7 cinturato ve michelin premacy 3hp bu lastikler konforludur. alternatif olarak hankook ventus prime2 iyi bir seçenek olacaktır.

pirelli pzero,conti sport contact5, michelin ps4 ve goodyear eagle f1 assy.3 lastikler eğer golf gti veya golf r kullanmıyorsanız bence ülkemiz yollarında gereksizdir. Y hız segmenti bir lastiğin bizim araçlarda bir anlamı yoktur. bu tip spor lastikler yüksek hızlarda deyim yerindeyse açılır. ancak hamur yapıları gereği çabuk aşınır.

ayrıca turanza piyasadaki en kötü lastikelrden biridir. kumho bile alsanız iyi gelecektir. 

 
@budak1903 hocam pirelli p7 cinturato ile geldi aracım. Ben pek beğenmiyorum zira bem fren mesafesi bana uzun geliyor hemde su birikintilerinde kotrolü kaybettiriyor ve benim biraz bahtsızlığım sağ önde balon ve sağ arkada atlama yapması gibi sıkıntılar yaşıyorum. Conti ts850 kışlıklarım çok iyiydi belki önümüzdeki yaz tavsiye ettiğiniz conti premium contactlar ile değişebilirim. Gerçi bugün balansa uğradığım ustam bridgestone t001 tavsiye etti ama henüz yeterli araştırma yapmadım nasılsa vakit var diye.

 
Yaşadığımız şehirlerdeki yollar kadar iklim koşulları da önemli faktörler lastik seçiminde. Ankara gibi şehirlerde parchwork tarzı asfaltlanmış patates tarlasına dönmüş yollar ve karasal iklimlerde yazlık-kışlık ayrımı keskin olabiliyorken İstanbul gibi nispeten daha düzgün yollar ve kışın yoğun karlı günlerde toplu taşıma kolaylığını düşününce michelin cross climate iyi bir seçenek olur diye düşünüyorum.

Ek olarak dergi, internet gibi ortamlardaki meşhur sıralamaların taraflı olabileceğini düşünüyorum. Üstelik malumunuz ülkemiz koşulları testleri yapan ülkelerden farklı. Burada edinebileceğimiz bilgiler daha kıymetli kanaatindeyim. iyiki böylesi ortamlarda biraraya gelip tecrübelerimizi paylaşabiliyoruz.

 
Aracının üzerinde Pirelli p7 gelen, 2013'den bugüne 40.000 km kullanan birisi olarak çok sert ve konforsuz buluyorum. Kösele tabanlı ayakkabı gibi mübarekler :) Yüzeyinde derin çatlaklar, bir adet balon da cabası.

Kullanıcılar açısından Michelin ve Continental öne çıkıyor.

Yeni çıkan Goodyear eagle f1 asymmetric 3'ü fiyat/performans açısından takip etmeli.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@akks kösele ayakkabı benzetmesi çok yerinde olmuş :)  

 
arkadaslar benim 1.4 tsi uzerinde gelen lastikler hakook ventus olanlardan.. bu ebatlarda baska lastik tecrubem olmadi. ben kış kabiliyeti  disinda (kışı berbat) oldukca memnunum ama kiyaslama yapamadigim icin fikir alabilirmiyim. nasıldır bulastikler..bundan çok daha mi iyi oluyorlar iyibi lastik alirsak...

 

@gokayozyer hocam benim lastikleriniz hakkında pek bilgim yok ama Sayın @silvershadow hocamın inceleme ve karşılaştırma yaptığı paylaşımında anlattığı lastikler sanırım. Daha önce lastik araştırmalarım sırasında okumuştum, size de faydası olur umarım.




 

Geri
Üst Alt