Direksiyon tam sağ veya sol dayken gaza basınca ön takımdan ses geliyor


iamalegend

Katılımcı Üye
 
Katılım
18 May 2015
Mesajlar
701
Tepkime puanı
519
Konum
İstanbul
İsim
Nadir
Merhaba Arkadaşlar, başlıkta belirttiğim gibi direksiyon tam sağ veya sol dayken gaza basınca ön takımdan ses geliyor, bu sorun sadece tam sağ veya soldayken ve gaza yüklenince oluyor, sakin kalkışta yada sabit hızda ilerlerken değil, virajda gazlayınca yada u dönüşünde gazlayınca ortaya çıkıyor, böyle bir şey yaşayan oldumu, bu yaşanılan durum normalmidir?

saygılarımla

 
@iamalegend degerli hocam en kısa zamanda servise başvurmanızı öneririm ön düzen salıncak burcu yada direksiyon kutusu olabilir garantiden hallederler 

aks demek istemiyorum hocam bugune kadar böyle bir sorun hiçbir dostumuzda olmadı

 
Tam direksiyon sonuna geldiğinde yapıyorsa direksiyon pompasını zorluyorsunuz demektir (yapmamanızı öneririm) normal fakat giderken yapıyorsa servis çözer

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@Beşiktaş1903 Sadece ve sadece direksiyonu tam sağ veya sol yapınca oluyor, onun dışında herhangi bir açıda sorun yaşamadım. Mümkünse kendi araçlarınızda direksiyonu tam sağ veya sol yaptıktan sonra gazlayınca ortaya çıkan sonucu paylaşabilir misiniz?

 
bendede ona benzer bi problem var Emrah abi direksiyon hafiften kırınca tıkır tıkır sesler geliyo ilerlerken yeni olmaya başladı aynı şeymidir acaba? @EMRAH ATTS

 
@GUL@iamalegend  otohold acik mi bu ses ciktiginda. Otoholdu kapatip deneyin . Yine yapiyormu ? Bende benzer sikayetle gittim. Test surusune ciktik. Sesi duydu servis elemani. Hocam dedi otohold acik direksiyonu tam cevirdi ses var dedi duyduk. Otoholdu kapatti tam cevirdi ses yok . Durdugunuzda otohod devreye giriyo dedi tam cevirdiginizde  balatalar diskleri birakmadigi icin ses geliyor demisti. Ve halen oyle. Kapatirsam yok acarsam ses geliyor.birde arac sogukken duyuyorum genelde. Brlli bi mesafe katettikten sonra ses gelmiyor otohold acik olsada.

 
@Salih Sayın Merhaba hocam, otohold sürekli açık, peki siz bu testi nasıl yaptınız? ben u dönüşünü gazlayarak yaparsam bi takırtı geliyor. onun dışında bi ses yok.

 
@Salih Sayın hayır bu ses otohold kapalıyken geliyor ben hafif sola kırıncada alıyorum aynı sesi.

 
@iamalegend  araci biraz hareket ettirin sonra durun . Durdugunuz yerde direksiyonu tam cevirin. Ses duyacaksiniz . Sonra otoholdu kapstin. Tam cevitin ses kesiliyor. Ama siz u donusu yaparken araci muhtemelen durdurmuyosunuz diye dusunuyorum baska bi sebebten olabilir.ama u donusunu birde otohold kapali yapin ses geliyormu bakin.

 
Yeni konu açmak istemedim buradan devam ediyorum.

Yaklaşık 15 gündür araç soğukken yani sabah yada alşam iş dönüşü direksiyon yönünden bağımsız olarak ön taraftan ince bir ses geliyor. Hız 40-50 yi geçince ses kesiliyor. Servise gidene kadar da ses kalmıyor. Ama sabah apartmandan bile duyuluyor. 

Sizce ne olabilir ?

@EMRAH ATTS Hocam bilya sesimi acaba? 
 


Ekli dosyayı görüntüle trim.659726F9-3783-4943-8618-700431BCC67D.MOV

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@alper32degerli hocam bizim araçların bu sekilde bir sesi var ama videodanda tam anlayamıyorum hava sesiyle karısık tiz bir ses gibi

 

Yarın sabah daha net video çekmeye çalışırım hocam.

 

Geri
Üst Alt