Sıfır araç alımında ekspertiz ve sök-tak/boyalı parça çıkması


sekmekci

Üye
Katılım
12 Tem 2021
Mesajlar
60
Tepkime puanı
46
Konum
İstanbul
İsim
Suha
Merhaba arkadaşlar, konuyu açmamın sebebi çok yakın arkadaşımda yaşadığım olaydan bilinçlilik kazandırmak hem de bu durumu yaşan arkadaşlar var ise ne tür yol izlediklerini ve sonuçlarını öğrenmek amaçlı.

Arkadaşım Stellantis/Citroen grubundan C5 aircross aldı, teslimatın yapılmasında her otomotiv firmasının yaptığı gibi kaput koruma filmi seramik vs ile teslim edildi(malum ek bindirme yolu) aracı tabi hemen ne olur ne olmaz diyerek ekspertize soktuk ve kaput sök-tak çıktı. Sonrasında filmi bayiye söktürüp tekrardan boya için kontrole gittiğimizde de boya kalınlığı diğer parçalara göre daha fazla çıktı(çift kat boya raporu tutuldu).
Ve burdan bayiye gidip durumun açıklanması, aracın tüm parçalarından boya kalınlık raporu tutulması, Citroen'e şikayet başvurusu ve ayıplı mal satışının yapıldığı ve telafisi için noterden ihtar çekilmesi sürecini yaşadı.

Süreç şu an değerlendirilme aşamasında ve bu aşamadan sonra bu durumu yaşayan arkadaşlar var ise yol göstermesini/bilgi paylaşımını rica ediyorum.

Sıfır araç alacak arkadaşlara bilgilendirme; araç filmi yaptırmadan önce şiddetle aracınızı önce ekspertiz yaptırmanızı sonra film yaptırmanızı tavsiye ederim
 
Hocam boya için bir yorumum yok ancak fabrikada kapı ayarlamaları yapılırken gerçekleştirilen işlem sonucu bazı experler kapılarda sök tak var diye belirtebiliyor. Zarara uğratacak bir durum çıkmaz umarım.
 

Geri
Üst Alt