Direksiyondan gelen ses


iamalegend

Katılımcı Üye
 
Katılım
18 May 2015
Mesajlar
702
Tepkime puanı
519
Konum
İstanbul
İsim
Nadir
Merhaba Arkadaşlar,

Son birkaç aydır yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum, direksiyon 0 konumundayken sağa veya sola çevirirken (genelde sola çevirirken daha sık oluyor) direksiyondan çok hafif bir ÇIT sesi geliyor, genelde düşük hızlarda yada manevra yaparken yaşıyorum, böyle enteresan bir durum ile karşılaşan oldu mu?

Saygılarımla

 
Merhaba Arkadaşlar,

Son birkaç aydır yaşadığım bir sıkıntıdan bahsetmek istiyorum, direksiyon 0 konumundayken sağa veya sola çevirirken (genelde sola çevirirken daha sık oluyor) direksiyondan çok hafif bir ÇIT sesi geliyor, genelde düşük hızlarda yada manevra yaparken yaşıyorum, böyle enteresan bir durum ile karşılaşan oldu mu?

Saygılarımla
Bu her golf 7 de  olan bi ses . Normal yani . 

 
Bende 25 000 km sonra ortaya çıktı, normal olması oldukça garip.

 
Benim aracimda da sonradan cikti bu, bence normal degil bir fabrikasyon hata. Ufak da olsa boyle seylerini sevmiyorum ne yazik ki aracimin. Servise gidip sormuyorum bile abi bu normal diyip insanin canini sikacaklar yine...

 
degerli hocalarım passat b7 kasalarda bu sıkındı vardı aırbag sargısı degişti servislerde

bir ihtimal demek zorundayım yanılma payım olsun servise danışıp daha detaylı bilgiye sahip olabiliriz kronik olabılır

 
degerli hocalarım passat b7 kasalarda bu sıkındı vardı aırbag sargısı degişti servislerdebir ihtimal demek zorundayım yanılma payım olsun servise danışıp daha detaylı bilgiye sahip olabiliriz kronik olabılır
Hocam ses sinyal kolunun citlamasi gibi bir ses mi.

Yada benim sinyal kolum cok citliyor.

SM-N910C cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
@ansolak onun gibi ama önce tek tek başlıyor bir süre sonrada artıyor direksiyon döndükçe kırt kırt kırt diye ses geliyor tabii bu @iamalegend hocamızın şikayeti gibimidir onu bilemiyorum

 
@EMRAH ATTS Değerli hocam, bendeki sorun süreklilik arz etmemekle beraber genelde ilk kalkışlarda karşılaştığım ve sanki sinyal kolu atıyormuş gibi ama oldukça düşük seslisi gibi tarif edebilirim. 

 
Direksiyon yükseklik ayarı bir çıt aşağı olursa ses kesilebilir. direksiyon ayarlarıyla bazen oynamak gerekir,koltuklardan ses gelince yine aynı şekilde ayarlarıyla oynamak gerekir. 1. vites geçmiyorsa geri vitese takıp sonra ileri,geri vitese geçmiyorsa bunun tersini yaparım vites geçişleri kusursuz olur. Tecrübe,test deyip geçmemek lazım :)

 
bendede aynı sorun var arkadaşlar bugun farkettim özellikle direksiyonu sola kırdığımda tık diye ses geliyor kronikmi aceba klimadan da benzer bi ses duyan varmı aceba arkadaşlar?

 
bu sorun ile ilgili servise gittim, test sürüşü sırasında bi kaç defa yaptı çok yapmadı pek ilgilenmediler açıkcası airbag sargısını yağladık dediler ses duruyo dediğimde normal bi ses dediler ama bu daha önce olmayan bişey sonuçta 23 bine gelince yapmaya başladı, aynı sorunu yaşayıp çözüm bulan varmı acaba..

 
@ibrahim043degerli hocam sesin hangi aşamalarda geldiğini belirtebilirseniz yardımcı olmaya çalışalım hep birlikte bizim araçlarda bir direksiyon kutusu sorunu var

 

@EMRAH ATTS Sıkıntı tam olarak şöyle 20 - 40 km hızlarda, direksiyon tam düzken sağa veya sola çevirirken ilk yarım turunda "çıt, çıt ,çıt" die bi ses yapıyo bu ses sinyal kolunun atmasındaki sese çok benziyor ama çok düşük bi ses bazen arka arkaya yapıyor bazen tek servis gibi yerlerde hiç yapmadığıda oluyo işte, ama kesinlikle bi sorun var daha önce böyle bişey kesinlikle yoktu en yakın zamanda başka servise gitmeyi düşünüyorum..

 

Geri
Üst Alt