Golf Kullanmadan Önce Ben Araç Mı Kullanmışım?


ADANALI1

Yeni Üye
Katılım
19 Nis 2016
Mesajlar
26
Tepkime puanı
1
İsim
FURKAN
Selamunaleykum. Golftutkulu Ailesi.

Forumdaki arkadaşlarımızın araç alma sürecindeki paylaşımlarını okuduktan sonra bende her ne kadar  Golf marka aracımı yeni almış olsam da bu zamana kadarki yaşadığım süreçler konusunda bir kaç satır karalamak, bu aracı alma düşüncesinde olanlara ve formu ziyaret eden dostlarımıza  doğru kararı verdiklerini bir kez daha tasdik etmek istedim.  :'(

1.Bölüm- Araç Deneyimlerim:
Babam memur olduğu için 1980 yıllarından beri araçlar ile haşır neşir durumda olması sebebiyle nacizane ben de aklım yettiği kadarıyla babam sıfır  Peugeot Partner'i sıfır olarak alıp, panelvan tipi olduğundan sonradan serviste arka bölüme cam açtırma işlemini yaptırmış ve eve getirmişti. O zamanlar ehliyetimin olmaması ve araba kullanmaya dair hiçbir tecrübem olmadığı için haliyle bu aracı aracın direksiyonuna çoğu zaman geçsem de, yıkayıp temizlesem de bu aracı kullanmak kısmet olmadı. Zaten 5-6 yıl sonra nakit ihtiyacı ve dizel olduğu için araç yatak sarınca  aracı babam sattı. (O zamandan beri bu aracı sıfır olduğundan olsa gerek kullanamadım.İçimde bir ukde olarak kalmıştır  :mad: ) 

İçimdeki ukte kala dursun, Peugeot Partner aracı sattıktan  sonra  babam gelen paranın belirli bir miktarı ile ayağımızı yerden kessin yeter dediğimiz  1987 model Renault Broadwaydır marka aracı arkadaşı vasıtası ile aldı. Araba kullanmayı sürmeyi bu araçta kullandığım için bu arabanın da bende yeri farklıdır. (Çok kahrımızı çekti, ilk öğrenme süreçlerinde çok söndürdüm, o sert direksiyonu her ne kadar yoruyor olsa da araç öğrenmenin verdiği heves ile köy yolları, trafiğin olmadığı yollarda çok işimi gördü  :'( ) Ayrıca ehliyetimi almamı sağlayan araç diyebilirim.Aracın yağına suyuna bakıp bindik yaklaşık 2-3 yıl, daha sonra aracın kaportalarında çürüme başlayınca biraz da eski Peugeot Partner genişliğine alıştığımız için satmaya karar verdik. 
Satma işleminde de babam araba pazarına götürüp daha düşük fiyata satacakken ben müdahale edip ne uğraşıyorsun pazar ile bırak müşteriler senin ayağına gelsin diyip sahibinden-com sitesini aracı satmak için ilk kullandığım araçtır. Babamın yakın bir arkadaşı 5 Bin liraya anlaşıp alacakken ufak tefek şeyleri bahane ederek fiyat kırmak isteyince almaktan vazgeçince İnternet ile o zamanlar haşır neşir olduğum için  iş bana düştü. (İyi ki vazgeçmiş eş dosta araç satmamak gerekiğini böylece öğrenmiş oldum) Ben de  sahibinden  ilanı katmam ile birlikte yaklaşık 5.500 yazıp yaklaşık 5-6 gün ilanda kalma sürecinden sonra bulunduğumuz ilçedeki alıcının bir tanesi araca 5.250 vererek  satışını gerçekleştirdiğimiz araçtır.

Renault Broadway sattıktan sonra babam arkadaş tavsiyesi ve eski Partnerin iç hacminden ve panelvan yerine hususi otomobil olarak ruhsatta geçmesinden dolayı  2001 model Renault  Kango araç arayışına başladık. Sahibinden ilanları sonucunda her ne kadar bulunduğumuz ilde araç bulamamış olsak da şehir dışında aradığımız özelliklerde LPG'li ve çok KM yapmamış bir garaj arabası bulduk. Aracı alıp yolda seyir halinde iken babama "bunun direksiyonu hidrolik olması çok iyiymiş, biz boşa eziyet çekmişiz dedim"  :'(  Oda haklısın oğul  Renault Broadway gibi yormuyor demişti.  Yaklaşık 3-4 yıl Kango ile seyahat ettik. Bu araç memnunduk yalnız yazın Adana sıcaklarında klima elzem olduğuu için  aldığım araç da kronik klima sorunları oluyormuş, bu kısmı atlamışız ve KM ilerlemeye başlayınca, elimizde bir miktar birikim olunca aracı satmaya karar verdik.
Bu aracımızı da önceki araç gibi araba pazarı ile uğraştırmak yerine babam oğlum aracı internete kat demesi üzerine aracı ilana kattık. Yaklaşık 2 hafta kadar ilan sürecinden sonra bu aracımızı da şehir içi ve dışından gelip görmek isteyen çok oldu ve en sonunda bulunduğumuz ilçeden bir kişi çok istekli olunca ufak bir pazarlık payı ile sattık.  Bu Renault markasından sonra artık Japon teknolojisine sahip arabaları kullanmanın vakti geldi diyip iç hacmi Kango gibi geniş araç arayışına başladım. 


Japon teknolojisine sahip araçlardan iç hacmi geniş olan Station Wagon kasaya sahip olan Toyota Verso,Honda Jazz bakmaya başladım. Ancak bütçemizi aştığı için eldeki nakit paraya bakarak bu iki aracı da borçlanarak alacağımı düşünerek en iyisi elimdeki paraya göre bir araç alayım dedim. Donanımhaber forumunda araç tavsiyeleri arasında Nissan Note başlığını gördüm. Japon teknolojisine sahip olan Nissan markasını genelde piyasada Nissan Micra ve Juke moddeleri ile tanıdığım için Nissan Note yabancıydım. Gerekli araştırmalar, kullanıcı yorumları okuduktan sonra aracı aktif olarak kullanan guruptaki kişilere özel mesaj ile tavsiye ve fikir istedim. Sağolsunlar arkadaşlar detaylı şekilde cevap verdiler. O cevaplar sayesinde ikna oldum. Her ne kadar 2.el piyasası diğer bilindik markalar gibi olmasa da binmek için alıyorum diyip arayışa başladım. Baktım beyaz renkli 2010 model 50.000 KM bir Nissan Note marka araç Artivnde var. 2 yaşında olması, KM olarak da biraz fazla olsa da temizliği ve elimizdeki bütçenin tam olarak yetmesinden dolayı bu araca karar verdik. Kazasız belasız aracı alıp Artivnden döndük. Yaklaşık 4 yıl boyunca  aracı kullandık. Dizel bir araç olmasından ötürü, yakıt konusunda bizleri üzmedi. Kilometre olarak 92.000 KM gelince artık satalım dedik. Sahibinden-com aracılığı ile bu aracı da elden çıkarttık.

2.Bölüm- Alman Araçları:
Artık japon aracının da tadına bakmış olmanın verdiği bir duygu ile Alman araçlarını test etme vakti geldiğini düşündüm. Nissan Note kullanırken Vw,Seat,Skoda,Audi gibi markaları kullanan arkadaşlarım hiçbir Japon aracı Alman araçlarının tadını vermez söylemlerini söyleyip durdular. Bu kadar övülen bu araçlardaki fark ne acaba diye kafa yoraken araştırmacı ruhlu olmamdan mütevellit başladım internetteki incelemeleri izlemeye, yaklaşık 4-5 tane araç inceleme videosu izledim. Yetmedi forumlardaki yorumlar,açıklamalar,kıyaslamara bakmaya başladım. Bu süreçte bir hafta sonu iş yerinde çalıştığım arkadaşlarımdan bir tanesinin Vw Bora aracını emanet olarak kullanma zorunluluğum oldu. Araca bindikten sonra aracı çalıştırıp yol alamya başladığımda sessizliği, sürüş rahatlığı, çukurlardaki ses oranı beni etkilemedi desem yalan olur. Alman aracı diye diye övüp biteremedikleri araç buymuş dedim. Arkadaşıma aracı teslim ettikten sonra az çok kafamda birşeyler canlanmaya başladı. Diğer marka modellere olan bakış açım tamamen bitip Alman araçları olan Seat Leon ve Vw Golf yöneldi. Bu iki araç arasında gidip geldim. İş yerimdeki arkadaşlardan bir tanesinin 2015 model 1.2 full paket Seat Leon mevcut. Bu arakadaş ile bizatihi görüştüm. 1.2 motor çekme problemi vs.. üzerine fikir alışverinde bulunuktan sonra vergi ve yakıt sarfiyatı ideal olduğu için 1.2 TSI karar kıldım ancak hala kafamda Seat Leon  ile Vw Golf gidip geliyordu. O sıralarda Golftutkusu.com ile karşılaştım. Forum içeriğin az olduğunu ancak bilgilerin doyurucu olduğunu fark etmem Neden Golf ? Diğer markalara karşılaştırmalar bölümündeki  @silvershadow açmış olduğu Neden Golf 7 ? Golf 7'nin diğer Marka ve Modellere Karşılaştırmaları konusundan anladım. Bu konuyu okuduktan sonra Golf almamın daha doğru olacağı kanaatine vardım.  Her ne kadar iş yerindeki arkadaşım bu yönden aklımı çelemeye başlasa da aracı babam ile birlikte ortak kullanacağımız için Vw Golf orta yaşlı bir kişiye de hitap edeceğini, çok sport durmayacağı düşüncesi ile bir anda Golf almaya karar verdim.  (Golftutkusu.com @silvershadow hocam karar vermemde yardımcı olan kişi olmakla birlikte PM atarak da 2.el Golf alma konusunda bilgi almıştım. Sağolsun detaylı bir şekilde cevap vermişti :). Yeri gelmişken buran bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.)

3.Bölüm- Bunca emek,araştırma mesai sonrasında hedefteki Golf Teslim Alma:
Sahibinden.com İkinci el fiyatlarına bakmaya başladım. Yaklaşık 60-61 Bin TL arasında fiyatlara comfortline manuel 2015 model 8-10 Bin KM araçlar mevcuttu.  Kendi kendime madem bu kadar nakiti gözden çıkardık bu araçların sıfırları ne kadar çok fark yoksa eş dost,akrabadan ödünç bir miktar daha para alırım diyip internet fiyatı olan 68.300 TL rakamı ile karşılaştım. 2.el ile sıfır arasında yaklaşık 7-8 bin TL olması ve alımda yapılacak indirimleri düşününce çok da bir fark olmadığını anladım. Şuanda çalışıyor olmam ve bekar olmam sebebiyle babama  gel sana bekarken son bir kıyak daha yapayım eldeki nakitini ver üzerini ben tamamlayıp borçlanıp sıfır bir Alman aracı alayım dedim. Babam da kırmadı sağlosun. Adana ilinde olduğum için direk Aykan bayisini arayıp stok ve fiyat bilgisini aldım.  Aracın şuan ellerinde olsa yapacağı indirim sonucunda Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel aracı 65.800 TL ayarlayabileceğini ancak haziran ayında böyle bir aracın ellerinde olacağını, şuan stok da olmadığı bilgisini vermesi üzerine görüşmeyi bitirdim. Adana şubesinde yoksa çevremdeki diğer şubeleri arayayım illaki vardır dedim  Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin bayilerini arayıp stok durumunu sorduktan sonra malesef bu bayiler de aracın ellerinde olmadığını haziran da geleceğini söyemeleri üzerine bu bayiler ile de görüşmeyi bitirdim. Türkiyedeki tüm Vw bayilerine aramak yerine Vw Canlı Destek kısmından şuanda stok da Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel aracı olan bayi bilgilerini istedim. 3 tane bayi de stok olduğunu bunların 1-İstanbul, 2-İzmir 3-Trabzon bayileri olduğunu söylediler. Bu bayileri arayıp görüştükten sonra yapılan son indirimler ile birlikte İstanbul bayisinin Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel araca 64.500, İzmir bayisinin Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel Sürüş Konfor Paketi+ Işık Paketi için 66.500 TL ve Trabzon bayisinin Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel Sürüş Konfor Paketi için 66.000 TL fiyat bilgisi aldım. İzmir bayisindeki Satış Müdürü Faruk bey yapılan görüşmeden yaklaşık 2-3 saat sonra aracın satıldığı bilgisini verince Trabzon bayisi ile irtibar kurdum. MT Erman bey ile yaklaşık yarım saat bir muhabbetten sonra 25/04/2016 tarihinde 65.000 TL anlaştık.
Adana'dan Trabzon'a gitmek için Cuma gününe biletimizi aldık. Tabi bu süreçte forumda konuları okumaya bilgi almaya devam ederken forum da  Ender hocamın Trabzon ilinde olduğunu fark ettim. (Özel mesaj atarak iletişime geçtim, gerçekten sözü ile konuşması ile toprağım diye demiyorum ha tam bir Çukurovalı, yardımsever,iş bitiren Golfe tutkulu bir ben eğitimi hocası )  Kendisinden Trabzon Hava alanı ile Trabzon Bahadır Otomotiv konumu hakkında bilgi aldım. Artık Golf almaya günler kalmıştı, 29/04/2016 günü öğleden sonra ailem ile birlikte Adana ilinden Trabzon ilçesine uçak ile seyahatimizi tamamladık, Erman bey hava alanından aldırıp bayiye geçtik. Kısa bir karşılama ve ST tanıştıktan sonra aracın başına geldik. Forumdan edindiğim bilgiler sayesinde aracı bir güzel kontrol ettikten sonra aracımızı teslim aldık. Koltuğuna oturup kontağı çalıştırınca ST şuan çalışıyor mu dedim, evet dedi. Aracın ön konsolundaki aydınlatma, aracın sessizliği, sürmeye başladığımdaki konforu gördükten sonra ben kendi kendime "Golf Kullanmadan Önce Ben Araç Mı Kullanmışım?" dedim.

(Bu kadar karalamadan sonra forum sayesinde tanıştığımız, hemşeri olduğumuz, ortak arkadaşımızın çıktığı, Trabzon'a geldiğim an çocuğun kreş de olması sebebi ile görüşememiş olsak da bayiden aracı teslim aldıktan sonra akşam geç saat de hiç tanımadan Trabzon da yanıma gelip misafirperverliğini gösterdiği için, yaklaşık 1-2 saat araç incelemesini yapıp teknik konularda bilgi verdiği için ve telefon ile ne zaman arasam Karadeniz bölgesi ile ilgili bilgi veren böyle insanlar hala kaldı mı hayatta dedirten, Ender rastlanacak karaktere sahip yardım sever @Ender hocama ilgi alaka ve yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Her ne kadar Çukurova'dan uzakta olup gurbette olsan da gönlün bu topraklara bunu hissettirdin Ender hocam, bekliyoruz haberin ola. Böyle bir forum açıp insanlar yüz yüze tanışmadan aynı ortak paydada toplanıp, sevgi saygı çerçevesinde sohbet edip fikir alışverişinde bulunabiliyorlar ise  bu sitenin kurulumunda emekleri geçen ve böyle bir ortam istihdam eden site kurucularına da teşekkür ederim.)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ADANALI Furkan hocam, hikayenin ilk kısmını büyük bir tutku ile okudum, kullandığınız araçlar hafif ticari, brodway üstüne şuan golf birden Nirvana'yı elde etmis oldunuz. Gerçi hikaye sonunda Japon golften once ama yine bir golf keyfi vermeyeceği vermediği kesin.

2000 yılında bizde Peugeot Partner almiş, 3 yıl kadar kullanmıştık, Adana'da üçgül satıyordu, sonra sahtekarlıkları ayyuka çıkınca Peugeot ellerinden bayii yetkisini aldı. [emoji5] ciddi anlamda kötü bir araçtı, sonradan acilmiş camlardan su girer, yağmur yağdı mı çadır gibi ses çıkaran dandik çinko kalitesinde kaportası ile 10 uzerinden 1 kalitesini anca hak ediyordu [emoji5] yayla da ev yaptırırken iyi kabrimizi cekmisti ama [emoji106] babam arkada çimento, kum dahil hersey taşımıştı .[emoji5]

Sonra Peugeot 307 almıştı, aşırı sert süspansiyonu vardı. Ve dogry yolu Vw ile bulduk diyebilirim [emoji5][emoji106]

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Hikaye Güzel Furkan Hocam. Devamını bekliyorum . Aracın Tekrardan Hayırlı olsun .
82f4debeb53cd2e492c358528eaa2b69.jpg
[emoji1] [emoji106]

One Life Live it.!!!

 
@enpisagor    Eyw. Hocam, dediğin gibi yalıtım sıfırdı. Ancak işimizi gördü. Çevrendeki araçlar eski olup senin araç sıfır olunca ister istemez hoşuna gidiyor. Üçgüllerden almıştık bizde. Bayiliğin alındığını bilmiyordum s=s17   

@Ender sağol Ender hocam. Güzel güzel, her ne kadar seninki kadar bir pasifik mavisi olamasa da beyaz inci işte : &:

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ADANALI adana sıcak ve bol güneş en iyisi beyaz oralar için :)  

 
@ADANALI

Değerli Hocam;

Müthiş bir giriş oldu...

Devamını okumak için can atıyorum...

 
@ADANALI

Değerli Hocam;

Cidden güzel bir gelişme sonuç oldu.

yardım gayretlerimizin sonuca ulaşmış olmasına çok ama çok mutlu oldum.

En çok da ikinci el yerine sıfır km. almış olmanıza...

Hayırlı uğurlu olsun.

Güzel günlerde sevdiklerinizle kullanmak nasip olsun..

Maşallah

 
Güzel ifadeler. Aracınız hayırlı olsun, güzel günlerde kazasız belasız sürüşler.

 
@ADANALI aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inşallah. Benim için her kullandığım arabanın yeri ayrı.

1. 2001 lada vega SW - manual , 4-5 yıldır pintilik ettim arabaya para vermem Golf'e o kadar para verilir mi dedim, hep onu sürdüm. Büyük konuşmamak gerekiyormuş, şimdi Golf fanatiği değilim ama aracın verdiği sakinliği ve kırbacı vurunca kişneyerek yola atılmasını seviyorum. eeeeeeeeeeeyyyyyt dombraaaaaa 

2. Peugeot 106 XR - otomatik - 1 seneye yakın bunu kullandım, sonra eşiminde süreceği bir araba olsun diyerekten ufak bişeyler baktık herşey bizi Golf'e çıkardı. 

3. Golf 7 için yorumum şudur; Golf Golf'tür.

In Golf We Trust ^_^   



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ADANALI aracınız hayırlı olsun iyi günlerde kullanın inşallah. Benim için her kullandığım arabanın yeri ayrı.

1. 2001 lada vega SW - manual , 4-5 yıldır pintilik ettim arabaya para vermem Golf'e o kadar para verilir mi dedim, hep onu sürdüm. Büyük konuşmamak gerekiyormuş, şimdi Golf fanatiği değilim ama aracın verdiği sakinliği ve kırbacı vurunca kişneyerek yola atılmasını seviyorum. eeeeeeeeeeeyyyyyt dombraaaaaa 

2. Peugeot 106 XR - otomatik - 1 seneye yakın bunu kullandım, sonra eşiminde süreceği bir araba olsun diyerekten ufak bişeyler baktık herşey bizi Golf'e çıkardı. 

3. Golf 7 için yorumum şudur; Golf Golf'tür.

In Golf We Trust ^_^   

ek olarak belirtmek isterim ki 2001 lada vega'dan aldığım zevki hiçbirinden almadım. nedeni belki ilk aracım olmasıdır belki de acımadan brutal bir şekilde kullandığım için sonuna kadar zevk almamdır. ama o hissiyatı hiç birinden almadım. 

 
@ADANALIHocam aracınız hayırlı olsun gzüzel günlerde kullanmanızı  dilerim. 

 
@ADANALIhocam hayırlı ugurlu olsun kazasız belasız güzel günlerde kullanınız

 

Selamunaleykum. Golftutkulu Ailesi.Forumdaki arkadaşlarımızın araç alma sürecindeki paylaşımlarını okuduktan sonra bende her ne kadar  Golf marka aracımı yeni almış olsam da bu zamana kadarki yaşadığım süreçler konusunda bir kaç satır karalamak, bu aracı alma düşüncesinde olanlara ve formu ziyaret eden dostlarımıza  doğru kararı verdiklerini bir kez daha tasdik etmek istedim.  :'(

1.Bölüm- Araç Deneyimlerim:

Babam memur olduğu için 1980 yıllarından beri araçlar ile haşır neşir durumda olması sebebiyle nacizane ben de aklım yettiği kadarıyla babam sıfır  Peugeot Partner'i sıfır olarak alıp, panelvan tipi olduğundan sonradan serviste arka bölüme cam açtırma işlemini yaptırmış ve eve getirmişti. O zamanlar ehliyetimin olmaması ve araba kullanmaya dair hiçbir tecrübem olmadığı için haliyle bu aracı aracın direksiyonuna çoğu zaman geçsem de, yıkayıp temizlesem de bu aracı kullanmak kısmet olmadı. Zaten 5-6 yıl sonra nakit ihtiyacı ve dizel olduğu için araç yatak sarınca  aracı babam sattı. (O zamandan beri bu aracı sıfır olduğundan olsa gerek kullanamadım.İçimde bir ukde olarak kalmıştır  :mad: ) 

İçimdeki ukte kala dursun, Peugeot Partner aracı sattıktan  sonra  babam gelen paranın belirli bir miktarı ile ayağımızı yerden kessin yeter dediğimiz  1987 model Renault Broadwaydır marka aracı arkadaşı vasıtası ile aldı. Araba kullanmayı sürmeyi bu araçta kullandığım için bu arabanın da bende yeri farklıdır. (Çok kahrımızı çekti, ilk öğrenme süreçlerinde çok söndürdüm, o sert direksiyonu her ne kadar yoruyor olsa da araç öğrenmenin verdiği heves ile köy yolları, trafiğin olmadığı yollarda çok işimi gördü  :'( ) Ayrıca ehliyetimi almamı sağlayan araç diyebilirim.Aracın yağına suyuna bakıp bindik yaklaşık 2-3 yıl, daha sonra aracın kaportalarında çürüme başlayınca biraz da eski Peugeot Partner genişliğine alıştığımız için satmaya karar verdik. Satma işleminde de babam araba pazarına götürüp daha düşük fiyata satacakken ben müdahale edip ne uğraşıyorsun pazar ile bırak müşteriler senin ayağına gelsin diyip sahibinden-com sitesini aracı satmak için ilk kullandığım araçtır. Babamın yakın bir arkadaşı 5 Bin liraya anlaşıp alacakken ufak tefek şeyleri bahane ederek fiyat kırmak isteyince almaktan vazgeçince İnternet ile o zamanlar haşır neşir olduğum için  iş bana düştü. (İyi ki vazgeçmiş eş dosta araç satmamak gerekiğini böylece öğrenmiş oldum) Ben de  sahibinden  ilanı katmam ile birlikte yaklaşık 5.500 yazıp yaklaşık 5-6 gün ilanda kalma sürecinden sonra bulunduğumuz ilçedeki alıcının bir tanesi araca 5.250 vererek  satışını gerçekleştirdiğimiz araçtır.

Renault Broadway sattıktan sonra babam arkadaş tavsiyesi ve eski Partnerin iç hacminden ve panelvan yerine hususi otomobil olarak ruhsatta geçmesinden dolayı  2001 model Renault  Kango araç arayışına başladık. Sahibinden ilanları sonucunda her ne kadar bulunduğumuz ilde araç bulamamış olsak da şehir dışında aradığımız özelliklerde LPG'li ve çok KM yapmamış bir garaj arabası bulduk. Aracı alıp yolda seyir halinde iken babama "bunun direksiyonu hidrolik olması çok iyiymiş, biz boşa eziyet çekmişiz dedim"  :'(  Oda haklısın oğul  Renault Broadway gibi yormuyor demişti.  Yaklaşık 3-4 yıl Kango ile seyahat ettik. Bu araç memnunduk yalnız yazın Adana sıcaklarında klima elzem olduğuu için  aldığım araç da kronik klima sorunları oluyormuş, bu kısmı atlamışız ve KM ilerlemeye başlayınca, elimizde bir miktar birikim olunca aracı satmaya karar verdik.

Bu aracımızı da önceki araç gibi araba pazarı ile uğraştırmak yerine babam oğlum aracı internete kat demesi üzerine aracı ilana kattık. Yaklaşık 2 hafta kadar ilan sürecinden sonra bu aracımızı da şehir içi ve dışından gelip görmek isteyen çok oldu ve en sonunda bulunduğumuz ilçeden bir kişi çok istekli olunca ufak bir pazarlık payı ile sattık.  Bu Renault markasından sonra artık Japon teknolojisine sahip arabaları kullanmanın vakti geldi diyip iç hacmi Kango gibi geniş araç arayışına başladım. 

Japon teknolojisine sahip araçlardan iç hacmi geniş olan Station Wagon kasaya sahip olan Toyota Verso,Honda Jazz bakmaya başladım. Ancak bütçemizi aştığı için eldeki nakit paraya bakarak bu iki aracı da borçlanarak alacağımı düşünerek en iyisi elimdeki paraya göre bir araç alayım dedim. Donanımhaber forumunda araç tavsiyeleri arasında Nissan Note başlığını gördüm. Japon teknolojisine sahip olan Nissan markasını genelde piyasada Nissan Micra ve Juke moddeleri ile tanıdığım için Nissan Note yabancıydım. Gerekli araştırmalar, kullanıcı yorumları okuduktan sonra aracı aktif olarak kullanan guruptaki kişilere özel mesaj ile tavsiye ve fikir istedim. Sağolsunlar arkadaşlar detaylı şekilde cevap verdiler. O cevaplar sayesinde ikna oldum. Her ne kadar 2.el piyasası diğer bilindik markalar gibi olmasa da binmek için alıyorum diyip arayışa başladım. Baktım beyaz renkli 2010 model 50.000 KM bir Nissan Note marka araç Artivnde var. 2 yaşında olması, KM olarak da biraz fazla olsa da temizliği ve elimizdeki bütçenin tam olarak yetmesinden dolayı bu araca karar verdik. Kazasız belasız aracı alıp Artivnden döndük. Yaklaşık 4 yıl boyunca  aracı kullandık. Dizel bir araç olmasından ötürü, yakıt konusunda bizleri üzmedi. Kilometre olarak 92.000 KM gelince artık satalım dedik. Sahibinden-com aracılığı ile bu aracı da elden çıkarttık.

2.Bölüm- Alman Araçları:

Artık japon aracının da tadına bakmış olmanın verdiği bir duygu ile Alman araçlarını test etme vakti geldiğini düşündüm. Nissan Note kullanırken Vw,Seat,Skoda,Audi gibi markaları kullanan arkadaşlarım hiçbir Japon aracı Alman araçlarının tadını vermez söylemlerini söyleyip durdular. Bu kadar övülen bu araçlardaki fark ne acaba diye kafa yoraken araştırmacı ruhlu olmamdan mütevellit başladım internetteki incelemeleri izlemeye, yaklaşık 4-5 tane araç inceleme videosu izledim. Yetmedi forumlardaki yorumlar,açıklamalar,kıyaslamara bakmaya başladım. Bu süreçte bir hafta sonu iş yerinde çalıştığım arkadaşlarımdan bir tanesinin Vw Bora aracını emanet olarak kullanma zorunluluğum oldu. Araca bindikten sonra aracı çalıştırıp yol alamya başladığımda sessizliği, sürüş rahatlığı, çukurlardaki ses oranı beni etkilemedi desem yalan olur. Alman aracı diye diye övüp biteremedikleri araç buymuş dedim. Arkadaşıma aracı teslim ettikten sonra az çok kafamda birşeyler canlanmaya başladı. Diğer marka modellere olan bakış açım tamamen bitip Alman araçları olan Seat Leon ve Vw Golf yöneldi. Bu iki araç arasında gidip geldim. İş yerimdeki arkadaşlardan bir tanesinin 2015 model 1.2 full paket Seat Leon mevcut. Bu arakadaş ile bizatihi görüştüm. 1.2 motor çekme problemi vs.. üzerine fikir alışverinde bulunuktan sonra vergi ve yakıt sarfiyatı ideal olduğu için 1.2 TSI karar kıldım ancak hala kafamda Seat Leon  ile Vw Golf gidip geliyordu. O sıralarda Golftutkusu.com ile karşılaştım. Forum içeriğin az olduğunu ancak bilgilerin doyurucu olduğunu fark etmem Neden Golf ? Diğer markalara karşılaştırmalar bölümündeki @silvershadow açmış olduğu Neden Golf 7 ? Golf 7'nin diğer Marka ve Modellere Karşılaştırmaları konusundan anladım. Bu konuyu okuduktan sonra Golf almamın daha doğru olacağı kanaatine vardım.  Her ne kadar iş yerindeki arkadaşım bu yönden aklımı çelemeye başlasa da aracı babam ile birlikte ortak kullanacağımız için Vw Golf orta yaşlı bir kişiye de hitap edeceğini, çok sport durmayacağı düşüncesi ile bir anda Golf almaya karar verdim.  (Golftutkusu.com @silvershadow hocam karar vermemde yardımcı olan kişi olmakla birlikte PM atarak da 2.el Golf alma konusunda bilgi almıştım. Sağolsun detaylı bir şekilde cevap vermişti :) . Yeri gelmişken buran bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum.)

3.Bölüm- Bunca emek,araştırma mesai sonrasında hedefteki Golf Teslim Alma:

Sahibinden.com İkinci el fiyatlarına bakmaya başladım. Yaklaşık 60-61 Bin TL arasında fiyatlara comfortline manuel 2015 model 8-10 Bin KM araçlar mevcuttu.  Kendi kendime madem bu kadar nakiti gözden çıkardık bu araçların sıfırları ne kadar çok fark yoksa eş dost,akrabadan ödünç bir miktar daha para alırım diyip internet fiyatı olan 68.300 TL rakamı ile karşılaştım. 2.el ile sıfır arasında yaklaşık 7-8 bin TL olması ve alımda yapılacak indirimleri düşününce çok da bir fark olmadığını anladım. Şuanda çalışıyor olmam ve bekar olmam sebebiyle babama  gel sana bekarken son bir kıyak daha yapayım eldeki nakitini ver üzerini ben tamamlayıp borçlanıp sıfır bir Alman aracı alayım dedim. Babam da kırmadı sağlosun. Adana ilinde olduğum için direk Aykan bayisini arayıp stok ve fiyat bilgisini aldım.  Aracın şuan ellerinde olsa yapacağı indirim sonucunda Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel aracı 65.800 TL ayarlayabileceğini ancak haziran ayında böyle bir aracın ellerinde olacağını, şuan stok da olmadığı bilgisini vermesi üzerine görüşmeyi bitirdim. Adana şubesinde yoksa çevremdeki diğer şubeleri arayayım illaki vardır dedim  Kahramanmaraş, Gaziantep, Mersin bayilerini arayıp stok durumunu sorduktan sonra malesef bu bayiler de aracın ellerinde olmadığını haziran da geleceğini söyemeleri üzerine bu bayiler ile de görüşmeyi bitirdim. Türkiyedeki tüm Vw bayilerine aramak yerine Vw Canlı Destek kısmından şuanda stok da Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel aracı olan bayi bilgilerini istedim. 3 tane bayi de stok olduğunu bunların 1-İstanbul, 2-İzmir 3-Trabzon bayileri olduğunu söylediler. Bu bayileri arayıp görüştükten sonra yapılan son indirimler ile birlikte İstanbul bayisinin Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel araca 64.500, İzmir bayisinin Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel Sürüş Konfor Paketi+ Işık Paketi için 66.500 TL ve Trabzon bayisinin Comfortline 1.2 TSI Beyaz Manuel Sürüş Konfor Paketi için 66.000 TL fiyat bilgisi aldım. İzmir bayisindeki Satış Müdürü Faruk bey yapılan görüşmeden yaklaşık 2-3 saat sonra aracın satıldığı bilgisini verince Trabzon bayisi ile irtibar kurdum. MT Erman bey ile yaklaşık yarım saat bir muhabbetten sonra 25/04/2016 tarihinde 65.000 TL anlaştık.

Adana'dan Trabzon'a gitmek için Cuma gününe biletimizi aldık. Tabi bu süreçte forumda konuları okumaya bilgi almaya devam ederken forum da  Ender hocamın Trabzon ilinde olduğunu fark ettim. (Özel mesaj atarak iletişime geçtim, gerçekten sözü ile konuşması ile toprağım diye demiyorum ha tam bir Çukurovalı, yardımsever,iş bitiren Golfe tutkulu bir ben eğitimi hocası )  Kendisinden Trabzon Hava alanı ile Trabzon Bahadır Otomotiv konumu hakkında bilgi aldım. Artık Golf almaya günler kalmıştı, 29/04/2016 günü öğleden sonra ailem ile birlikte Adana ilinden Trabzon ilçesine uçak ile seyahatimizi tamamladık, Erman bey hava alanından aldırıp bayiye geçtik. Kısa bir karşılama ve ST tanıştıktan sonra aracın başına geldik. Forumdan edindiğim bilgiler sayesinde aracı bir güzel kontrol ettikten sonra aracımızı teslim aldık. Koltuğuna oturup kontağı çalıştırınca ST şuan çalışıyor mu dedim, evet dedi. Aracın ön konsolundaki aydınlatma, aracın sessizliği, sürmeye başladığımdaki konforu gördükten sonra ben kendi kendime "Golf Kullanmadan Önce Ben Araç Mı Kullanmışım?" dedim.

(Bu kadar karalamadan sonra forum sayesinde tanıştığımız, hemşeri olduğumuz, ortak arkadaşımızın çıktığı, Trabzon'a geldiğim an çocuğun kreş de olması sebebi ile görüşememiş olsak da bayiden aracı teslim aldıktan sonra akşam geç saat de hiç tanımadan Trabzon da yanıma gelip misafirperverliğini gösterdiği için, yaklaşık 1-2 saat araç incelemesini yapıp teknik konularda bilgi verdiği için ve telefon ile ne zaman arasam Karadeniz bölgesi ile ilgili bilgi veren böyle insanlar hala kaldı mı hayatta dedirten, Ender rastlanacak karaktere sahip yardım sever @Ender hocama ilgi alaka ve yardımlarından dolayı tekrar teşekkür ederim. Her ne kadar Çukurova'dan uzakta olup gurbette olsan da gönlün bu topraklara bunu hissettirdin Ender hocam, bekliyoruz haberin ola. Böyle bir forum açıp insanlar yüz yüze tanışmadan aynı ortak paydada toplanıp, sevgi saygı çerçevesinde sohbet edip fikir alışverişinde bulunabiliyorlar ise  bu sitenin kurulumunda emekleri geçen ve böyle bir ortam istihdam eden site kurucularına da teşekkür ederim.)
Şahsım adıma Yazdıklarını okuyunca ben ne yapmisim dercesine kendime sorular sormaya başladım. Ben çok bişey yapmadım Furkan Hocam Bu forumdaki herhangi bir üyemiz aynı sıcaklığı gösterirdi buna eminim. Elbette Çukurova insanının Kalender yapısı bizi etkilemedi değil. Çok Teşekkür ederim tekrardan. Aracını Kazasız belasız ve cezasız günlerde kullanman dileğiyle. İnşallah Yaz tatilinde gelirim ve görüşürüz. Her daim burda bir kapın var bunu unutma. Vesselam Ender Hoca.[emoji1] [emoji106]

One Life Live it.!!!

 

Geri
Üst Alt