Merhabalar İlk golf tecrubem golf8 r line


mako

Yeni Üye
Katılım
17 Ara 2022
Mesajlar
16
Tepkime puanı
12
Konum
İzmir
İsim
Emre
Araç
Golf 8 1.5 eTsi R Line
Öncelikle herkese merhaba, aranıza izmirden katılıyorum. Geçtiğimiz günlerde 1.5 eTsi R line golf 8 aldım. Şimdi soruma gelecek olursak, ilk defa golf kullanan birisiyim aracı kullanırken sorun yaratmamak adına nelere dikkat etmem gerekiyor?
Aracı park ederken vitesi önce N ye alıp el frenini cektikten sonra mı P ye almam gerekir yoksa golf8 de bunu yapıp yapmamam önemsiz mi? (otomatik el freni cektigi için)
Ve ayrıca genel hatlarıyla bana dikkat etmem gereken şeyleri belirtirseniz sevinirim, herkese iyi forumlar. 624F48AB-5B97-4DC3-B99E-B97CBF3ED971.jpeg
 
Güle güle kullan aracını, çok güzel görünüyor. Bu konuda değişik yorumlar gelebilir. Benim kullanım alışkanlığım şu şekilde gelişti; Aracı fren ile durdurduktan sonra önce "N" ye alıyorum, "N" ye aldıktan bir kaç saniye sonra araç kendini Autohold'tan çıkarıyor. O ara aracın el frenini çekiyorum ve "P" pozisyonuna o zaman getiriyorum. Yıllarca manual kullanan bir sürücü olarak bunu yapıyorum, umarım yanlış yapmıyorum dur.

Küçük bir tavsiye daha vermek gerekirse, sileceklerin yatay konumda iken kaldırmaya çalışma veya kaldırtma, kaputu çiziyor. Silecekleri servis konumuna içeriden (mediadan veya koldan yapabilirsin) getirdikten sonra dik pozisyona geliyor. O zaman işlem yapabilirsin.
 

Geri
Üst Alt