Kaliper Kapaklar !!!


Ender

Moderatör
Katılım
28 Haz 2015
Mesajlar
5,932
Tepkime puanı
4,483
Konum
Alanya
İsim
Ende Hoca
Araç
Golf 7 1.6 TDI Highline Trp. + MK 7,51.4 TSİ Golf R line + GTI 2.0 300 hp MK5 + MK6 ...
Merhaba Sevgili Golftutkusu Dostları;

Kaliper Kapak Taktırmayı Düşündüğümden Böyle Bir konu açma gereği duydum. Bu konuda Her şeye açıklık getirip Bilgi ve Becerilerimizi paylaşıp ortak bir noktaya ulaşmayı amaçladım. Şayet çıkacak sonuç doğrultusunda bu işlemi yapmaya yada yapmamaya sizlerinde yardımıyla karar vermek istiyorum.Forum da bu konuda bir eksikliğinde kapanacağı düşüncesiyle bir kaç soru ile konuya giriş yapayım.

1- Esas olsan Güvenlik ve Fren olduğu için Bu uygulamanın olası bir problem yaşatması ve sonuçları nelerdir?

2-Faydaları ve zararlarının karşılaştırılması ne sonuç verecektir? ( +ve - yönler)

3-Yapmayı düşünenler için Hangi yol ve ne tür ürünler kullanılmalıdır? Teşekkür ederim herkese saygı ve selamlar :)  

        Biraz araştırma sonucunda çok güzel örneklerle karşılaştım. Hatta Forum üyelerimizden @fatihan arkadaşımız kendi el emeği ürünü çok hoş bir sonuç elde etmişti. Kaliper kapaklar ebat olarak farklılık gösterdiği gibi Metal-Ser  plastik şikelinde farklı materyalleri de bulunuyor. bazıları için ise en iyi sonuç kaliteli bir boyama işlemi oluyor. Aranızda Bunlardan herhangi biri yada birkaçını Tecrübe Etmiş olan Dostumuzun fikir ve Görüşleri son derece önemlidir.

Not : Buradan çıkacak sonuca göre yapmak kararım olursa; ben  Kaliper kapaklarımı Mavinin güzel bir tonu olarak seçmeyi düşünüyorum( Araç Pasifik Mavi- Madrid 17 ' Jant) 

 
Ben lastik değişimi sırasında aklımda olupta amaan şimdi bütün lastikler sökülecek kim uğraşacak derken değişim yapan arkadaş gti panjuruda görünce abi şurdan bi bayrak kırmızı sprey boya al ben yaparım dedi hoş olur dedi cidden güzel oldu boya işi kaliperden ziyade jantları ön plana çıkartıyor tavsiye ederim gri demir görüntüsünden iyi

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Hocam kirmizi kaliper tak derim facede de dedim zaten, iyi akşamlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Kırmızı elimde var olmazsa bir deneyeceğim. yakın zamanda Rot balans için ustaya gittiğimde denerim artık. ama kırmızının çok da uygun olacağını hiç düşünmedim. Teşekkürler yorumunuz için

One Life Live it.!!!

 
 Hoşuna gitmezse hallederiz hocam aramızda ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Beyaz golfe hangi renk gidiyor?

Geçen bi tane sarı gördüm kötü durmuyordu...Hiç aklıma gelmeyecek bir renkti açıkçası...

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
7fb0bc67d6344ad3ac27548ef638a680.jpg


Bendeki bu şekilde kapak olursa normal kaliperden büyük olduğu için daha belirgin olur ama ben sıcak bakmıyorum boya tercih ettim.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@Ender hocam ben de araştırdım biraz. Bir zaman sonra erime riski olabiliyormuş. Özellikle yayladan inerken içinuzun süre fren yaparsanız sıkıntı olabilir. Bence boyama yapın. Bugün benim yaptığım gibi./monthly_2016_04/IMG-20160423-WA0021.thumb.jpeg.edf7b1823d2609a998dfd9d0ebf73318.jpeg/monthly_2016_04/IMG-20160423-WA0017.thumb.jpeg.c3c6a37d134f6f2c67d22cb5dff3d2f2.jpeg
Yusuf Hocam söyledikleriniz mantıklı aslında. sizin uygulama çok hoş olmuş bu arada midline olmuş Higline [emoji1]

One Life Live it.!!!

 
@Ender aynen öyle hocam. Yakında güzel bir tanıtım yapacağım aracıma ;)  şu an higline araca yaklaştı :)

 
@yusuf hocam boyama işlemi kafama daha fazla yatar oldu. önceki aracımda da boyamıştım . Ne tür boya kullandın? Marka vs ? haftaya Rot-Balans yaptıracağım o ara boyamış olurum hem :)  

 


Geri
Üst Alt