Golf 8 etsi Mild-hybrid Devreye Giriş ve Çıkışlarda Çıkan Tiz Ses


Öncelikle iyi forumlar ve merhaba,

Aracım Golf 8, 1.0 etsi, araçta dikkatimi çeken bir ses var. Servisin normal dediği bir ses. Birde siz değerli forumdaşlara danışmak istedim.

Ara yollarda, düşük hızlarda ve araçta başka ses yokken duyulabilen bir ses var, tahminimce yüksek hızlarda da oluyor ama diğer seslerden duyulmuyor. Bu ses içten yanmalı motor devreden çıkıp elektrik aküsü devreye girince veya içten yanmalı çalışıp elektrik aküsü kapanınca çıkıyor: biiiip şeklinde çok tiz ve kısık bir ses. Sizlerden de böyle bir ses duyan var mı? Serviste herhangi bir hata görünmüyor. Mild-hybrid akünün 34 bin tl olması durumuda bu sesten bile işkillendiriyor. Elektrikli bisiklet veya scooter nasıl ilk kalkışta tiz bir ses yapar aynen öyle ama çok kısık ve kısa. Kulak kabartmak gerekiyor biraz.

Değerli cevaplarınızı bekliyorum.
O tiz ses benim hoşuma gidiyor 😍 ama kayıştan sanki ötme sesi gibi ses geliyor o canımı sıkıyor, cumartesi servise götürcem… bide 50-60 km ile giderken direk 7 ye atıyor vitesi araç boğuluyor şanzıman sanki titreme yapıyormuş gibi oluyor gaza dokununca . Onuda göstercem
 

Geri
Üst Alt