Metehan

Üye
Katılım
30 Mar 2016
Mesajlar
65
Tepkime puanı
0
İsim
Metehan
@silvershadow

Sn. hocam, Golf'ün bagaj kapağına uygun bisiklet taşıyıcısı nasıl bulabilirim, bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. İnternetten elbette buluyorum bisiklet taşıyıcılarını fakat bir Golf'ün arkasında görsel olarak görmedim, yada golfe uyumludur ibaresi ile karşılaşmadım. Hangi marka yada boy alırsam alayım Golf'e uyarmı sizce hocam.

Saygılarımla.

 
@silvershadow

Sn. hocam, Golf'ün bagaj kapağına uygun bisiklet taşıyıcısı nasıl bulabilirim, bu konuda bana yardımcı olabilirmisiniz. İnternetten elbette buluyorum bisiklet taşıyıcılarını fakat bir Golf'ün arkasında görsel olarak görmedim, yada golfe uyumludur ibaresi ile karşılaşmadım. Hangi marka yada boy alırsam alayım Golf'e uyarmı sizce hocam.

Saygılarımla.
Değerli Hocam, 

Bagaja monte edilen modeller arasında karosere baskı yapmayan modelleri tercih etmenizi öneririm.

Ucuz olanları da var ancak  Thule ClipOn 9103  benim önerim olabilir.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
Merhaba,

Güvenlik için Thule yi tercih edin . Internet sayfasındaki buyer guide ile aracınıza uygun modelleri bulabilirsiniz. 

Düzenli bisiklet süren biriyseniz tavanda taşımanızı tavsiye ederim. Bagaj kapağına göre çok daha güvenli ve pratiktir. 30-40 bin kmden fazla eşimin ve kendi bisikletimi bu şekilde taşıdık. Türkiye çapında birçok tura katıldık bu şekilde. Araç için yaptığım en iyi yatırımdı diyebilirim. O dönem fluence kullanıyordum, geçen ay corolla ve golf için bağlantı braketlerini getirttim, birine bağlayacağım tavan raylarını. Yakıta 0,6-0,7 litre gibi bir yükü oluyor ama araç çizildi bisiklet çizildi sağdan soldan taştı, arkadan biri çarptı gibi dertleriniz olmaz. Taşıyıcı ve bisikleti bağlamanız da maksimum 1 dknızı alır.

Diğer bir opsiyon ise çeki demiri üzerine monte edilen modeller fakat,  o da çok güvenli olsa da çeki demiri taktırmak,  ruhsata işletmek vs oldukça pahalıya geliyor. 

Hangi opsiyonu seçerseniz seçin bu konuda ucuza kaçmayın. Hızlı seyreden bir trafikte bisikletin yola düşmesinin yolaçacağı zararın maddi ve manevi yükü çok daha fazla olacaktır.

Selamlar.

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
  
   Decathlondan Thule ClipOn 9103 modeli 
   
   esneme, oynama yok ve aracın orijinal aksesuarı gibi oturuyor bağlantıları düzgün yapınca.
 
 Ayrica arac cizilmesin diye yapistirilan stickerlari da mevcut.
 
 Katlanarak ucu ucuna da olsa bagaja da sığıyor.

5bfb6d948601284d32713c7e244a3675.jpg

26486ae31acadff12eb000d76f1c4e10.jpg

d878a72ddd52a6a5461b76af2cbf524d.jpg

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
IMG_0175.jpg
Bende Gürkan Hocam gibi, saydığı üstünlüklerde dolayı, araç üstü olanlarını öneririm.

Herşey bir tarafa görsel olarakta çok şık duruyor bence :)

2015-vw-golf-0021-1500x1000.jpg
2014-SEMA-Show-VW-1162-800x500.jpg
project-sportwagen-wheels-416.jpg
project-sportwagen-wheels-421.jpg
683x325_VW_14_GTI_SideDriver_ForkMountBikeHolderAttachment.jpg
20140111_162224_zpsq54jmkc2.jpg


2%20bike%20rack.jpg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
  • Beğen
Tepkiler: SCC
bende onceki aracim olan getzde bu arka bagaj kapagi aparatlarindan kullandim. fakat araca aerodinami konusunda cok fazla yuku oldugundan golfume kullanmayi dusunmuyorum. hocaminda dedigi gibi tavan aparatlari daha mantikli gibi.. tabi bisikleti tavana nasil monte ederiz konusunu bilmiyorum. bide tavanda pek hos durmuyor ama en mantiklisi tavan sanirim. bende evden 2 saat uzakliktaki yazliga goturuyordum artik bisikleti orada biraktim gotur getire gerek kalmadi. bagaj aparati alacaksaniz size tektavsiyem yabanci marka biseyler alin italyan veya fransiz marka mesela verilen paraya deyiyor kalitesi... ama tavan aparati daha mantikli...resimdekine sirkeciden 50 60 avro falan vermistim uzun zaman once.  3 bisiklet beraber tasidim ama banamisin demedi cok kaliteli....bu sebepten yabaci marka biseyler alinki uzun zaman guvenle kullanin...   bisiklet guzel bi spor ve tutkudur. iyi eglenceler....

1468051256289-1163944075.jpg

 
Tavan da taşımak gözüme iyi görünmedi. Tiguan felan olsaydı belki olabilirde golfun tavanında bisiklet bence iyi görünmüyor.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Merhaba

Göze hoş gelecek bir aksesuar olsun diye tavanda taşınmıyor, alan da o kısmını sorgulamaz pek,2 bisiklet taşıyacak aero bir setin fiyatı 2 k TL yi buluyor.

Öncelikle bisikletin güvenliği ve hasarlanmaması, sonrasında araca bir hasar vermemesi dikkate alınır. Birden çok bisiklet taşındığında çok daha önemli hale geliyor.

Örneğin fotoğraflarda sw golfün üzerindeki fs nın yaklaşık 4K € lık bir fiyatı vardır. Arabanın çizilmesine değil çoğu Zaman bisikletlerime zarar geldiğinde üzülürüm. 

Diğer bir konu ise kullanım rahatlığı ve pratikliğidir. Arkaya asılanlarda bisikletleri almadan bagaj kullanamazsınız, söküp takmak Zaman alır. Gidon, aynakol sallanıp bisikletler birbirini çizmesin diye seksen takla ararsınız. 4-5 günlük yoldan gelip , ya da sıkı bir parkuru tamamladığınızda rüzgar buz gibi formayı sırtınıza yapıştırdığında önemli olan bir an önce yükü toplayıp yola koyulmaktır. Kimse araca oldu mu olmadı mı bakmaz görsel olarak.

Göze güzel gelsin yolda ilgi odağı olayım derseniz de size garantisini veririm bir Golf R ya da GTI dan daha fazla bakış toplarsınız ki kimse de yakışıp yakışmadığını sorgulamaz. Defalarca kez yaşadım :)

Sırf kozmetik olarak değerlendirirseniz siz yakıştıramamış olabilirsiniz, biraz ilgi alanları ile ilgili bir konu.

Selamlar.

 
sayın hocam, eğer ki çok profesyonel olarak bisiklet kullanmıyorsanız katlanır bisikletleri tavsiye ederim. 
20 inç ve 26 jant seçenekleri var. dahon gibi markalar pahalı ama mosso üretimi 20 ve 26 jant bisikletlere bakabilirsiniz. 

bende 26 jant mosso var. fiyat olarakta 600 tl gibi bişeye aldım. bazen bisiklet taşımam gerekince bagaja sığıyor. tavsiye ederim. 

 
Düzenli olarak bisiklet sürüyorum, şehir dışı festival ve turlara katılıyorum ve bugüne kadar birçok araç arkası taşıyıcı tecrübe ettim. Araç arkası taşıyıcılar iş görüyor ve kaliteli olanlar dayanıklılık konusunda güven de veriyor. Fakat araçta ufak tefek çizik, temas noktalarında boyada matlaşma gibi yan etkileri var. Dolayısıyla araca zarar vermemesi de sizin için önemliyse kesinlikle tavan taşıyıcısı. Hem güvenlik ve sağlamlık açısında da daha iyi.

Önümüzdeki haftasonu yine tura gidiyorum ve sırf deneme amaçlı Doğuş Oto'dan tavan taşıyıcısı kiralıyorum. Memnun kalırsam satın almayı düşünüyorum.

@Gurk4n hocamın yazdıklarına katılıyorum, bence sıklıkla kullanacaksanız kesinlikle tavan taşıyıcısı.

 
buzz rock marka bisiklet taşıyıcımla bagaja monte olarak 2 aydır kullanıyorum iki bisikletle birlikte.Dün 2okm yolculuk sonrası bagaj kapağı 1 milim kaydı bagaj ile araç tavanı arasında biraz açılma var. @silvershadow hocamın monte ettiği gibi kullanıyorum.bisikletler alüminyum kasa çok ağır değil.Moralim bozuldu.

 
Önceki aracımda sürekli kullanıyordum, benim tavsiyem kesinlikle orijinal ürün kullanınız. Golf için bisiklet taşıyıcılar 340 TL sanıyorum (tavan tipi) tek bisikletlik galiba. Diğer ürünlerden tecrübe eden var mı bilmiyorum ama golf için dizayn edilmiş ürünü gönül rahatlığı ile kullanırsınız. Önceki aracımda aklım hep bisikletlerin durumunda ve dolayısıyla aracımın durumunda oluyordu. 

 

Geri
Üst Alt