Golf 5 RCN210/RCD320 (SD-Blutooth-USB-AUX) Satın Alma Süreci + Montajı + Canbus Destegi


FinGOLFin

Üye
Katılım
21 Ara 2015
Mesajlar
33
Tepkime puanı
0
İsim
Ahmet Özdemir
Golf 5 RCN210/RCD320 (SD-Blutooth-USB-AUX) Satın Alma Süreci + Montajı + Canbus Deste

RCD300 le radyo dinlemekten gına gelmişti. Arabam 2005 model olduğu için RCD510'da akü sıkıntısı vardı. Orjinal ürünler sevdiğim için double din multimedyalara ve tek din çerçeveli çözümlere yönelmek istemedim.

RCN210/RCD320 Teybin genel özellikleri

SD kart desteği
Blutooth desteği 
USB
Aux
Mikrofon (telefon görüşmeleri için)
FM
İngilizce ve Çince Dil

Araştırmalarım neticesinde yeni Amarok araçların üzerinde gelen RCN210 model oem teybi almaya karar verdim. Aliexpress üzerinde uzun bir araştırmadan sonra alacağım satıcıyı seçtim. Aldığım satıcı çok ilgili ve bütün sorularıma ayrıntılı şekilde yanıt verdi. Sonunda gözümü karartıp sipariş verdim.

Satın alma & Karo süreci

Satın aldığım link: http://tr.aliexpress.com/item/VW-OEM-Original-Car-Radio-RNS210-USB-Unused-Support-SD-AUX-Bluetooth-For-Passat-B6-Polo/1680418222.html

Canbus bağlantı Kablosu: http://tr.aliexpress.com/store/product/VW-Upgrade-RCN210-Canbus-Adapter-Cable-For-Volkswagen-Golf-VI-Jetta-5-6-MK5-MK6-Passat/909381_32253665384.html?storeId=909381

Ürün Fiyatı: 30 $
Kargo ücreti: DHL 48 $ 
Canbus kablosu: 6 $
TRT Bandrol ücreti: 18 euro

DHL her gelen ürünü gümrüğe sevk ettiği için ürün gümrüğe takıldı, DHL  ve radyo özelliği olduğu için de TRT kanunu gereği 58 TL bandrol ücreti ödedim. DHL size bilgi falan vermiyor kargo takibini yapıp telefonla süreci kendim yönettim. 

Oldukça güzel paketlenmişti, çift anten kablosu olduğu için 6 $ daha vererek bir kablo daha almıştım ancak bu kabloya gerek yok.

Ekli dosyayı görüntüle 3676
Ekli dosyayı görüntüle 3677
Ekli dosyayı görüntüle 3678

Montaj Süreci:
Youtube'dan teyp nasıl sökülür videolarını izledikten sonra şarjlı matkabımı alarak montaja giriştim. Canbus kablosuna bağlantı yapmak için klima panelini ve soketlerinin de sökülmesi gerekiyor.

Ekli dosyayı görüntüle 3679

Ekli dosyayı görüntüle 3680

Eski teybinizi çıkarıp aldığımız canbus kablosuyla soket sokete bağlantı yapıyorsunuz. Anteni de bağlayıp teybi çalıştırabilirsiniz. Bu aşamada tuş ışıkları çalışmıyor blutooth menüsüne de giremiyorsunuz. Tuş ışıkları ve blutooh için klima panelinden canbus + ve - bağlantısı yapılması lazım.

Canbus Bağlama Süreci:
Klima panelini söküp arkasındaki soketlere ulaşıyorsunuz. Aşağıdaki resimde yeşil çember içindeki soketi çıkarmak gerekiyor. Kırmızı klipsleri ileri itip biraz zorlayarak soketi çıkarıyorsunuz. Çıkan sokette 2 parçadan oluşuyor bu soketide ayırıyorsunuz. Aşağıdaki fotoğrafta görünen hale geliyor. 

Ekli dosyayı görüntüle 3681

Okla gösterilen kablolardan

CAN - kablosu: Kahverengi turuncu
CAN + kablosu: Yeşil turuncu

Satın aldığımız kabloyu teype bağladıktan sonra boşta kalan uçları üsteki kablolara bağlıyoruz. Kırmızı CAN + kablosuna siyah CAN- kablosuna. Ben kablonun ucunu soyup direkt olarak soketin içerisine ittirerek bağlantı yaptım.

Ekli dosyayı görüntüle 3682

Sonrasında klima panelini ve teybin bağlantılarını ve yerleştirmesini özenle yaptıktan sonra vidalamadan önce teybin çalışıp çalışmadığını, klimayı, farları açınca yanan teyp ışıklarını, blutooth bağlantısını, anahtarı çıkarınca teybin kapanmasını vs test ediyoruz. 

Ekli dosyayı görüntüle 3683
Ekli dosyayı görüntüle 3685

Montaj tamamdır. Yeni teybimiz hayırlı olsun. Ben bu süreçte yabancı forumlardan ve satıcıdan destek aldım. Özellikle Canbus kablolarını bağlama sürecinde ellerimde için birkaç kez teybi ve klima panelini söküp takmam gerekti, tabi ilk tecrübem olduğu için ellerimde bolca kesikler ve çizikler oluştu. Eğer bu teybi alırsanız anlattığım şekilde montaj yarım saatte halledilir. Aynı yöntemle akü bitirme sorunu olan RCD510 kullanıcıları da canbus desteğini deneyebilir.

Ekli dosyayı görüntüle 3684

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@FinGOLFin Bu firmanın cihazları güzel gibi duruyor. Bu cihaz da işinizi görecektir bence.

 
Xcarlink bir çok farklı model araçta işe yarıyor. Vw grubunda denemedim ama megane da yapmıştım gayet iyi çalışıyordu.

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Teybi satın aldım ve montajını yaptım. 

 
merhabalar hocam size mesaj attım ankaradayım bende acaba bilgi verme imkanınız varmı.@FinGOLFin

 
@mcu33

Değerli Hocam 

Sanırım bahsettiğiniz medya cihazı hakkında soru sorabileceginiz bir üstad bulduk burada.

 
hocam mrb resimdeki teypden bende aldım rcn 210 2008 model jetta aracım için montaj kısmında bana yardımcı olabilirmisin yer ankara

 

Geri
Üst Alt