5 inç yeni Mib 2 MirrorLink ünite taktırdım. Tecrübelerim...


Orhan Okay

Üye
Katılım
12 Şub 2016
Mesajlar
61
Tepkime puanı
4
Merhaba dostlar; 

Golf 7 2014 Comfortline aracıma ne zamandır multimedya arayışı içerisindeydim. Aracımda Bluetooth destekli ekran olmadığı için öncelikli isteğim telefonla eller serbest görüşmek ve müzik dinlemekti. Üzerindeki Composition Color ne yazık ki CD ve SD kart dışında hiçbir şeyi desteklemiyordu. Aftermarket ürünleri de hiç sevmiyorum. Arayüzü orjinal olan bir ünite hep tercihim oldu...
Çin üretimi 5GG035280 kodlu ürünü birkaç ay önce internette farkettim. Forumlardan birinde yazarken oradaki bir dostum kendine iki adet alacağını birini almak isteyip istemediğimi sordu. Okyanus aşırı alışverişten biraz çekinen biri olarak teklifi hemen kabul ettim. Böylelikle medya arayışım son buldu.
Ürünü önce özel bir VW servisinde tornavida ile kanırtarak çıkarmaya çalıştıkları ve çizik içinde kalan konsol parçasına rağmen kolayca monte ettiler. Zaten tak çalıştır ürün. Park sensörünüz yok ise siz de kapınızın önünde ama mutlaka plastik spatula ile monte ederek dakikalar içinde kullanmaya başlayabilirsiniz. Ancak aracımın park sensörü var,  korktuğum başıma geldi ve OPS ekranı bir türlü medyada gözükmedi. 
Daha sonra İzmir de Alkız Otomotiv, İstanbul Ender Elektronik ten kodlama desteği alarak 250 TL karşılığında OPS sensörünün de ekranda gözükmesini sağladı. Ürün bedeli 139 dolar + 250 TL OPS için kodlama ücreti tuttu. 
Golf 7 comfortline sahipleri, bluetoothlu ekran alacağım diye abuk subuk medyalara para vermeyin diye bu paylaşımı yapmak istedim. Ben çektim siz de çekmeyin. 

Ürün orjinal yazılım. Bluetooth desteği harika. İki ve daha fazla telefon tanıyabiliyor. Bluetooth üzerinden kaliteli müzik stream i yapabiliyorsunuz. Hatta Spotify gibi uygulamalarda şarkı atlama, geri alma, başlat, durdur, ses aç-kapa yapabiliyorsunuz. Telefonla görüşme ses kalitesi çok iyi. Golf 7 ile birebir uyumlu. Hatta eski medyam takılı iken olmayan bazı ekstra özellikler de geldi. Örneğin; Ekolayzır ayarları, artık ESP tamamen medyadan kapatılabiliyor, vs... iPhone iPod olarak görünüyor. iPhone 5 te SMS desteği var. (6S te yok- denendi) Uyumlu Android telefonlar için iki yollu Mirrorlink var. Bunu henüz denemedim. Ama çalıştığı ekran görüntülerine rastladım. Ürün orjinal VW ürünü sanırım. Çin genel pazarda bunu satmaya başlamış ancak 2016 model Jetta gibi araçlarda bu yıl sonunda standart sunulmaya başlanacakmış. Dokunmatik hassasiyeti bir iPad kadar iyi. (Composition Color gibi değil) 

Sorusu olan varsa yanıtlamaya hazırım. Herkese selamlar. 


 

Ekli dosyayı görüntüle 3045

Ekli dosyayı görüntüle 3046

Ekli dosyayı görüntüle 3047

Ekli dosyayı görüntüle 3048

Ekli dosyayı görüntüle 3049

Ekli dosyayı görüntüle 3050

Ekli dosyayı görüntüle 3051

Ekli dosyayı görüntüle 3052

Ekli dosyayı görüntüle 3053

Ekli dosyayı görüntüle 3054

Ekli dosyayı görüntüle 3055

Ekli dosyayı görüntüle 3056

Ekli dosyayı görüntüle 3057

Ekli dosyayı görüntüle 3058

Ekli dosyayı görüntüle 3059Ekli dosyayı görüntüle 3552



 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu arada unutmadan, medyanın geri görüş kamerası desteği de var. Ayrıca satılan başka bir USB dungle ile internete bağlanabiliyor. vs vs... 

 
@Orhan Okay Orhan Hocam ellerinize sağlık, çok detaylı bir açıklama olmuş :)   Orijinalliği bozmadan yükseltme yapmak isteyen hocalarımız için hem cebe, hem de göze hitap eden bir tercih olmuş. Maliyeti de cabası, güle güle kullanın :)

 
5'multimedya icin de farkli bir pencere acmis oldunuz hocam.

Bu uygulaminizdan ilham alacak arkadaslar olacaktir.

 
teşekkür ederim @erkanz & @OSCAR WILD  evet 380 liraya bence iyi bir medya çözümü. Üstelik Android telefon kullanıyorsanız bu ekrandan MirrorLink ile kullanmak da keyifli olacaktır. 

 
Güzel günlerde kullanın hocam.

 
Cok guzel olmus, hayirli olsun. Arkadasiniz nerden aldi acaba bilginiz var mi?

Sent from my iPhone using Tapatalk

 
Değerli hocam, süper bir ürün bulmuşsunuz, orijinallik bozulmadan ihtiyacınız olan herşeyi elde etmişsiniz. Bu ürününün 6,5 olanı olsa bende alabilirim. Bir de yakında bir güncelleme ile Türkçe dil desteği olacağını da tahmin etmekteyim.

iPad 'den Tapatalk aracılığı ile gönderildi

 
aradığım ürün, süper fiyat yanlış anlamadım değil mi 139$

direksiyon üzerindeki tuşlar çalışıyor sanırım, BT cihaz üzerindemi geliyor ekstra kablo, mikrofon vs. gerekmiyormu? 

Birde hangi site üzerinden aldınız?

@orhan okay

 
android telefon ile mirrorlink denerseniz ...ve çalışırsa gerçekten on numara ürün fiyatına göre...

orhan okay arkadaşım hayırlı olsun diyorum...

mirrorlink in çalışıp çalışmadığını da teyit edersen çok iyi olcak...

 

satın alan arkadaştan ...

aliexpress teki ürünü satan satıcını linkini alabilirmiyiz

 

Geri
Üst Alt