Cam içerden buhulanma ve içerden buz tutması


YunussemrE

Üye
Katılım
12 Eyl 2021
Mesajlar
47
Tepkime puanı
8
Konum
Biga
İsim
Yunus Emre
Golf 7 aracımın içi sürekli buhu yapıyor. Örnekle anlatıyım arabaya biniyorum ön cam buhulu klima ile normale döndü Köye gittim arabayı kapattım kahveye geçtim 2 saat kadar durdu öyle. arabaya bindim yine buhulu aynı şekilde eve döndüm buhusuz şekilde kapattım. araba 1 haftadır yatıyor bu akşam arabaya bindim ön cam artık buhu değil buz olmuştu iç camdan. Arabanın içinde ıslak vb nem gibi birşey yok kuru heryer eminim.
İşyeri aracım var 7 24 kullanıyorum ford courrier ne kadar soğuk olursa olsun arabanın içine insan binmeden asla buhu vb sorun olmuyor hiç böyle bişey görmedim denkte gelmedim. Uzun anlattım ama derdimi anlatmaya çalışıyorum. Acil bi durum olsa kışın arabaya binip bir yere gidemeceyeğim çok can sıkıcı bi durum.
Acil olarak bi çözüme ihtiyacım var
 
Bagajın altında stepnenin ora ıslak mı hocam?
Ya da arka koltukların altı ?

Yada halı paspaslar ıslandı mı?
 
Upvote 0
Arabada damla ıslaklık yok heryeri kontrol ettim paspaslara ıslak ayakla hiç basmadım eminim yani. Kapıları kontrol ettim hava alan yer yok. Klima tarafından içeri hava mı giriyor çözemedim
 
Upvote 0
Genelde araç dış sıcaklıkla iç ısı farkından buğu yapar. Test amaçlı çok az camı açık bırakın buğu yapmaz ise havalandırma ve kapıların kapanma basıncını tahliye eden arkadaki menfezlerde sorun vardır. Başka bir noktada aracın kabinine hava sirkülasyon yapacak bir yer yok diye biliyorum.

Yoğun sis nemli bölgelerde çok yapar. Karadeniz ben gittiğimde her sabah güneş aracı ısıtana kadar. :)

bir arkadaş bunları paylaşmıştı..

park ettiğiniz yerde bir tek sizin aracınızda bu sıkıntı oluyorsa bunu sadece hava şartlarına bağlamayın.

1-polen filtresi tıkanık olmamalı, polen filtreniz eski ise değiştirin, ucuz ve değiştirilmesi kolay bir parçadır, siz bile halledersiniz.

2-aracın dışarıdan hava alma tuşu hep açık kalsın, içerideki havayı sirküle etmeyi kışın açmayın.hoş yaz günleri de çok uzun süre iç sirkülasyonu uzun süre çalıştırmayın, iyi bir şey değil."dışarıdan hava alan bir araç buğu yapmaz"

3-arada bir sıcak konumda kalorifer yerine klimanızı çalıştırın, hem klima gazı dibe çökmemiş olur, hem de klima içerideki nemi alır, kuru hava verir, araç içindeki nemi almış olursunuz.

4- paspasta vesairede ıslaklık falan varsa siz park halindeki aracınıza dönene kadar içeride fazladan buğulanmaya sebep olur, kış günü bir yerden su alan araçlarda buğu yapma olayı o yüzden fazladır. kauçuk ve havuzlu paspaslar var, ben onlardan kullanıyorum, ayakkabımla beraber gelen karı buzu paspastan silkeleyip atıyorum, kullanışlı oluyor

5- araçta film varsa malesef buğu ile ilgili çok problem oluyor, arka cama da film yaptırmış benden önceki sahibi, naparsam yapayım sürekli buğu oluyordu, söktüm kurtuldum.

6- içeriden kolonya ve gazete kağıdı ile camları bir güzel silin.oto yıkamacıları malesef kaportaya da cama da aynı bezi sürüyor, camda oluşan yağımsı tabaka buğuyu çok artırıyor.

7-6. adım sorununuzu çözmezse içeriden ve dışarıdan elmayı 2 ye bölüp (ekşi, sert, asidi bol) içeriden ve dışarıdan camları silin.
 
Upvote 0
Çok saolun güzel açıklama yapmışsınız dikkate alıp deneyeceğim birde öyle gözlemleyeyim.
Şimdi daha önemli bi sorunum çıktı bu akşam motor arıza ışığı sarı yandı. Ne ibre göstergesinde nede multimedyada bi hata gözükmüyor beyine bağlattırıp kontrol ettireceğim.
 
Upvote 0

Geri
Üst Alt