2009 golf 1.4 TSI DSG 140ps Tekleme sorunu


bed0

Yeni Üye
Katılım
20 Eyl 2021
Mesajlar
3
Tepkime puanı
0
İsim
bedrican
Merhabalar 2014 yılından beri araç bende son bir kaç aydır aracım gaz yüklenince tekleme yapıyor ve 120km den sonra gaz yemiyor hizlanamiyorum fakat manuele geçince 120 km'yi geçebiliyorum ama tekleme devam ediyor bu konu hakkında bilgisi olan varmı ?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sorunları eleyerek bulmaya çalışın, interneti iyi araştırın.çünkü bu tip arızalarda tamirciler gereksiz bir çok parçayı değiştirebiliyorlar.  

Ateşleme kontrolü yapın ,  Araba rolantide çalışırken buji bobinlerini sıra ile tek tek çıkartın, eğer bir bobini çıkarttığınızda arabanın çalışmasında bozukluk olmuyorsa. O çıkarttığınız bobin yada buji arızalıdır.

Benzin filtresini en son ne zaman değiştirdiniz , benzin filtersi tıkalı olursa yüksek hızlarda bu hata olabilir. Yeni bir benzin filtresi takın. Bunu kendinizde takabilirsiniz. Aracın sağ altında kenarda. 

 
Upvote 0
@mehmetavci37 merhaba aracın bujilerini degistirdim ve filtresini temizledim fakat makineye bağlayıp gaz verdiğimizde basınç değeri anlık olarak düşüyor yakıt basınç sensörü değişti fakat aynı durum devam ediyor.

 
Upvote 0
Buji bobinleri ? 

Benzin filtresini nasıl temizlediniz ki ? Bizimkiler kapalı metal kutu yani temizlenmesi mümkün değil. 40 bin Km. de bir değiştiririm ben.

 
Upvote 0
@mehmetavci37 sorun çözüldü yakıt pompasi ve ateşleme bobinlerini değiştirdikten sonra problem ortadan kaltı teşekkürler. bu arada yakıt pompasını değiştirmeden önce ateşleme bobinlerini değiştirip sonrasında yakıt pompasına yönelin fiyat açısından biraz tuzlu bir parça çünkü :)

 
Upvote 0
Geçmiş olsun, yakıt pompasını boşuna değiştirdiniz o zaman. En başta dediğim gibi araba rolantideyken buji bobinlerini tek tek çıkarıp arabanın çalışmasını dileseydiniz tam isabetli bir atış yapmış olurdunuz. Sağlık olsun, kazasız günler.

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt