Golf 7.5 Sürüş Modlandık :)


uranusgrey_golf

Katılımcı Üye
 
Katılım
29 Ağu 2020
Mesajlar
938
Tepkime puanı
644
Konum
ANKARA
İsim
Furkan
Merhabalar uzun zamandır aktivasyonunu ertelediğim sürüş modlarını bugün parametreleri atıp aktive ettik. 
 

Henüz denemeler gözlemlemeler yapıyorum zamanla çözmüş olurum. İlk gözlemim : Sportta bambaşka bir Golf varken Eco ve comfortta tam emekli amca arabası gibi az yaksın çok gitsin direksiyon yumuşak olsun havasında :)  

06CBF66E-A4FA-4103-A088-B5F5D23D920A.jpeg

AD3AB73D-A570-4FDC-B7A9-1F003C55D878.jpeg

399481FA-958F-42AB-A5E6-EC4C84969FD1.jpeg

24C16B52-9171-4A34-82E3-94DD5BA4FA2B.jpeg

D87C8CDB-7ABB-4AE2-959A-B475D3DD136E.jpeg

92B86998-2524-4F98-982A-564C069E3D52.jpeg

 
Ekleme : Esp off tuşu 1 kez basınca kapatıyor basılı tutunca ESC Sport (kısıtlı) moda geçiyor. 

 
Hayırlı olsun. Eco modda arac süzülüyor mu? Vitesi boşa almis hissiyatı yaratıyor mu? Arac maueldi sanirim. Manuelde nasi oluyor acaba?

 
Hayırlı olsun. Eco modda arac süzülüyor mu? Vitesi boşa almis hissiyatı yaratıyor mu? Arac maueldi sanirim. Manuelde nasi oluyor acaba?
Otomatikde yapıyor sailing mode. manuel de ise ayağını çektin diyelim hemen deviri 1500 lerde tutuyor düşürüyor. ayrıca tepkiler azalıyor. klima daha hafif ekonomik çalışıyor.

 
Hayırlı olsun ;)  

Ama sport mode da bambaska bi golf var biraz psikolojik :)  Kaç araba da denedik, neredeyse hic fark yok gazi sadece biraz one cekiyor pedalda o kadar :)

Kalkis hizlanmasi ara hizlanma vs hic değişmiyor.

Benim gördüğüm tek etkili sey Dsg araçlarda vitesi bosa çekmesi, uzun yolda çok az da olsa yakit etkisi olur, birazda gaz kesiyo araba eco mode'da o kadar. Yaptirinca heveslenip 3-5 kullaniyosun, sonra varligini bile unutuyosun :)

 
@CemK Valla bende yazacaktım benden önce davrandın. Hele manuel viteslerde hiç esprisi yok desem yeridir. Dsg lerde yelken modu falan iyide manuelde öyle birşeyde söz konusu olmyor.

 
Tuşu doldurmak için yapilacak bir retrofit. Sonradan Dcc olmadığı icin pek bir esprisi kalmıyor. 

 
@CemK Parametre atıldımı motora dediğiniz araçlarda ? yoksa kenardan köşeden işlemlerle mi yüklendi ?  Hem direksiyon hem gaz tepkisi hemde aracın isteği değişiyor. Eco da mesela yürüyen eşşek moduna geçiyor tam basıp kickdown yapıyorum anca toparlıyor yakıtı koklasın diye.

Ayrıca esc sport + sport mode + Launch denedim 2. vitesde 105 km/saat yapıyor şuan 115 BG 1.0 :)

 
@uranusgrey_golf dedigim araclarda lisansli online islem yapıldı. Su an VW sisteminde Şase'de goruyor servis Mode opsiyonunu. Zaten dedigim gibi eco mode da gaz tepkisizlesiyor ve dsg yelken mode geliyor. Ama tasarruf ole hissedilir seviyede değil.

Ama onun disinda hic bi etkisi yok.

Motor devir sansiman dişli oranlari felan teorik olarak da pratik olarakda 2. Vites'de hizi artirma imkansız :)  araban eskiden de 2. Vites'de 105 yapardı yani su anda yapıyorsa. Dediğim gibi onceden gaz pedalina 1cm bastiginda motor'a verdigi gazi sadece 0.9cm bastığında veriyor artik. VW'nin tanimi bile boyle, motor gucunu artirmaz sadece gaz tepkilerini one ceker diyor :)

Orjinal fabrika cikisli mode olan araba ile de karsilastirdik acaba fark varmi diye, yine ayni, hikayeden az direksiyon sertlessin, gaz one cekilsin, dsg de vites kolunu ellemeden S'e alsin o kadar. @ZaGani Dedigi gibi Dcc olsa suspansiyon da etkilenir daha net bi etki gorursun viraj performansi felan.

Sport sadece araci biraz daha agresif kullanima uygun hale getiriyo, performans vs artirma yonunde en ufak etkisi yok, yorum değil vw'nin kendi soylemi bu zaten :)

 
Almanca forumlarda bu konudaki bazi  tartismalari tercüme ettim:

*Sürüs modlari (fahrprofil auswahl) DSG -DCC ve DLA olmayan araclarda hicbir etki göstermez, direksiyonu VCDS ile de ayarlayabilrisniz spormoda aldiginizda, yelken mod sadece DSG'de  ise yariyor.

*Emniyet kemeri ayarlari ve klima ayarlari yapar

*Direksiyonun progressiv olmasi lazim, Sportfahrwerk (spor alcaltilmis yaylar oluyor sanirim) olmasi lazim

*Yaptiranlar genellikle yelken (segeln) ile tasarruf etmek icin yaptiriyor (DSG sahipleri), klima yazin az sogutuyor eco mod yüzünden, taasaruflu modda isiklar dönüslerde tatmin etmiyor (DLA)

*Spor sürüs icin mantikli degil, gaz pedali daha aktiv oluyor ama performansa katkisi yok

*Manuel viteste sport ve eco mod hicbir ise yaramiyor

Tartismalarin cogu az yakit ve emisyon azaltma üzerine, performans icin yaptiran pek yok

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Vay be koskoca Volkswagen mühendisi boşuna MODE işlemi için uğraşmış, parametreleri hazırlamış ama boşunaymış  :confused:  Bazen bizim insanımızın bilgisi insanı şaşırtıyor her konuda bir bilgi :)

Not : Arkadaşlar konuyu yaptırmak isteyenlere görsel olması açısından açtım. Aracın paket/donanım bilgisine göre çalışma karakteristiği değişecektir. İyi forumlar  (y)

 

@uranusgrey_golf ufak etkileri var tabii ama performans artisi vs yok onu anlatmaya çalıştık dogru bilgi almasi icin okuyanlarin, daha bunun gibi neler var ugrastiklari  :)

Bide dikkatimi cekti, senin aracta DCC mi var? Menuye Dcc de gelmiş. Araçta yoksa gelmemesi lazim, eger yoksa uygun parametre mi atılmadi acaba?

 

Geri
Üst Alt