GOLF 1,0 TSİ DEBRİYAJ SES SORUNU


alisahin

Yeni Üye
Katılım
18 Ağu 2021
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
İsim
ALİ
Öncelikle gruba yeni katıldım, yaklasık 1 hafta önce 24.000 km de 2017 model golf 7,5 aldım. araç full servis bakımlı ve kadın sürücüden aldım.(hata boya yok)

Fakat araçta şöyle bir sorun var,  5, 10 km  hızlarda debriyaja hafif basıldığında ( yarı kavrama) yapıldığında lıkırtı sesi geliyor. tam basıldığında ses yok.bırakıldığındada ses yok.
Birde araç rolantide çalısırken debriyaja hafif ayağımı deydirdiğimde çook hafif titresim var. sebebi ne olabilir. Çoğu yer debriyaj bilyası demiş. masraflı bir parçamı serviste yaptırmayı düşünüyorum yardımcı olursanız sevinirim.

 

 
Aynı durum bende de var lakırtı sesi. Dikkat ederseniz 1 den 2 ye atarken de var. Servis normal biz bu ses yüzünden komple şanzıman bile değiştirdik geçmedi dedi. Ben de zorlamadım artık kabullendim. Eğer bir gelişme olursa takipteyim :)  servise çözüm için ben de başvururum.

 
Upvote 0
aşağı yukarı 5 yada 6 yıldır manuel vites golflere biniyorum hepsi aynı. Bence arabanın yalıtımında sıkıntı var. Bu kadar iyi yalıtım sessiz bir kokbit olunca bütün sesler batar hale geliyor malesef. Bu bahsettiğiniz şeyler tüm manuel vites araçlarda var ve olmak zorunda. Kendinizi torna tezgahı kullanıyor gibi düşünün her harekette lakırtı çıkırtı olacak dişliler, kavramalar hareket ediyor sonuçta. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt