Eko seri balatayla gelen rahatsız edici ses...


Katılım
8 Ocak 2020
Mesajlar
200
Tepkime puanı
195
Konum
Gaziantep
İsim
Onur
Merhabalar sevgili forumdaşlar, golf 7.5 aracıma 60 bin bakımında takılan ön balatalar, 90 binden bu yana ötmeye başladı.Aracım şuanda 95 binde. Disklere de baktım daha kenarına takılmıyor parmakla dokununca.Şu durumda ses için öneriniz nedir?

Aklımdaki seçenekler:

1- Disk-balata ikilisini orjinal ürünle değiştirmek

2- Sanayide diski tornaya verdirmek

3- Ön balata takımını orjinaliyle değiştirmek.

4- Golfü satıp Audi'ye geçmek :D  (Şaka)

 
Birçok alt kalite balatada bu sorun var. Bir önceki aracımda çok uğraşmıştım disk değişti + fero.... bosc.. Tr.. balata  takıldı  hepsi ötüyordu.  Ate ile çözdüm

2 yıl olacak Golfü alalı  aracın önceki sahibi sahibi trw taktırmış ötüyor. frene az bastığımda deli ediyor. :)   Ev alıcam diye sattı aracı bana  tamire götürdüğü ustadan örendiğim kadarıyla golf almış yine ve aldığı araçta ötüyormuş :)   Ustada ben takarım banane öter ötmez diye başından savmış :)    Ate  alın uğraşmayın  disk incelmiş ise değiştirin. 

 
Bence:
1-Diskler sökülüp, torna yapılabilir. Muhtemelen balata diskin erimeyen kısmına değiyor ve ses yapıyor. Diskin kaba tabirle tozunu alsınlar, ama esas o bitmeyen kısımı daha çok alacağı için ses gidecektir. Hemde diskler bir elden geçmiş olur. Mesela benim eski golfümün 90.000km'de diskleri bu kadar bitirmişim. Şu kenar kısımlar balataya sürtüyor onu torna ile alırsa sorun olmayacaktır.
image.png

2- Balatayı söküp, bu kısma dokunan yerler zımparalanırsa da ses gider.

Bence rijit bir tornada 1.yi yapmak daha mantıklı olur :)  

 
Merhabalar sevgili forumdaşlar, golf 7.5 aracıma 60 bin bakımında takılan ön balatalar, 90 binden bu yana ötmeye başladı.Aracım şuanda 95 binde. Disklere de baktım daha kenarına takılmıyor parmakla dokununca.Şu durumda ses için öneriniz nedir?

Aklımdaki seçenekler:

1- Disk-balata ikilisini orjinal ürünle değiştirmek

2- Sanayide diski tornaya verdirmek

3- Ön balata takımını orjinaliyle değiştirmek.

4- Golfü satıp Audi'ye geçmek :D  (Şaka)
Öncelikle diskin durumunu sanayide frenci ustasına gösterin., fren işini tamirhane değil frenci ustası değerlendirmesi en sağlıklısıdır.,

Tamirhane eski parçayı söker yenisi takar başka bişey yapmaz., ama frenci ustası aracın komple fren sisteminin kontrolünü yapar., disk kötü durumda değilse Ate veya Orjinal balata ile değiştirin., disk kötü durumda ise o zaman yapcak bişey yok disk+balata beraber değişir., disk tornalama öneren tamircilerden uzak durun.,

Disk gibi hayati önem taşıyan parçalarda tornalama yapmak başka riskleri beraberinde getirir..

 
Sorun balatada asbest yerine metal tozu vs.. konması  iki metal cisim sürtünmesinden gelen sesler. Adsız.png

Bileşenler  değişkenlik gösterebilir. 

 
image.png.1fc5dcb4ef81a3f91543a01abdefecbf.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Sıfır orjinal vw on disk takımı ve dışaridan Ferado marka balata almıştım balatalarda boşluk olup geri geri giderken metal metale vuruyormuş gibi ses yapıyordu feradonun garantisi var di değiştik ve balataları tekrar takarken uçlarına bez bant sarıp oturttuk boşluk yapmasın diye gerçekten enteresan nerden tutsanız elde kalıyor birşeyler. 

 
Yetkili serviste çalışan arkadaşıma dışarıda bakım yaptırıyorum. Kendisi şu markaları önerdi. Ses yapmaz dedi.

- roadhouse
- remsa

Bu markalarla ilgili bilgisi olan var mı?


Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi

 
herkese yardımları ve yönlendirmeleri için çok teşekkür ederim.Diskte aynalanma  var demişti bir usta.Tabi torna biraz kafa karıştırıyor.Ben de obsesif olduğum için disklere her tazyikli yıkamada frenler ve diskler soğukken bol bol su tutarım  aslında çok karışmamakm gerekiyor.Sorunla ilgili çözüm bulursam yazarım buraya.

 
@Beyransever Selamlar,

Disk taşlatma (torna) bir 10-20.000 km arası iş görecektir. Benim tavisyem bilinen bir markadan disk balata şeklinde değiştirmeniz yönünde olacaktır. Gaziantepte illa ki bir Bosch car servis vardır. Bir fiyat alın derim ben şase nonuzu vererek. disk taşlatmak güvenli değil bir de kalıcı değil yine yamulacaktır (diski daha incelttiğiniz için) yine balatadan ve yüzeyin dengesiz olabileceğinden ses yapabilme ihtimali vardır. 

tavsiye araba iyice dinlendikten sonra (yoldan gelince değil yola çıkmadan aracı yıkatın) 

 
arabanızı satmayacak kullanacaksanız (ki tahminim bu pahalılıkta araç değiştirmek güç) diski değiştirin gitsin.

 

@vomgti bi de passat aldık yadigarı satamam artık :D  borcu bitmeden.Hanım kullanıyor mecbur disk balata değişicem gibi duruyor.

 

Geri
Üst Alt