HATA: No Coding Information is Available for this ECU


wiox

Yeni Üye
Katılım
14 Haz 2021
Mesajlar
28
Tepkime puanı
16
Konum
Antalya
İsim
Sait
Herkese iyi forumlar. Aracım 2020 model Golf 7.5 1.0. Geçenlerde aliexpress üzerinden vcds kablosu aldım 21.3 son sürüm olarak. Ürün elime sorunsuz ulaştı, herkes gibi araçta açılacak basit işlemler için denemeler yapıyordum. Kadran selamla konforlu sinyal sayısı arttırma gibi. Sonra geri vitesele aynanın aşağı inmesi ayarını yapayım dedim fakat fotoğrafta gördüğünüz No Coding Information is Available for this ECU hatasını aldım. Bu aracın belirli bölümlerdende Coding yapmak isterken alıyorum. Sorun olarakta Labels kımının None olarak görünmesi. Sanırım ordaki modül veya beyni okumuyor.

- Forumda biraz konuları karıştırırken bir arkadaşın aynı hatayı aldığını başka bir arkadaşında carckli uygulamayı kullanması gerektiğini söylemiş. Kablo ile gönderilen cd de zaten crackli uygulama olmuyor mu? 

- Ayrıca satıcı ile iletişime geçtiğimde 2019-2021 modeller arasında bu tür sorunların olabileceği söyledi. Ne kadar konuya hakim bilemiyorum.

- Birde son fotoğrafta versiyon 1.96 olarak görünüyor bu kablonun versiyonu mu satıcının dediğinin aksine eski sürüm mü :)  

- Ayrıca forumda paylaşılan önceki sürümleri de denedim.

Genelde arkadaşların danıştığı üstadları da eklemek istedim :)  @zulalyol @MSE @alp @fcsrn

1.png

2.png

3.png

4.png

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yeni tip araçlarda klon vcds bazı kısımları görmeyebilir bunun için odis kullanılması tavsiye ederim 

 
Hocam kaput açık olmalı. Birde öyle dene. 

 
Yeni tip araçlarda klon vcds bazı kısımları görmeyebilir bunun için odis kullanılması tavsiye ederim 
Anlaşılan bu kablo işime yaramayacak. Bunu kabloyu satmam mümkün mü acaba? Başka bir araçta kullanılabilir mi?

 
@wiox İkinci el olarak satılabilir tabi ki. Bende önceki aracımda kullandığım 19.6.1 kablom vardı ve sorunsuz kullanıyordum. Yeni 2021 alınca yeni güzel bir kablo alayım dedim. 615 bin tl'ye Hex-v2 ARM işlemcili vergisiyle beraber 740 bine mal olan bir kablo aldım.  2021 modelde çalışacağını söylemişlerdi ama bazı ünitelerde güvenlik olduğu için işlem yapamadım. Onun için bende maliyetine iki kabloyu da satmayı düşünüyorum. İlk 19.6.1 kablom 2019 model ve öncesinde sonraki 21.3.0 kablolarımız 2020 model ve öncesinde sorunsuz kullanılabilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@wiox İkinci el olarak satılabilir tabi ki. Bende 615 bin tl'ye Hex-v2 ARM işlemcili kablo aldım. Vergisiyle beraber 740 bine mal oldu.  2021 modelde çalışacağını söylemişlerdi ama bazı ünitelerde güvenlik olduğu için işlem yapamadım. Onun için bende maliyetine satmayı düşünüyorum. 2020 model ve öncesinde sorunsuz kullanılabilir.
Evet bende hata alınca baktım benim aldığım HEX CAN kablolar 2019 öncesi araçlarda sorun olmuyor demişler. 2019 - 2020 araçlar için sizde olanı tavsiye ediyorlar. Benimde araç 2020 görünüyor ama temelde 2019 golf 7.5 yani. Ben elimdekini satınca sizinkini alabilirim aslında başka yerlerle uğraşmaya gerek kalmaz bu sayede :)

 
@wiox Olabilir.  2021 model araçlarda güvenlikleri çoğaltmışlar. Kaputu açmayınca bağlantı dahi kurulamıyor. SFD güvenliği gibi çeşitli güvenlikler getirmişler ben artık uğraşmamaya karar verdim Lazım olana satarım. Kabloyu aldığım kablo linki bu. https://tr.aliexpress.com/item/1005002345284449.html

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Evet bende bugün bir videoda denk geldim. Gördüğüm kadarıyla 2021 model araçlarda hemen hemen bütün işlemlerde araçta olmayan özelliği aktif etmek isteyince yaptığınız işlem genel merkeze gidiyormuş ve araçın fabrika çıkışında bu özellik olmadığı için işlem geçersiz kılınıyormuş.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Link35 Bu arada ürünle ilgili yaşadığınız sıkıntıyı aliexpreste gördüm. Satıcı ile anlaşmazlık başlattınız mı para iadesi almanız muhtemel olabilir.

 
@wiox Mesaj yazamıyorum ki adamlara, engellemiş olabilirler. 2021 de çalışır dediler alabilir miyim bilemiyorum birazda uğraşmak istemedim. Anlaşmazlık açma süreside dolmuş sanırım. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@wiox Mesaj yazamıyorum ki adamlara, engellemiş olabilirler. 2021 de çalışır dediler alabilir miyim bilemiyorum birazda uğraşmak istemedim.
Denemenizde fayda var. Siparişlerim kısımında open dispute seçeneği var ordan işlem yapabilirsiniz. 

Hatta bu videodaki adımları uygularsanız durmunuza göre paranın bir kısmını veya tamamını talep edebilirsiniz. Elinizdeki fotoğrafları da kanıt olarak ekleyebilirsiniz. Eğer satıcı kabul etmezse (ki aliexpressteki yotumunuza göre satıcı biraz ters biri anladığım kadarıyla) o zaman da süre sonunda aliexpress devreye giriyor.



 
@wiox Anlaşmazlık açtım bakalım sonuç ne olacak. Yardımın için teşekkürler. Şimdi para iadesini mi kabul ederler yoksa kablo iadesini mi? Yoksa hiçbirini mi?

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@wiox Anlaşmazlık açtım bakalım sonuç ne olacak. Yardımın için teşekkürler. Şimdi para iadesini mi kabul ederler yoksa kablo iadesini mi? Yoksa hiçbirini mi?
Sizin talebinize göre değişir. Orada sadece para iadesi ve hem para hem ürün iadesi talebi olması lazım. Sadece para iadesi seçtiyseniz para iadesi yapılır ürün sizde kalır. Eğer bütün konularda siz haklıysanız bütün para iadesi yapılır ürün sizde kalr. Kabul etmezler teklif olarak miktar girmeniz istenebilir.

 

@wiox Sadece para iadesi isteği yaptım. Mesajda 2021 model araçta çalışır dediği resmi de ekledim.

 

Geri
Üst Alt