Araç içi sesler hakkında.


Qwerty80

Yeni Üye
Katılım
7 Tem 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
0
Konum
Antalya
İsim
Eren
Herkese merhaba. Daha önce bir başlık açmıştım forumu yeni yeni kullanmayi öğreniyorum lütfen affola. Sorunum şu şekilde, 2013 golf7 1.2 TSI dsg aracımda gaza dokunuşlarımda uğultu sesi geliyor, gazı biraktigimda bir süre devam edip kesiliyor. Turbo ıslık sesi gibi bir ses degil. Daha boğuk, uğultu tarzında bir ses. Şanzımandan olabileceğini okudum, vuruntu vs problemim yok. 

Bir de araç içindeki konsol kısmındaki piano black kaplamadan çok fazla catirti cuturtu sesi geliyor bazen rahatsız edici oluyor. 

Bu şikayetlere dair bilgilendirseniz çok memnun olurum. Teşekkür ediyorum şimdiden. 

 
Hocam benim aracımda böyle bir sorun yok, ancak fikrimi paylaşarak yardımcı olabilmek adına yazıyorum araç kaç kmde? Gazı bıraktıgınızda belirli bir süre sonra geçiyor demişsiniz, bu doğrultuda belirli bir hızda yapıyor ve o hızın altına düşunce kesiliyor gibimi (ornegin 80-100 arasi yapiyor altinda ustunde ypmiyor) yada belirli bir devirde başlıyor o devrin altinda yapmiyor (ornedin 3.500 devirde basliyor altina kesiliyor) bunun gibi bir tespit yapabiloyormusunuz ve her viteste mi geliyor? Musait bir yolda ses gelir gelmez N ye alarakda bir deneyin ses hemenmi kesiliyor? Şanzımandan olabilecegi gibi diferansiyeldende olabilir 

 
Upvote 0
@Qwerty80 Aracın konsolunda ki trimler söküldü mü? Söküldüyse tırnaklar düzgün yerleştirilmemiş olabilir mi acaba? Çünkü ben kaç kere söktüm taktım hiç ses yok. Tırnakların oturup oturmadığından emin olun.

 
Upvote 0
benım araçta  düşük  hızlarda  ugutlu vardı teker bilyaları değişti düzeldi.,

daha sonra  80km de  ve  üstü hızlarda  bı ugultu gelmeye başladı şanzıman rulmanı  değişti düzeldi. 

 
Upvote 0
@tgun89 merhaba hocam. Aracı yeni aldım, sökülüp sökülmedigini bilmiyorum. Bazen normalde de ses yapıyor ama ağırlıklı olarak çukura vs girdigimde. Nasıl anlaşılabilir söküldüğü?

 
Upvote 0
@Qwerty80 bahsettiğiniz Multimediya ekran ve çevresinden veya arkasından gelen, yoldaki büyük kasidelerden (yavaşlatma kasisleri vb.) geçerken (aslında titizim çok hızlı geçmem) çıtıdama sesleri benden de bazen geliyor. Sanırım golf 7 lerde genel olarak olan bir sorun bu. Özellikle ekran sökülüp takıldıysa artıyor sanırım, zira 5.8 inç ekrandan 6.5 ekrana geçtim bende arttı gibi bu sesler. Trimlerin yanlarından arkaya doğru silikon sprey sıktım daha da arttı 🤷🏻‍♂️

 
Upvote 0
@mardan1978 söyle ki daha önce 2014 polo kullanıyordum. Bu araçtaki sesin 5te 1i bile yoktu. 40 km de bile araçta yol ve lastik sesi var. 70 80 km gibi hızlarda ise o bahsettiğim uğultu geliyor gaza dokunuşlarımda. 

 
Upvote 0
Az önce Antalya dan Ankara’ya geldim, ilk işim forumda da konusu geçmişken Necati Kaygusuz usta nın yanına gitmek oldu, zaten 824C ünite takılınca ünite passat ünitesi olduğu için Golf 7 ye ait ses parametreleri atılması gerekiyordu onu hallettik, cidden baslar daha iyi oldu ses daha kaliteli oldu ilk Haline döndü, onun haricinde trimlerdeki sesi söyledim, kilima panelinin üstünde pianoblack kısmı çıkardı birde ne gördük, panelin iki yanındaki altta ve üstte yer alan vida yerleri boş 😠 hemen 4 adet vida ayarlayıp sıkıştırdı, pianoblack kapağı kapattı , derken Multimediya ekranının çevresindeki pianoblack kısmın alttan tam oturmadığını anladık, onuda iyice kontrol edip dişlerin geçmesini sağladı, şuan maşallah 🧿 ne kasis de ne çukurda ses var diyebilirim. 
Keşke bütün illerde böyle işinin ehli kibar ustalar bulabilsek. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0


Geri
Üst Alt