Gurbetçi Şoförler


Katılım
14 Eyl 2019
Mesajlar
255
Tepkime puanı
244
Konum
Kocaeli
İsim
Serkan
Herkese iyi haftalar, son bir haftadır başıma gelen ve beni sinir eden durumu sizinle paylaşmak istiyorum. Malum tatil sezonu, çoğunlukla Almanya, Belçika ve Hollanda'da yaşan gurbetçilerimiz tatil için ülkemize geliyorlar, maşallah arabaları da çok güzel Allah kaza bela vermesin ama nedense ülkeye giriş yaptıklarından itibaren yaşadıkları ülkelerde yapamadığı ihlalleri bizim ülkemizde gönül rahatlığı ile yapıyorlar. Son bir hafta da 3-4 kaza atlattım hepsi de yabancı plaka(keşke araç kameram olsaydı da görüntü koyabilseydim). Adresi bilmezler yolu şaşırırlar ona lafım yok ama kırmızı ışıkta durmak yok, yayaya yol vermek yok, sinyal vermek yok, virajlarda araba sıkıştırmak var, otoparklarda arabaları zarar görmesin diye 2 araçlık park etmek var, otoparka geri geri değil düz park edip çıkardan gazı kökleyerek çıkmak var, sağa sola bakmadan yola atlamak var, ne desen var kısacası, bizim apaçilerin yapmadığı hataları gurbetçilerimiz yapıyor. Düşünüyorum diyorum acaba misafir olarak gittiği evin delikanlısı mı alıp kullanıyor adamların arabasını ama hepsi mi verir arkadaş arabasını? Bir kere daha böyle bir sıkıntı yaşarsam durdurup konuşacağım. Sözüm meclisten dışarı benim sözüm Bayram gibi Almanya'ya gidip adam olduğunu sanıp Sarı Mercedes ile ülkeye giriş yapanlara...Saygılarımla...

 
Merhabalar herkese, deyindiğiniz konunun benzerine bende şahit oldum , temmuz ayında uzunyol seyahatimde burdur a girmek uzeri iken yolun kisa bi mesafesi soguk asfalttı, sol şeritte ilerlerken ışıkta durdum. En ön sıradaydım. Yesil ışık tam yandi, hareket ettim,  o esnada arkadan yabancı plakalı audi q8 li bi hıyar sola dönüş şeridinden ihlal yaparak tapa gaz  gelip, önüme kırıp  gitti. Birde geçerken yol kenarındaki tüm mıcır ı kaldırdığı icin benim arabaya da geldi, valla sinir oldum bi an kovalamaca ya giresim geldi trafiği riske atmamak vs adına girmedim. Bunun peşi sıra ayni anda birde arkamdan gelen başka yabancı bi mersoda deli gibi selektör atıyor, yav zaten şehir girişi hiz limitinin sınırında gidiyorum daha dibimden geliyor. Neyse sonra yol verdim ukala el kol yaparak gidiyor birde aile var arabalarda, yani bunlar avrupa da bırak dibine girip selektör yapıp durmayı, takip mesafesini bile ihlal etse en sert cezaları yerler. Bunu bildiklerinden avrupada ufak hatalara bile dikkat eder, sonrada orda  yapamadıklarını ülkemize girince mi çıkartmaya çalışırlar nedir arkadaş, her ihlali yaparlar. Biz memlekette apaçi vs dert yanıyoruz, bakiyorsun sözde avrupa görmüş adamlar apaçiden beter. sözüm yanlış anlaşılmasın, düzgün kullanan da var elbet onlara lafımız yok, ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi bu ara biçimsiz ihlal yaparak kullanan yabancı plakalı araçlara bende çok  denk geldim. 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Westworld izlediniz mi bilmiyorum, izlemiş olanlar vardır muhakkak. Spoiler vermeyelim izlemeyenlere.
İşte sanırım öyle biyer burası onlar için..


Sent from my iPhone using Tapatalk

 
@Mehmeteren0606 Hepsi Sizin Dediğiniz Gibi Olmasada O Hareketleri Yapan Gurbetçilerimiz Yaşadıkları Ülkede İşçi Sınıfında Olduğu İçin Görgüsüz ve Kabalar. Türkiye'ye Gelince Yaşadığı Ülkedeki Su Almaya Yetmeyecek Para Burda Tatil Yaptıkları İçin Altlarındaki 15-20 Bin Euroluk Araçlarda Hava Attıklarını Zannediyorlar. Türkiye'de Zengin Olduklarını Sanınca Dahada Görgüsüzleşiyorlar. Sırf Para Kazanmak İçin Zorla Başka Ülkeye Giden Dedelerimiz Şimdi Torunlarının Ne Yaptıklarını Görse Burda Aç Bile Kalsalar Gitmezlerdi. Ancak, Bazı İyi Olan ve Görgüsüzlüğün G'si Olmayan Gurbetçiler Var Orası Ayrı.

 
Bu durum biraz algıda seçicilikle alâkalı. Kurallara nizami uyup arkadan selektör hiç atmayan, sinyal veren de var; yukarıda bahsettiklerinizin daha da fazlasını yapıp yamyam gibi sürenler de var. Ben de kötülerine daha çok denk geldim maalesef. Ama bu durum memleketimizde de böyle değil mi zaten... Araç marka model, plaka fark etmeksizin kötü "şoförlerin" iyilerden daha fazla oluşu...

Ben şehirlerarası yolda bu tip yabancı plakalı kötü şoföre denk geldiğimde uzun yoldan kaynaklı yorgunluğa bağlamaya çalışıyorum acelelerini ve dikkatsizliklerini.

Benim daha çok merak ettiğim nokta radara vs girdiklerinde, yani herhangi bir cezai uygulama söz konusu olduğunda bağlayıcılığı oluyor mu? Diyelim ki ortalama hıza girdi ya da çevirmesi olmayan sabit radara girdi; bu cezalar nasıl şoföre ulaştırılıyor veya ödeniyor? 

Pek zannetmiyorum ama belki yurtdışında ikamet edip bu durumu yaşayan forumdaşlarımız cevaplayabilir...

 
Benim daha çok merak ettiğim nokta radara vs girdiklerinde, yani herhangi bir cezai uygulama söz konusu olduğunda bağlayıcılığı oluyor mu? Diyelim ki ortalama hıza girdi ya da çevirmesi olmayan sabit radara girdi; bu cezalar nasıl şoföre ulaştırılıyor veya ödeniyor? 

Pek zannetmiyorum ama belki yurtdışında ikamet edip bu durumu yaşayan forumdaşlarımız cevaplayabilir...
Bu durum benim de aklımda soru işareti..

Arapça yazılı plakalar son yıllarda daha çok görülüyor.

Bizim sistemlerin arapça plakayı algılaması ne durumda acaba?

 
  • Beğen
Tepkiler: SCC
@SCC kazandıkları para birimi Türkiye ye gelince 10 kat değerli olduğu için ceza gelse bile cok da umursanacağını düşünmüyorum 

 
İstanbul'dayken görmüyordum pek ama geçen hafta memlekete gelince adım başı denk gelir oldum ben de böylelerine. Restorana gidiyorsun yüksek sesle kahkaha atmalar, trafikte birden önüne kırmalar felan epey rahatsız edici. Hele bir de arka camda vatan millet sakarya tarzında yazılar görünce daha da rahatsız oluyorum. 

@SCC hocamın dediği gibi iyi olanlar az, kötü olan tipler çok olunca daha çok göze batıyor.

 
Almanya ile (avrupa genelinde) aramizda temelde iki fark var

1. Egitim, adamlar cok iyi egitim veriyor, ama bazi hayvanlar egitilemez (milletten bagimsiz)

2. Egitilemiyenler icin cezalar devreye giriyor, sen burda yaptigini avrupa'da yap bakalim nerenden kan aliyorlar

Biz egitemiyoruz, cezalar icin kanun cikartiyoruz ama uygulayamiyoruz, sonuc: KAOS

Son olarak gurbetciler yaptiklarinin bedelini bazen cok agir ödüyorlar, yaz aylarinda tirlarin altina girip coluk cocuk vefat edenlerin cogu yabanci plakali arabalar

En son gecen hafta sali günü önümde sag seritte hizli bir sekilde ilerleyen Mercedes C-klass combi e-90'a yan yoldan baglanan ama "yol ver" tabelasina uymayan tirin altinda kalacakti, ben sol seritteydim ama arkasindaydim, baktim kaza olacak-frene yüklendim-sol seriti kacmasi icin bos biraktim, almanci da son saniyeye kadar farketmedi ama cok sükür benim önüme kirdi ve hayatta kaldi.

Yollari ve sürücü karakterlerini-davranislarini bilmiyorlar ve son gaz araba sürüyorlar, yaptiklari atesle oynamak.

Alttaki kaza gecen sene oldu, cocugun bebekleri yola savrulmustu, 1 hafta kendime gelemedim

https://www.aa.com.tr/tr/turkiye/ankarada-gurbetci-aile-kaza-yapti-5-olu/1930283

 
Moderatör tarafında düzenlendi:


Geri
Üst Alt