Golf 7 Deri Döşeme


sezerc

Üye
Katılım
28 Kas 2019
Mesajlar
223
Tepkime puanı
309
Konum
istanbul
İsim
sezer
Merhaba

Çoğu golf sahibinin muzdarip olduğu gibi bej renk olan higline koltuk döşemelerimden özellikle sürücünün bel tarafı benim aracımda da yıprandı. Ayrıca şöför koltuğunun sol baldır destek süngeri de içerden yırtılmıştı. Aslında orjınalci olduğum için serviste orjinal sünger ve kılıf ile değiştirmek istedim. Fakat şöför oturak süngerinin yaklaşık 2000 TL ve sırtlık kılıfının 12.000 TL (temmuz 2021 fiyatı) olduğu için maalesef serviste değiştirmekten vazgeçtim.

Akabinde uzun süredir araştırdığım deri döşeme konusunu gerçekleştirmeye karar verdim. İstanbul ataşehirde bulunan Altınuç Oto ile görüşüp nihayetinde deri döşemeye geçiş yaptım. Bir çok kişi araca özel kılıf diktiriyor ancak golf 7 nin aslında çok güzel olan koltuk tasarımı bence bunu hak etmiyor. 

Benim aracıma mercedes'in kullandığı orjinal almanyadan ithal suni deri uygulaması yapıldı. İşlem yapılırken tüm koltuklar sökülüyor akabinde eski koltukların kumaş döşemesinden ölçü alınıp yeni deri döşemeler dikiliyor. Benim süngeri zarar gören sol oturak süngeri de sağ tarafa alınıp tamir edildi, nerdeyse hiç kullanılmayan sağ koltuk oturak süngeri şöför koltuğuna alındı. Böylece şöför koltuğunun nerdeyse sıfır olması sağlandı. Serviste yedek parçaya da sormuştum şöför koltuğu ve ön yolcu koltuğunun sünger numaraları aynı, sağı sola solu sağa alıp taktırabilirsiniz.

Ben sadece koltukları deri yaptırdım. Keza aracım highline olduğu için kolçak ve kapı tutamağının olduğu yerler zaten deri idi. Sadece koltuk deri kaplaması 1 günde yapılıyor. Sabah bırakıp akşama aracı alabilirsiniz.

Deri döşeme araca nerdeyse sınıf atlattı. Her akşam inip otoparka tekrar bakıyorum. Hanım artık kızmaya başladı  :D

Tecrübelerim böyle. Herkese tavsiye ederim. 

Sağlıcakla kalın

IMG20210808172217.jpg

IMG20210808172156.jpg

IMG20210808172131.jpg

IMG20210808172249.jpg

IMG20210808172143.jpg

 
Güle güle kullanın. İşçilik güzel duruyor. Acaba orta kisimlara alacantra kumas kullanılsa daha mi guzel ve orijinal dururdu diye düşündüm. Ama bu sekilde de cok guzel olmuş 

 
Hocam, güzel duruyor fiyat nedir acaba? Birde airbagler nasıl yapıldı acaba?

 
Merhaba

Altınuç otonun web sayfasında deri ve uygulama seçeneklerine göre fiyatlar detaylı olarak yazıyor. yanılmıyorsam şu an liste fiyatı 6.500 tl yan kapı ve kolçak da dahil. Gidip pazarlık ederseniz bu fiyat üzerinden tahminim 5000 TL ye inebilirsiniz. Eğer peşin ödeme yaparsanız daha da fazla indirim yapma imkanı oluyor. Ben aslında bonus karta altı taksit yapacaktım ama peşin ödeyip daha ucuza mal ettim. 4000 TL.

Airbag olan bölgede bulunan derinin kenarında dayanımı daha az olan ve fabrikanın kullandığı dayanımdaki ipliği kullanıyorlar. yani buradaki dikiş daha zayıf. Zaten fabrikasyon koltuklarda da böyle oluyormuş. Bu konu çok önemli benim yaptırdığım Altunuç zaten web sitesinde İTÜ laboratuvarlarında yaptırdıkları airbag patlatma testinin videosunu koymuş. Zaten bu ayrıntı için bu firmaya gittim.

 
Muazzam olmuş hocam, ülkemizde bir veya ikie defa gördüm orijinal deri koltuk opsiyonlu arac hayran kalmistim hele marrakech rengine. Kesinlikle arabaya sinif atlatam bir uygulama olmus. Ancak kışın soğuk yazın ise terletme durumu olabilir

 
Muazzam olmuş hocam, ülkemizde bir veya ikie defa gördüm orijinal deri koltuk opsiyonlu arac hayran kalmistim hele marrakech rengine. Kesinlikle arabaya sinif atlatam bir uygulama olmus. Ancak kışın soğuk yazın ise terletme durumu olabilir
Evet dediğiniz doğru. 2 gündür aracı kullanıyorum. klima açmazsanız sırt kısmınız özellikle biraz terliyor. Hem işte hem evde kapalı otopark varsa çok sıkıntı olmayacaktır. klima açarsanız problem olmuyor.

Valla ben çok titiz bir kişiyim aracımı sırf koltuk döşemeleri sebebiyle satmayı düşünmüştüm. Keza yırtık koltuk sebebiyle araçtan soğudum. Ancak malum ekonomik sebeplerden ötürü aracı değiştiremeyince gözümü karartıp deri yaptırmaya karar verdim.

Ancak şu an çok pişmanım. keşke daha önce yaptırsaydım diyorum. fotoğraftan belli olmuyor, kokusu, dokunuşu derinin bam başka. araç sanki audi a8 yada bmw 7 serisi vb bir araç oldu sanki.

maliyeti de çok değil aslında. Daha yeni debriyaj setimi 3.900 tl ye değiştirdimi düşününce benim deri koltuk için ödediğim para bedava gibi geliyor.

 
@sezerc  haklısınız hocam gercekten makul sayilabilecek bir tutar. Sitelerine baktimda hakiki deri dahi yaptirilabilir.

 
Çok güzel görünüyor hayırlı olsun.

Evde ve işte kapalı otopark varsa yazın sıkıntı yok ama koltuk döşemeleri değişmişken içine ısıtma pedlerinden konulsa kış için de mükemmel bir donanımı aradan çıkartmış olurdunuz.

 

@sezerc  haklısınız hocam gercekten makul sayilabilecek bir tutar. Sitelerine baktimda hakiki deri dahi yaptirilabilir.
Evet aslında orjinal deri de yaptırılabilir. Fakat ekstra bir bilgi paylaşayım kaliteli bir suni deri hakiki deriden daha dayanıklı. Suni deri için firma 3 yıl hakiki deri için 2 yıl garanti veriyor.

 

Geri
Üst Alt