Motor yıkama


FarukOz

Yeni Üye
Katılım
10 Haz 2020
Mesajlar
2
Tepkime puanı
1
İsim
Faruk Oz
Merhaba. Belki daha önce konuşulmuştur. Öncesinde çok aktif bakmadığım için bilemiyorum ama arayıp bulamadım. O nedenle başlık açmak istedim. 

Acaba tsi motorlarda tozlanma, çamurlanma gibi durumlarda motorun yıkanması arabaya zarar verir mi? Son bakım yaptırdığım yerde LPG'li olmadığından bir zararı olmaz vs. şeyler söylediler. Sizlerin bu konuda bilgisi var mıdır. 

Teşekkürler :) 

 
Benzinliklerdeki 3 lira atılıp çalışan basınclı  su tabancalarındaki basınca eşdeğer tabancayla yıkama hertürlü  motor plastik hortumlarında tahribata yol açabilir. 

Araç beyin / sigorta kutusunun kendi dış muhafazası yine suya karsı koyar kolay kolay su sızdırmaz

Benzinlik tabancalarındaki yüksek basıncın 1/3 üne (hatta1/4 üne) denk basınçlı motor yıkama aparatları var bu işi ehil yapan yerlerde.

İşlem sonrası mutlaka hava tabancası ile de kurutma yapılıyor

Optimal düşük basınç+ havalı kurutma ile tabiki motora hamam sefası yaptırılır / yapılmalı

 
Bu konunun uzmanı değilim ama bir çok yerde würth motor spreyi uygulaması gördüm. Belki susuz olarak bu sprey kullanılabilir.

 
@FarukOz Öncelikle beyin ve sigorta kutusunu izole ettikten sonra, jaklardaki kablo uçlarının ıslanmadan dolayı korozyona uğramaması için kontakt sprayle ucları koruma altına alıp yüksek basını olmayan bir su ile belirli bir mesafeden  yıkayabilirsiniz. yıkamanın sonrasında hava tutma ve kurulama işlemini yapmalısınız ki motor üzerinde su-kireç izi kalmasın. 

 
En son kendi aracımda würth motor temizleme spreyini kullandım. Ürün bence gayet başarılı. Tek eksiği maliyetinin fazla olması. Ürün normalde tek kullanım olarak düşünülüyor ama ben 2 kez kullandım. İdareli bir kullanımla uzun süre motorunuzu temiz tutabilirsiniz.

 
Bu işlemi yapmak kafaya koyulduysa ilk öncelik mutlaka motorun soğuk olması gerekir.!! Elektriksel bölgelerin, sigorta kutusu., kablo söketleri, akü vs.. poşet ile izole edilip su girmesinin önüne geçilmeli., ve mümkünse karter muhafazası sökülmeli., genelde kullanılan yıkama makinalarının basıncı çok yüksek olduğundan su yakından tutulmamalı.

 

Geri
Üst Alt