Yetkili servis mi Bosch car servis mi


sarayutku

Üye
Katılım
1 Şub 2017
Mesajlar
203
Tepkime puanı
45
İsim
utku
Herkese hayırlı  günler benim sorum. Aracım  2016  model 30.000 km de  ve 4. yıl bakımı geçti. Bu arada ben baya bir geçirdim neredeyse 7 ay kadar. Şuan bakım yaptırmak istiyorum ama yetkili serviste yaptırırsam iyi niyet garantisinin bittiğini söylüyorlar. Bunun sebebinin de bakımın 7 ay geçmesi diyorlar. Peki ben bu bakımı bosch car serviste yaptırsam memnun kalır mıyım. Bosch car da bütün parçalar orjinal değişim olacak diyor fiyatta 700 tl diyor.

 
Çoğu servis atnı fiyatı çekiyor. Bosch car service ile kötü anısı olan bir hayli çok kişi var. (Kişi işletmesi, bölgeye göre kalite çok değişiyor.)

2016 araca zubizu vs indirmleri ile bakım aynı fiyata gelebilir. Arayın fiyat alın 100-200 lira fark için yetkiliye götürün derim. Yoksa standart bakımı her yer yapıyor zaten. 4.yıl bakımında fazladan buji değişimi öneriyorlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bakımı km dolmadığından 7 ay gecirmenizi tebrik ederim. 

Tam benlik hareketler.

Yağın 12 aydan sonra kararma katsayısını her hafta çubugu cekerek kontrol altında tuttum.

Ben Km yi 5.000 ayı da 5 ay gecirerek 

Bundan önceki motul yağı 20.000 km 17 ay kullanmış oldum. (Hava ve polenide 13. ve 15. Aylarda söküp kontrol ettim ..yani herseyi gözlemledim 

Tekrar motulla devam. (Araç akıyorrrr).

Tek kuralına uydugum ekipman mazot filtresi ! 30.000 yada 2 yıllık almanya emrinin +1 km +1 gün dışına sarkmadan değistirdim / degistiririm

 
ikisi de değil. yıllardır tanıdığım özel servis.

 
Yetkili servise gitmeyecekseniz bence parçaları kendiniz alıp dışarıda güzel bir ustaya gidin.

Ben parçaları 550 TL'ye mal etmiştim 1-2 ay önce, ustaya da 150 tl işçilik vermiştim 700 tl tuttu, Bosch servisi de 700 TL fiyat vermiş ama nasıl bir servistir bilmiyorum.

 
Sattığım polomun bakımı ocak ortasıydı ben bakımı bir hayli geciktirdim (haziran sonuna doğru bakım yaptırdım) . Parçaları servisten alıp dışarda yaptırayım dedim ancak tüm bakımları yetkili serviste yapılmışken seri bozulmasın dedim ve yetkili serviste araca yıllık bakım yaptırdım. Aracımı bakımdan 1 hafta sonra satıldı. Alan arkadaş EPC arızası sebebiyle arabayı çekiciye yükleyip çankaya doğuşa çektirmiş bayram tatilinden önce .  Aracın iyi niyet garantisi kapsamında gaz kelebeği değişeceği bilgisini aldı 250tl mi ne ücret talep etmişler.

Diyeceğim o ki nasıl olsa iyi niyet garantisi bozuldu çok geciktim diyip dışarda yaptırmayın. Ben bakım yaptırmadan önce Avek Ümraniye'ye gittim bizzat bu iyi niyet garantisi için bilgi almaya ancak onlarda bu konu hakkında net bir bilgiye sahip değillerdi resmen geciştirdiler gecikmiş olabilir arızanın durumuna göre olabilir vb vb...

 
Otomotiv sektöründeyim ve Bosch car servisleriyle çalışan bir firma olarak, arabanıza yapacağınız en büyük kötülüklerin başında geleceğini söyleyebilirim. İşini kaliteli yapan dürüst bir Bosch car service noktası var mı bilemiyorum (henüz firmamıza denk gelmedi). Hem ödeme konusunda uğraştıran uzun vadelerde ödeme yapan hem de markasını hayatımda ilk kez duyduğum motor yağları kullanan işletmelerdir. Eğer gidilecek ise iyice araştırılmasını ve kullandıkları motor yağını öğrenmeni tavsiye ederim. Umarım iyi bir işletmeye ve ustaya denk gelirsiniz.

 
Bayilikten bayiliğe fark var. Bosch yağımı kendim getirmeme sıcak bakmamıştı. Stage 3 setuplu aracımız var sizin yağınız aracıma uygun değil dediğimde lakayıt bir tavırla karşılaştım. Her servis böyle olacak değil elbet. Yetkili serviste kendi yağımı götürüp işlem yaptırabiliyorum fakat.

 
Herkese hayırlı  günler benim sorum. Aracım  2016  model 30.000 km de  ve 4. yıl bakımı geçti. Bu arada ben baya bir geçirdim neredeyse 7 ay kadar. Şuan bakım yaptırmak istiyorum ama yetkili serviste yaptırırsam iyi niyet garantisinin bittiğini söylüyorlar. Bunun sebebinin de bakımın 7 ay geçmesi diyorlar. Peki ben bu bakımı bosch car serviste yaptırsam memnun kalır mıyım. Bosch car da bütün parçalar orjinal değişim olacak diyor fiyatta 700 tl diyor.
Öncelikle araç DSG mi Manuel mi..? bu en önemli etken.,

Yetkili servis aracınız için hiç bir şekilde iyi niyet garantisinin bitttiğini veya devam ettiği ile ilgili., olumlu/olumsuz bir cevap veremez., çünkü buna yetkili servis değil, Doğuş genel merkezdeki garanti bölümü karar verir..!! Servis kafasına göre yorum yapmış.

Serviste yaptırmak istiyorsanız kendilerine hiç birşey demenize gerek yok., periyodik bakımı yaptırmak için geldim diyin o kadar., başka hiç bir şey demenize gerek yok.,

Şayet bakımı 1 yıl veya daha fazla geçiktirmiş olsaydınız işte o zaman servis haklı olurdu

Eğer dışarda yaptırmaya karar verirseniz., en iyi ustaya da götürseniz filtreleri, parçaları, motor yağını vs.. her zaman kendiniz temin ediniz.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yetkili veya özel servis tamamen tercih sebebidir. Ancak özel servis tercih edilecek ise bu boschcar olmamalıdır. Mantıklı düşünmek gerekirse bir servisin her türlü arabaya bakım yapıp anlaması sizce mümkün mü? Bence kesinlikle değil. 
Başka bir açıdan bakacak olursak boschcar genel olarak filo ağırlıklı hizmet vermek için kurulmuş bir servis ağıdır. Otopratik ve/veya euromaster gibi. Bu sebeple kalbur üstü işlem yapan yerlerdir. Aracınıza bir yetkili servis veya tanıdık bir usta özeni göstermesini kesinlikle beklemeyiniz.

Genelim sonuç kısmımıza eğer loskayonunuz istanbul’da ve gözü kapalı ben aracımı özel servise teslim etmek isterim derseniz. Maslakta Wv konusunda kendi dükkanı olan bir tanıdığa yönlendirebilirim. 

 

 

@sarayutku Yetkili servise götürmenizi tavsiye ederim, 19 ayda arabada neler olmuş neler olmamış ortaya çıkarma şansınız da olur, bakım sonrasında oluşabilecek arızaları da minimuma indirmiş olursunuz. her yetkili servis bakımı sonrası aracınız periyodik bakım ile ilgili garanti altındadır.

Merak ettiğim bir konu da yıllık bakım da 7 ay kadar geçti ama km olarak ta bakım zamanının geçtip, geçmediği. 

 

Geri
Üst Alt