Yeni Audi RS3 Tanıtıldı


AhmetCakmak

Yönetici
Katılım
17 May 2017
Mesajlar
5,772
Tepkime puanı
8,318
Konum
İstanbul
İsim
Ahmet Çakmak
A3'ün yenilenmesiyle birlikte S3 tanıtılmıştı ve nihayet RS3'de görücüye çıktı. 

Yeni neslinde de 4 ve 5 kapılı olarak alınabilecek modelin tasarımında devrimden çok evrim yaşanmış ki bu Audi için büyük bir sürpriz değil. Ön panjurun büyüklüğü değişmemiş olsa da içerisinde yer alan petekler büyümüş. Ayrıca bu parçanın üzerine, yeni RS ailesinin bir imzası olan ince hava girişi görünümlü şerit eklenmiş. Tamponun alt kısmında yer alan hava girişleri de genişlemiş. Matris LED farların ana hatları çok değişmese de RS3’e özel desende karşılama ışıkları kullanıma girmiş.

Arkalarına hava çıkışı eklenen ve 33 mm genişleyen ön çamurluklarla ince kollara sahip 19 inç çaplı jantlar araca daha sportif bir duruş vermiş. S3’e göre 10, A3’e göre 25 mm alçalan süspansiyon sistemi ve siyah trim parçalarına sahip yan etekler de bu modele özel.

Arka bölümde siyah renkli ve istenirse karbon fiberden alınabilen ince spoiler, sahte hava çıkışlarına sahip tampon, egzoz sisteminin büyük çift çıkışı ve kayar sinyallere sahip yeni LED stoplar gözlerden kaçmıyor.

Kaputu altında turbo beslemeli, 5 silindirli ve 2.5 litre hacimli benzinli motoru barındırmaya devam eden otomobil 400 beygir güç ve 500 Nm tork üretebiliyor. Üstelik bu tork, 2.250 ile 5.600 d/d aralığında sunulabiliyor. 0’dan 100 km/s sürate 3.8 saniyede ulaşabilen ikili 7 ileri vitesli, çift kavramalı, yarı otomatik şanzımana sahip. Maksimum süratse standart araçlarda 250 km/s’te sınırlı olsa da ek ücret ve donanımlar karşılığında 280 ve 290 km/s’i görmek de mümkün.

2022-yeni-rs3-sedan-1.jpg 2022-yeni-rs3-sedan-2.jpg

2022-yeni-rs3-sedan-3.jpg 2022-yeni-rs3-sedan-4.jpg

2022-yeni-rs3-sedan-5.jpg 2022-yeni-rs3-sedan-6.jpg

2022-yeni-rs3-sedan-7.jpg 2022-yeni-rs3-sedan-8.jpg

2022-yeni-rs3-sedan-9.jpg

Motor1

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@AhmetCakmak millet olarak o kadar darbe yedik ki, bu güzelim araca bir kişi dahi yorum yapmamış. Neden!! Koca bir hayal olduğu için.. çeneler yorulmasın ne diyelim… 
Bunu alsak bile şu benzin fiyatlarıyla ayağımız gaza gitmez abi en iyisi 1.0 elhamdülillah paket A3 sedan alıp Bostancı sanayi BB otomobilde RS3'e çevirtmek. Aynısı gibi yapıyorlar fabrikasına götürsek RS3 zanneder. Basmayacağımız için sıkıntı da olmaz her türlü cadde piyasasına da gelir :))

 
Yeni a3 serisi gercekten cok hos olmus trafikte gorunce kendisine baktiriyor.

 
Bunu alsak bile şu benzin fiyatlarıyla ayağımız gaza gitmez abi en iyisi 1.0 elhamdülillah paket A3 sedan alıp Bostancı sanayi BB otomobilde RS3'e çevirtmek. Aynısı gibi yapıyorlar fabrikasına götürsek RS3 zanneder. Basmayacağımız için sıkıntı da olmaz her türlü cadde piyasasına da gelir :))
Olmaz öyle de Ömer hocam. Gaza basınca koltuğa yapıştırmayan rs3 ü neyleyim.  :)

haa tam tersi olsa süper olurdu. Rs3 alacak durumda olsak ve normal a3 sedana çevirip herkesi trollemek efsane olurdu. Bak işte yorduk çenemizi…  :lol:

 
@Nfk Ağzının tadını biliyorsun abi sleeper'dan alınan zevki aventador bile vermez :p

 
  • Beğen
Tepkiler: Nfk
Ümmet şunu demek istiyor, önceden bu aracı tartışıyorsunuz analiz kasıyordunuz şimdi kelime edecek vizyon yok.

 
  • Beğen
Tepkiler: Nfk
Matrixteki kırmızılı kadın gibi,acaba gerçek mi.

Redmi Note 9 Pro cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 

Geri
Üst Alt