Araç Çalışmıyor, Yardım.


ZITIPAŞA

Katılımcı Üye
 
Katılım
21 Kas 2015
Mesajlar
1,177
Tepkime puanı
790
Konum
ANKARA
İsim
İbrahim
Konu başlığında belirttiğim üzere golf 7 1.6 TDİ manuel 70.000 km deki aracım çalışmıyor, olay bugün akşam saatlerinde yolda seyir halinde iken aracın istop etmesi ile başladi, sonra tekrar marşa bastığımda araç marş alıyor ancak ateşleme yapmıyor ve bu marş esnasında aşırı şekilde sarsıntı oluyor, araçts herhangi bi arıza lambası yanmadı ve yanmıyor. Memlekette olduğdan yarın bir usta gelip bakacak olduğu yerde, gelişmelerdem haberdar ederim ancak bana yakıt kaynaklı geliyor. Bilgisi olan var ise faydalanmak isterim iyi akşamlar ve iyi bayramlar.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Geçmiş olsun, aracin motorunu belirtirseniz belki benzer tecrubeyi yasamis biri yorum yapabilir.

 
Geçmiş olsun, aracin motorunu belirtirseniz belki benzer tecrubeyi yasamis biri yorum yapabilir.

Profilinizden gordum tdi araç. Mars aliyor ise yakit kaynaklidir dediginiz gibi. Umarim ucuz bir seydir. 

 
Memleketime gelmeden aksarayda depoyu hep doldururum memleketin  yakıtını beğenmediğim icin ancak bayram nedeniyle biraz fazla dolasınca yakıt aldım sonra bu sorunlar basladı ki aldığım yakıtta guya Shell bayisi.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Bu gün bir elektrik bir mekanik ustasi gelerek gerek sigortalar gerek depo pompası olsun arizayi vermesi muhtemel yerlere baktılar en son yakıt pompasını sökerek baktıklarında mazot pompasına depodan yakıtın geldiği ancak yakıt pompasının gelen yakıtı motora pompalamadığı anlaşıldı kendim bu durumu da bizzat gördüm, ustanın dediğine göre son zamanlarda yaklaşık bir yıldır vw grubuna ait araçlarda bu sorunun sıklaşmaya başladığı leon, ateca, golf ve passat farketmeksizin hepsinde hic uyari vermeksizin birden ortaya cikabildigini söyledi ki benim araçta da öyle oldu tek işaret son 3-4 günde görünen yakıt sarfiyatı artışıydı, başka ne bir ses değişikliği ne bir tekleme ne bir güç kaybı yaşanmadı, en sonda dün yolda birden stop etti hiç bir uyarı ışığı yakmaksızın, hala da uyarı ışığı yakmıyor, bilgisayar bağlandığında da herhangi bir hata vermiyor, bana en ilginç gelen nokta bu oldu yakıt pompası gibi bir parçanın arızasına dair uyari vermemesi. Arızanın kaynağı da çok büyük oranda pompanın içinde bulunan yayın kırılması imiş. Bayram olduğu için parça temini yapılamıyor. Anca bayram sonrası halledilebileceğini söyledi, ben vw servisini de arayıp bir de servisten fiyat alacağım, gelişmelerden sonra güncelleme yaparım.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Yakıt/Mazot pompası golflerde 

Klasik Arka koltugun altında degilmi ? 

Araç basına gelen usta sanayi ortamı/dış piyasa / orjinal parca icin tahmini ne fiyat verdi ?

Bayram sonrası Yetkili servisin fiyatını ben duymak istemezdim (kulak tıkamak lazım)

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage  o dediginize de baktı ustalar hocam, o depo içi pompa imiş o pompanın gonderdiği yakitı motor kapağının hemen sol altında bulunan mazot filtresinin hemen sağindakı pompa motora basınc ile gonderiyormus bozulan pompa bu bahsettigim pompa, sifiri 5-6bin TL arasi dedi usta cikmasini 2-3bin arasina birakiyorlar dedi.

 
Ben dahil Ögrenmiş oluyoruz.

Arka Koltugun altındaki Düşük basınç pompası  (depodan motora tazziksiz yakıt iletimini saglayan pompa sanırım)

Motordaki yüksek basınç yakıt pompası ise enjektörlere daha yüksek basınclı /tazzikli / fıskıye tarzında yakıt ileten sistem 

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage muhtemelen sistem dediğiniz şekilde işliyor hocam, ancak arıza beni ciddi anlamda korkuttu çünkü araç yolda giderken stop ediyor kasaba içi yolda ilen nispeten düşük hizda oldugu icin sorun olmadi ancak şehirler arasi bir yolda giderken o hizla dursa çok ciddi problem yaratabilir, stop ettigi esnada tum elektrik sistemi duruyor direksiyon, aydınlatma sistemi dahil aracın direksiyonu birden sertlestigi icin kalabalik bir yer olsa ve trafik olsa arkadan gelen araclara da tehlike olusturur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@ZITIPAŞA Merhaba Hocam,

Arka koltugun altındaki pompa benimde değişti araç sarı yay iareti yakıyordu yüke binince yakıt besleme ünitesi değişti bir problem kalmadı. yukarıda 5 6 bin fiyat vermişler aman diyim yetkili serviste yaptırın 06/04/2021 tarihinde zubizu indiimi ile birlikte 1573 Tl ye gelmiş işcilikler hariç + işcilik 3172 Tl tuttu.  Dediğiniz malzemenin ürün kodu 5Q0919050BA mıdır?

Benim aracım 2014 TDi 

 
@Srkng5  hocam keske o parca olsa dediginiz parcaya da baktı usta ondan pompalanan yakit geliyor motora, kontrol ettiginde calisiyordu o parca, sorun motor bloğunun yaninda bulunan diger adı sanirim yüksek basınc pompası olan pompadan kaynaklaniyor.

 


Geri
Üst Alt