Cam kapandıktan sonra tekrar açılıyor (videolu)


hkngdr

Yeni Üye
Katılım
11 Haz 2021
Mesajlar
12
Tepkime puanı
3
İsim
Hakan
Merhaba arkadaşlar. Aracımda ilginç bir sorun var. Sürücü tarafındaki ön camı kapattığımda tekrar açılıp yarıya kadar iniyor. Bunun sebebi ve sorunun çözümü nedir? Video: 




Teşekkür ederim şimdiden.

 
Kalibrasyon bozulmuş olabilir. 

Videodaki durum , eliniz cam ile çerçeve arasına sıkışmaması için oluşan güvenlik olayı.

Kılavuzda detaylı bilgi mevcut, göz atabilirsiniz.

Cam kumandası ile tam kapanana kadar ve devamında  5-10 saniye basılı tutarak deneme yaparsanız düzelebilir.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0
1-araca bin kapıyı tam kapat
2-kontağı göstergeler yanacak sekilde aç
3-camı sonuna kadar indir
4-camı sonuna kadar kaldır
5-yarım kontak olan aracı kontagı kapatmadan calıştır
finish ve otomatik cam kaldırma indirme aktif hale geldi

 
Upvote 0
Bir önceki aracım 2017 Leon 1.2 TSI Style aracımda da benzer bir sorun yaşamıştım. Sizinki gibi tam yukarı kadar kapanıp açılma durumu değilde cam kaldırma tuşuna bastığımda bazen birkaç cm yukarı çıkıp en alta kadar geri iniyordu cam. O dönem garantide olduğu için servise gitmiştim. Kalibrasyon sorunu olduğunu ve gerekli ayarları yaptıkların söylemişlerdi. Sorunum bu şekilde çözülmüştü. 

 
Upvote 0
Tekrardan merhaba arkadaşlar. Kalibrasyon yapıyorum düzeliyor ancak kontağı kapatıp bir kaç saat bekledikten sonra tekrar geldiğimde yeniden kalibrasyon bozulmuş oluyor. Çözemedim sorunu.

 
Upvote 0
@hkngdr Kalibrasyonu Odis yada varmı bilmiyorum ama Vcds ile yapın bide. Cam'da fitillerde vs bi zorlama olmadığına da emin olun, sıkışmalar zorlanmalar kalibrasyonu hemen bozuyor.

 
Upvote 0
VCDS ile cam kalibrasyonu kodlamasını yazabilecek biri var mı?

 
Upvote 0
VCDS ile girdim kapı elektriğiyle ilgili şöyle bir hata kodu var.

1C4CC577-344E-42DC-8B8B-123506622423.jpeg

 
Upvote 0
Aynı sorun sanırim benim aracta da var.. tuslardan kodlamayı yapiyorum.. ama bir sure sonra ayni hatayi veriyor ve kumandadan kapatmiyor.. sagolun zahmet edip detaylari belirtmissiniz.. Nasil yapacagimizi az da olsa yazabilirmisiniz? Kodlamada biraz yeniyim de..

 
Upvote 0
@PassificGolf7 Merhaba arkadaşım. Ben sorunu hallettim. Önce cent elect. > door elect (sürücü tarafıysa: driver, yolcu tarafıysa passenger) > sonra basic settigs > sonra da işaretlediğim kısımlarda fotoğraftaki ayarları seçip, cam en yukarıdayken “Go” butonuna basınca kendisi otomatik olarak camları indirip kaldırdı ve kalibrasyon kaydedildi.6996EC1F-28B9-4F77-A3BD-DA332386FF99.jpeg

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Upvote 0

@PassificGolf7 Merhaba arkadaşım. Ben sorunu hallettim. Önce cent elect. > door elect (sürücü tarafıysa: driver, yolcu tarafıysa passenger) > sonra basic settigs > sonra da işaretlediğim kısımlarda fotoğraftaki ayarları seçip, cam en yukarıdayken “Go” butonuna basınca kendisi otomatik olarak camları indirip kaldırdı ve kalibrasyon kaydedildi.Ekli dosyayı görüntüle 49537
Sorun bu şekilde kalıcı olarak çözüldü mü? Bende yaptım bakalım inşallah çözülür 🙏

Edit; maalesef sorunum devam ediyor, yok mu yardımcı olabilecek kimse ?
 
Son düzenleme:
Upvote 0

Geri
Üst Alt