Turbo sesi


Kerogolf

Yeni Üye
Katılım
7 Kas 2019
Mesajlar
24
Tepkime puanı
5
İsim
Kerem
Merhaba arkadaşlar arabam ile ilk kez uzun yola çıktım. Uzun yolda 80 90 civari gaza hafif hafif basarken sanki ufaktan ıslık sesi geliyor gibi hani yolcu otobuslerinde de gelir ya biraz onun minimal versiyonu gibi. Çok aşırı değil de sessizlikte arabayı dinleyince fark ettim ancak gaza tekrar sağlam basarsam veya ayağımı tamamen gazdan çekersem ses gelmiyor. Rolantide vs de herhangi bir ses yok sadece dedigim anlarda düşük devirde gerçekleşiyor. Turbo besleme sesi dedikleri bu mudur yoksa bir sorunun habercisi midir? Performans anlamında vs herhangi bir sorun yok.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim arabamda da aynı şekilde 1500 devir civarı gelen bir ıslık sesi var ve radyo kapalıyken duyabiliyorum. Ben de konuyu takipteyim.

 
Upvote 0
Vw servis danışmanı bir elemanın numarası vardı bende. Bir arayıp sorayım dedim. 15 gun önce servis bakimindan çıktı zaten araç. Yuzde 90 turbonun doldurma sesidir o sorun yoktur tahminimce dedi.

Tam tatmin olmasam da diger forumlarda da turbonun kendine has rahatsız etmeyen bir tür sesi olduğunu söyleyenler de var. Biraz rahatladım gibi. Takıntılıyım bu konulara ona da bağlıyorum biraz.

Bir de genelde hep istanbulda kullaniyorum bassam da gürültülü şehir duyulmuyor zaten bir sey. Simdi uzun yola ilk kez çıktım bu arabayla(2 yildir araba bende olmasina ragmen) o sessizlikte duymaya başladım. Belkide hep oluyordu ben duymuyordum diyorum.

 
Upvote 0
Turbo sesi dinlemek için şunu yapabilirsiniz. Araç rolantideyken birisini gaza bastırın . Devir saati 3 4 bin civarlarına çıkarın yavaş yavaş . Sizde kaputu açıp dinleyin . Belirgin bir ıslık sesi var ise sorun olabilir. Yok ise duyduğunuz o ses turbonun normal sesidir.

 
Upvote 0
4 tane golfum oldu hepsinde de o ses vardi , benim hoşuma giden bir ses diyebilirim  :)  

Hatta bir gun arkadasim bindiginde turbonda sıkıntı var demisti :)  keyfini cikarin 👍

 
 

 
Upvote 0
Genelde o ses hep var fakat sehiricinde şehir gürültüsünden duyulmaz. Birde uzun yolda uzun süre araç kullanılınca rezonans sebebiyle düşük frekans sesler duyulmamaya başlıyor. Kulak turbo spool sesi gibi yüksek frekans sesleri daha kolay duyuyor. Bende sadece uzun yolda birkaç saat kullandıktan sonra duyarım.

 
Upvote 0
@Kerogolf Merhaba,

Tam olarak ses ıslık sesi gibi mi yoksa hava üflemesi sesi gibi mi video yada ses kaydı ekleyebilir misiniz? Egzoz manifold contasından kaçırmasına bağlı da ıslık sesi çıkabiliyormuş. 

 
Upvote 0
@Kerogolf Merhaba,

Tam olarak ses ıslık sesi gibi mi yoksa hava üflemesi sesi gibi mi video yada ses kaydı ekleyebilir misiniz? Egzoz manifold contasından kaçırmasına bağlı da ıslık sesi çıkabiliyormuş. 
Tam ıslık değil rahatsız edici de değil esasen hafif mekanik bir rüzgar sesi gibi tarif etmesi de zor. hani yolcu otobüslerinde şoför ayağını gazdan cekince yavaslarken o sevdigimiz ses varya her ne sesiyse artık onun minimal versiyonu gibi ses kaydı alsam orada net duyulmayabilir bile bir ara denerim ama.

 
Upvote 0

Yok bu ses bahsettigim sesin yanında daha cızırtılı ve daha ıslık gibi bir ses. 

 
Upvote 0

Geri
Üst Alt