Golf 7 çalışmıyor


volki35

Yeni Üye
Katılım
26 Haz 2021
Mesajlar
5
Tepkime puanı
1
Konum
İzmir
İsim
Volkan
Arkadaşlar merhaba yeni bi 2014 1.6 tdi golf7 aldım araba otoparktaydı arabaya bindim çalışmadı sari yay şeklinde olan kızdırma bujisi arıza ışığını yaktı yanıp sönüyor sorun nedir acaba araba çalışmıyor şu anda 

20210627_183503.jpg

 
@volki35 öncelikle geçmiş olsun arıza ile ilgili fazla bir açıklama yapmamışsınız bu yüzden arıza ihtimali çok fazla şahsi fikrim immobilizer ikazı yok araç anahtarı tanıyor gibi bu durumda hiç marş yapmiyorsa akü+marş motoru marş yapıyorsa bu sefer mazot pompası + enjektör kontrolü gerekir en sağlıklı sonuç araça cihaz ile bağlantı yaparak arızayı okumak olur.

 
@Salim anahtarı takınca yay şeklindeki arıza ışığı yanıp sönük şekilde kalıyor. Anahtarı çeviriyorum motor çalıştırılıyor diyor ancak marş almıyor sonra tekrar tekrar kapatıp açıyorum sarı yay şeklindeki ikaz sönünce çalışıyor araba. Kızdırma bujilerinden sorun mu var acaba? 

 
Sarı yayı görünce (yanıp sönüyordu) kızdırma bujisinde bi sıkıntı var diye düşünmüştüm bende 2 ay önce yandığında. Araç çalışıyordu ama 3. vitesten sonra gaz yemiyordu. Neyse sanayiye kadar gittim arıza cihazını bağladılar vakum, hava akışı vs. gibi bi arıza gösterdi. Baktık ufacık bi hortum çatlayıp kopmuş değiştirince çözüldü.

Velhasıl kelam tam emin olmamakla birlikte VW'de sarı yay motor bölümünde herhangi bi yerde arıza olunca yanıyor sönüyor, bazen tam yanıyor. Tam yanınca araçta çalışmıyor galiba. Arıza tespit cihazına bağlanmadan tam belli olmaz sanırsam arızanız.

Geçmiş olsun inşallah basit bişeydir, çabuk çözümlenir.

CPH1931 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

 
kızdırma bobini ile kızdırma bujilerini gözden geçirtin.geçmiş olsun.

 
@superkartal ın dediği gibi ? 

Vw de sarı yay uyarısı alakasız xxx yyy zzz  herhangi bir arızada da  yanabiliyor , ilk o zıplıyor uyarı olarak.

Yani Sarı yay yandıgında ve genellikle yanıp sönme seklindeyse arıza ısıtma bujilerinde degil başka yerlerde aranmalıdır.

Devamlı yanıyorsa bu ısıtma bujilerine isaret eder seklinnde yorumlayabilir miyiz ? Belki yüksek ihtimal.

Bu arada km niz 125 bin 

Isıtma bujileri tdi  vw de 160 binden sonra arıza verebilir / değiştirillr gibi bir  istatistikte internet ortamlarında yazılmış çizilmiş ama , net degil tabi.  

 
@volki35kızdırma buji ikaz lambası birçok arızada yanıyor diye biliyorum en iyisi işin ehli bir ustaya götürerek arıza tespiti yaptırın.

 
Arkadaşlar İzmirde nezir otoya gittim bugün şanzıman kartı sıkıntılı dediler. İster gittiği yere kadar kullan dediler ister gel 5500 tlye 1 yıl garantili değiştiririz dediler.

 
@volki35 özel servis için fiyat az değil bence yetkili servisten de fiyat alın yaş indirimi ile fiyat aynı olabilir bu durumda servisi tercih edin en azından 2 yıl garantiniz olur.

 
@volki35 Yetkili servisten de bilgi almadan hareket etmeyin derim.Hemen ameliyat diyen doktordan korkun derler.Üçüncül görüş önemli

 
Abi geçmiş olsun , önceki sahibi  iyi  bakmamış arabaya

yetkili servis'den  fiyat teklifi  al  fazla fark yoksa yetkılı  servisden değiştir. 

 
Valla daha 1 hafta oldu alalı böyle bir sorun can sıkıcı oldu eski sahibini aradım bizde hiç olmadı dedi tabi :) şimdilik kullanıyorum bu şekilde bikaç yerle daha görüşüp mecburen yaptırıcam can sıkıcı bi durum çünkü 

 


Geri
Üst Alt