Manevra Frenleme İşe Yarıyormuş :)


omurkadir

Katılımcı Üye
 
Katılım
5 Ocak 2019
Mesajlar
767
Tepkime puanı
980
Konum
İzmit
İsim
Ömür
Merhabalar.

Daha bugün aklıma gelmişti işe yarıyor mu acaba gerçekten diye...

Az önce bir banka şubesini arıyordum yanlışlıkla tek yön bir yere girmişim. O sıra yanımdan geçen seyyar arabalı satıcı bana tek yön olduğunu camdan uyardı. Geri vitese takmış ve unutmuşum. Araç D de sandım ve ileri gidip dönmek istedim. gaza yüklenince araba aniden frenledi ve ekranda manevra frenleme yazdı. Meğer seyyar satıcı benim arkamdan geçmeye başlamış  o sıra arabası ile onu algılamış ve durmuş. Adam abi vuracaktın az daha dedi. Allah korusun.

Gerçekten güzel özellikmiş tecrübe etmiş oldum ilk kez.

Kazasız belasız sürüşler dilerim.

 
İlk tecrübede insanı şaşırtan bir tepkisi var manevra frenlemenin, güzel özellik ama gerçekten. Bende de birkaç defa devreye girmişti.  (y)

 
Benim aracım 7.5 olmadığı için manevra frenleme yok maalesef, olsaydı tamponları boyatmak zorunda kalmazdım herhalde :)

 
Çok güzel bir sistem keşke manuelde de olsa. 

 
@Skyline hocam o tepkiye otomatıkmen debraja ve frene basıyorsun, cok korkutucu bit sekılde frenleme yapıyor 

 
2017 manuel bende var! Bi kere devreye girdi . Tampon tampona dur kalk sehirici cadde trafiginde.... öndeki araca çok yaklaşmıştım durkalkta Menüden kapattım o günden  sonra

Araçtan sökülüp Letgo da sahibinden.com da satıpda para edecek bisey olsa satarım.bu manevra frenleme fonksiyonunu

*** Park sensörü üzerinden çalısan bir sistem

Mediada park sensörü  sarı ikaz sonra kırmızı ikaz veripte halen ısrarla devam edene , hooop agır ol sen frene basmassan gelmeye devam edersen ben frene basarım diyen bir sistem.

Manevralarda Görsel park desteğine bakan zaten buna ihtiyaç duymayacaktır.

@omurkadir aracın geri viteste olduğunu  farketmemeniz olağan bir dalgınlık. Ama o sırada park sensönsörü kırmızı çizgilerle basbas bağırıyor olmalı ? (Arka taraf icin)

Park sensörü engeli göremediği an bu frenleme de devreye girmiyor

Sensör Gördüğü an ? Ben zaten media dan görüyorum

Oem Vw görsel Park sensörü nimettir ! (Mk8 impressoncılara??) 

Bu filmin kahramanı park sensörüdür.

Manevra frenleme fonksiyonu anca figüran olur.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
@Savatage hocam haklısın ama her an ronot gibi pür dikkat olunamıyor, yoksa kimse kaza yapmaz tamponun sürtmez :)

%100 korur değil evet ama tüm güvenlik ekipmanları gibi destek sistemidir sonuçta, kurtardığı her durum haneye artı yazar, bence çok güzel bi özellik ve normal şartlarda park manevrası algılamazsa öne giderken kendi devreye girmiyor.

2014 sonu ve sonrası araçlarda sonradan da takılabilir, toplam maliyeti 600-700 civarı olur, eski park modulüde 200-300 e rahat gider, 400-500 maliyetle böle bişeyi yapmak çok mantıklı bence, bi tampon sürtmesinin uğraşısı maliyeti bile daha fazla :D

 
Moderatör tarafında düzenlendi:
2017 olup da bu özellik olanların hepsi highline mı eğer comfortlinesa da üretim tarihi ne zaman benimki 12 Şubat üretimli ilk gelenlerden onlarda mı yok acaba. 

 
Birşey sorucam arkadaşlar, benim aracim 2015 ve bazen onde yada arkada engel olmadiği halde park sensoru kirmizi uyari veriyor. Bu frenleme fonksiyonu olan araclarda sanirim bu hata giderilmis degilmi? Sirf bunun icin bile degistirebilirim ben.

 
Moderatör tarafında düzenlendi:

Birşey sorucam arkadaşlar, benim aracim 2015 ve bazen onde yada arkada engel olmadiği halde park sensoru kirmizi uyari veriyor. Bu frenleme fonksiyonu olan araclarda sanirim bu hata giderilmis degilmi? Sirf bunun icin bile degistirebilirim ben.
O benim bildiğim kadarıyla hepsinde oluyor ben o uyarı yüzünden kaç kere park yerinden çıkarken arabadan inip arabanın arkasına gidip baktım bir şey mi var diye sayamadım kafasına göre yapıyor bir şeyler. 

 

Geri
Üst Alt